GodOfWar 81

Başarılı
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba;

Yabancı bir forumda ve bir Türk forumunda bir yorumlarla karşılaştım. Linklerini özellikle paylaşmayacağım, şimdi bu yıl çıkacak olan oyun listesinin hepsine bu oyunlar çöp işte mekanikler kötü grafikler kötü falan diyorlar. Şimdi özellikle Çıkacak olan GTA 6'ya bile çöp demişler. Bu konu üzerinde tartışmak istiyorum. Cidden bu insanlar ne istiyor? Ne olsun istiyor? Sonuç olarak oyun şirketleri bir oyun üzerinde çalışıp emek sarf ediyorlar. Yani madem "çöp" diyorsunuz en iyisini siz yapında görelim değil mi? Ben mesela Wolverine'i çok beğendim mekanikleri dövüş sistemi olsun bana göre çok iyi yapmışlar. Ama bu oyun hakkında yorumları görünce gerçekten firmaya bir küfür etmedikleri kalmış. Şimdi sen beğenirsin o beğenmez çöp der, ben mesela alıp oynarım bu çöpe gerçekten para mı verdin diye soran olur. Para benim param ile oyunu alırım kendim beğenir oynarım kimsenin yorumuna ihtiyacımda yok. Ama Metacritic puanı 70'nin altında olursa eğer bende mesela oyuna yanaşmam videolarını izlerim ama iyi olursa oyunu seversem, alırım oynarım kimseyi bağlamaz. Bu konuya biraz tilt olduğum için açtım, sizin de yorumunuzu merak ediyorum. Belki beni Linçleyen olacaktır, saygı duyarım burada ben kimsenin kalbini kırmam.

Insanlari memnun etmek mumkun degil. Bazi insanlar hicbir basarilari olmamasina ragmen bir cekememezlige sahip. Cop iyi bir sifat degil. Ama yalan yok bazi oyunlar gercekten cop. Mesela Gollum oyunu bunlardan biri. Ancak GTA VI olsun, Wolverine vs. gibi yapimlar ustune durulmus oyunlara cop diyen insanlarin problemleri vardir.

Insanlari memnun etmek mumkun degil. Bazi insanlar hicbir basarilari olmamasina ragmen bir cekememezlige sahip. Cop iyi bir sifat degil. Ama yalan yok bazi oyunlar gercekten cop. Mesela Gollum oyunu bunlardan biri. Ancak GTA VI olsun, Wolverine vs. gibi yapimlar ustune durulmus oyunlara cop diyen insanlarin problemleri vardir.

İllaki çöp oyunlar vardır; her oyuna güzel bende diyemem. Ama özellikle GTA 6 gibi yapıma nasıl çöp diyebiliyorlar aklım almıyor.

İllaki çöp oyunlar vardır; her oyuna güzel bende diyemem. Ama özellikle GTA 6 gibi yapıma nasıl çöp diyebiliyorlar aklım almıyor.
Tamamen karalama kampanyasi oldugunu dusunuyorum. Rockstar'in bugune kadar cikardigi GTA oyunlari harikaydi. GTA VI'nin, III, IV ve V'ten daha iyi bir oyun olacagina eminim. Vice City veya San Andreas kalitesinde bir oyun olmasi yeterli benim icin.

Bir oyun diğer oyunlara kıyasla kötü olabilir, bu gayet normal bir durum. Ama ne kadar kötü olursa olsun o yapıma çöp denirse tamamen emeğe saygısızlık olur. Çünkü en basit oyunları yapmak bile günlerce uğraştırır.

Bana göre sorgulanması aşırı saçma bir konu. GTA 6'yı gerçek anlamda çöp göremez mi insanlar? Adam mesela strateji oyunu dışında oyun sevmiyordur, bu yüzden insanların GTA 6'ya olan Hypelanmasını mantıklı bulmuyordur. Herkesten rasyonel davranışlar beklemeyin. Her şeyi de sorgulamayın artık.

İsteyen istediğine Çöp diyebilir. Burada oyun yapımcısının verdiği emek önemli değil ki, oyunu oynayanın harcadığı vakite değip değmediği. Önemli olan burada o. Oyunu yapan kişi bundan gelir sağlayacaksa, oyunu oynayanları müşteri olarak görmek zorunda. Orada da bildiğimiz ticaret kuralları geçerli.

Bana göre sorgulanması aşırı saçma bir konu. GTA 6'yı gerçek anlamda çöp göremez mi insanlar? Adam mesela strateji oyunu dışında oyun sevmiyordur, bu yüzden insanların GTA 6'ya olan Hypelanmasını mantıklı bulmuyordur. Herkesten rasyonel davranışlar beklemeyin. Her şeyi de sorgulamayın artık.
GTA 6 daha çıkmadı ki, çıksa insanlar eleştirse sorun yok ama çıkmayan bir oyunu nereden biliyorlar?

@Uranos, Oyunu oynamalarına gerek yok. Yazdığımı okumadınız galiba. GTA 6'nın türü belli. Open World, TPS vs. Şimdi Strateji oyunu oynayan birisine Open World oyunu oynatmanız mı gerekiyor laf edebilmesi için? Ne dedim ben o mesajda, herkesten rasyonel davranışlar beklemeyin. Okumamışsınız ki yazdığımı.

İsteyen istediğine Çöp diyebilir. Burada oyun yapımcısının verdiği emek önemli değil ki, oyunu oynayanın harcadığı vakite değip değmediği. Önemli olan burada o. Oyunu yapan kişi bundan gelir sağlayacaksa, oyunu oynayanları müşteri olarak görmek zorunda. Orada da bildiğimiz ticaret kuralları geçerli.

Fikir almak, insanlara danışmak, suç değil. Rahatsız olduysanız konudan göz ardı edip geçebilirsiniz. Size göre saçma konu olabilir, insanların düşüncesini merak ederek açtım konuyu. Bu kadar saldırgan olmayın.