Peki şahısa kufur edilmedigi surece sanki random kufur edilse sorun olur mu? Mesela yapacaginiz işin... gibi. Bende merak ettim de ona göre trolluyeyim bunlari.
O kadar bilgi sahibi değilim maalesef. Bazı söylemler eleştiri olarak görüldüğü için ceza alınamayabilir bir avukata danışmak daha sağlıklı bu konuda. Bana soracak olursanız eğer sinkaflı söylemlerin çoğu hakaret ve küfür kapsamında sayılabilir.

Biliyorsunuz sponsorlu reklam adi altinda Instagram'da cikan bedava elmas, UC, bircok kisi var. Profillerinde çoğu karadag, Tacikistan, Azerbaycan gibi ulkelerde görünüyor. Türkiye olan da var. Bunlar neyine güvenip bu ise kalkisiyor. Demek ki paralari bol ki ayni kişi birkac hesap açıp reklam verebiliyor. Sağ olsun Instagram'da parayi aldiktan sonrasina karışmıyor. 🫠😊

Bu dolandiricilara bir ağız dolusu sevgilerimi sunmak istiyorum. Gidip de hakaret davasi açabilir mi? Ne diyecek ben dolandiriciyim bu kisi hakkima hakaret etti mi? Veya isim belirtmeden ne tür şeyler diyebiliriz?

Discord gibi uygulamardan edersen sıkıntı yok. Discord veri vermiyor. Ama, Instagram'ın artık Türkiye'de ofisi var sıkıntı olabilir.

Bu esasen "sistemin" nasıl "kötüyü" koruduğunun açık göstergesidir. Sana basit bir örnek vereyim; bir insan, bir insanın gözünü kör etti fakat ortada bir kanıt yok, hatta ileri gideyim bacağınıda kopardı.
Sen o kişiye küfür ettiğinde "hapis" cezası alabilirsin.
Tabii ortada "kanıt" olmadığı için bu "doğru" gibi görüneilir fakat savcı senin gözünün neden kör olduğunu, ya da bacağının birinin neden olmadığını sormayacaktır.
Sen söyleyeceksindir ama bunu "ekarte" edeecektir. Bu da sistemin "kötünün" yanında olduğunun bir kanıtıdır.

O yüzden akıl almaz manipulasyonları en büyük şirketler yapar, sıradan insanlar zarara uğrar, ortalıkta sahte (replika) ürünler bu yüzden "cirit" atıyor hem de birebir orijinalinin aynısı.
Doğruyu, iyiyi sistemde hukukta, yargıda aramayacaksın! Bulamazsın. Sistem "kötüyü korur"
Bununla ilgili eskilerin bir sözü var "dünya kötülerin dünyası"