Sanmiyorum hocam mantiken o parayi nerden bulacak. Cimere sikayet ederse peki? Birdaha bu trollerle ugrasmayacagim.Instagram vermezse çıkmayabilir. Ancak böyle bir şeye avukat masrafı yapmak ister mi? Onu da geçtim, sence böyle bir iş için reels kaydırmayı bırakıp, mağaradan çıkıp savcılığa gider mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Saruman Paşa
Uzman
Cimer onla uğraşmaz. Cimer sadece bir şikayet kurumu, mantığı devlet kurumlarında olan şeyler için, örnek vermek gerekirse siz bir memurun rüşvet aldığını görüyorsunuz, onu cimere şikayet ediyorsunuz, o adam hakkında hemen dava açılmıyor, önce soruşturma yapılıyor, eğer suçluysa kamu davası açılıyor. Cimer talep ve şikayet platformu, ergenlerin küfürleşmelerini çözme platformu değil.Sanmiyorum hocam mantiken o parayi nerden bulacak. Cimere sikayet ederse peki?
CİMER onunla uğraşmaz. CİMER sadece bir şikayet kurumu, mantığı devlet kurumlarında olan şeyler için, örnek vermek gerekirse siz bir memurun rüşvet aldığını görüyorsunuz, onu CİMER'e şikayet ediyorsunuz, o adam hakkında hemen dava açılmıyor, önce soruşturma yapılıyor, eğer suçluysa kamu davası açılıyor. CİMER talep ve şikayet platformu, ergenlerin küfürleşmelerini çözme platformu değil.
Sorun kufurlesme bile değil. Peki hocam Türkiye laik bir ulke degildir demesi onun icin sorun yaratmaz mi? Bu arada bir daha baktim yorumlarinin %95'ini silmiş bu sefer
Saruman Paşa
Uzman
Evet, suç. Dediğim gibi uğraşmayın geçin.Sorun kufurlesme bile değil. Peki hocam Türkiye laik bir ulke degildir demesi onun icin sorun yaratmaz mi? Bu arada bir daha baktim yorumlarinin %95'ini silmiş bu sefer. Ve laik değildir yorumuda buna dahil. Bence asil o korkusundan duramiyordur şu an.
- Makaleler
- 1
İyi aksamlar öncelikle. Bir Türk Instagram sayfasi Türkiye dışında çoğunlukla filistin içerikleri paylaşıyor. Bir tane saçma yorum gordum ve medeni bir şekilde boykot edecekseniz, bir de Instagram, Android, Windows, iOS kullanmayi bıraktın dedim. Hemen biri üstüme atladı. Bahanesi ise "zaruri sebepten dolayı kullanmamiz gerekiyormuş" dedi. Bende sırf kendi cikariniz icin bahane edemezsiniz dedim. Konuyu bambaşka yerlere bağladı. Biraz tartışıktık ancak ben ne argo kullandim ne de kaba bir dil.
Daha sonra kendi yorumlarını bir kismini ozelliklede beni etiketledigi yorumlarini sildi. Yani disardidan bakıldığında sanki ben onun üstüne gibip taciz ediyormusum gibi göstermeye calisti. Bir de sürekli kendini daha zekiymis gibi gostermeye calisiyordu. Windows yerine Linux dagitimlari kullan dedigimde ise "Benim o tur seylerle isim olmaz daha önemli islerim var" deyip yine sinirbozucu bir şekilde saçmaladı
Sorum şu bir yere şikayet edecekmis gibi duruyor. Rahatsiz ediyormusum gibi goruneyim diye kasitli olarak kendi yorumlarını silip tuzak cevaplar verdi. Bende kendi yorumlarimi silip hesabimi dondurdum. Benim acimdan bir sıkıntı çıkar mı? Ayrica bu ulke laik degildir dedi bu onun icin sıkıntı yaratmaz mi? Simdiden teşekkürler. Not: Baslik degistirdi icin soyleyeyim dedim. Dava acan ben değilim. Bana açılabilir mi diye sorayım.
Eki Görüntüle 84918
Fotoğrafa patladim. Hocam boyle bir suc olacağıni sanmam.
@agdwkah, Canım kardeşim bir avukat olarak söylüyorum, şayet hakaret içerikli herhangi bir mesajın yoksa, gayet seviyeli ve kibar bir şekilde tartıştıysan, yazdıklarından dolayı hakkında dava açılmaz merak etme. Zaten hakaret etmediğini söylemişsin, o yüzden stres yapma. İnternette her zaman söylediklerine dikkat et. Kafana takma bunları, hayatına devam et.
- Makaleler
- 1
Hocam bu tür tipleri ben cok gordum. Forumlarda bile var. Amaçları gösteri zaten. "Bu ülkede laik bir ülke değil" demesi suç değil mi sizce? Anayasaya bile ters yapiyor.@agdwkah, Canım kardeşim bir avukat olarak söylüyorum, şayet hakaret içerikli herhangi bir mesajın yoksa, gayet seviyeli ve kibar bir şekilde tartıştıysan, yazdıklarından dolayı hakkında dava açılmaz merak etme. Zaten hakaret etmediğini söylemişsin, o yüzden stres yapma. İnternette her zaman söylediklerine dikkat et. Kafana takma bunları, hayatına devam et.
Küfür veya argo kullanmadığınız sürece şikâyet etse bile ortada suç olmadığı için bir şey olmaz.İyi aksamlar öncelikle. Bir Türk Instagram sayfasi Türkiye dışında çoğunlukla filistin içerikleri paylaşıyor. Bir tane saçma yorum gordum ve medeni bir şekilde boykot edecekseniz, birde Instagram, Android, Windows, iOS kullanmayi bıraktın dedim. Hemen biri üstüme atladı. Bahanesi ise "zaruri sebepten dolayı kullanmamiz gerekiyormuş" dedi. Bende sırf kendi cikariniz icin bahane edemezsiniz dedim. Konuyu bambaşka yerlere bağladı. Biraz tartışıktık ancak ben ne argo kullandim ne de kaba bir dil.
Daha sonra kendi yorumlarını bir kismini ozelliklede beni etiketledigi yorumlarini sildi. Yani disardidan bakıldığında sanki ben onun üstüne gibip taciz ediyormusum gibi göstermeye calisti. Birde sürekli kendini daha zekiymis gibi gostermeye calisiyordu. Windows yerine Linux dagitimlari kullan dedigimde ise "Benim o tur seylerle isim olmaz daha önemli islerim var" deyip yine sinirbozucu bir şekilde saçmaladı
Sorum şu bir yere şikayet edecekmis gibi duruyor. Rahatsiz ediyormusum gibi goruneyim diye kasitli olarak kendi yorumlarını silip tuzak cevaplar verdi. Bende kendi yorumlarimi silip hesabimi dondurdum. Benim acimdan bir sıkıntı çıkar mı? Ayrica bu ulke laik degildir dedi bu onun icin sıkıntı yaratmaz mi? Simdiden teşekkürler. Not: Baslik degistirdi icin soyleyeyim dedim. Dava acan ben değilim. Bana açılabilir mi diye soruyum.
Eki Görüntüle 84918
Türkiye'de yaşadığınızı unutuyorsunuz."Bu ülkede laik bir ülke değil" demesi suç değil mi sizce? Anayasaya bile ters yapiyor.
@xapder, Bu ülkenin adliye koridorlarında bağıra bağıra şeriat övüldü, o yüzden o cümleyi kuran bir kişi hakkında iddianame yazan bir savcı bulamazsın.
Ayrıca sosyal medyadaki bu tarz tipler bazen bilerek yapıyor ki başkaları hakaret etsin. Daha sonra hakaret edenler hakkında şikayetçi olup, ceza kararı veya HAGB kararı verildikten sonra o kişilere manevi tazminat davası açıyorlar. Bir ara İstanbul'da bazı savcılar bunun önüne geçmek için artık takipsizlik kararı veriyordu. Şikayetçi olanın başka şikayetçi olduğunu dosyalar var mı yok mu diye bakıyorlardı, sık sık böyle şikayette bulunanlar hakkında artık yaptıkları şikayetlerde takipsizlik kararı veriliyordu.
Ayrıca sosyal medyadaki bu tarz tipler bazen bilerek yapıyor ki başkaları hakaret etsin. Daha sonra hakaret edenler hakkında şikayetçi olup, ceza kararı veya HAGB kararı verildikten sonra o kişilere manevi tazminat davası açıyorlar. Bir ara İstanbul'da bazı savcılar bunun önüne geçmek için artık takipsizlik kararı veriyordu. Şikayetçi olanın başka şikayetçi olduğunu dosyalar var mı yok mu diye bakıyorlardı, sık sık böyle şikayette bulunanlar hakkında artık yaptıkları şikayetlerde takipsizlik kararı veriliyordu.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
İyi aksamlar öncelikle. Bir Türk Instagram sayfasi Türkiye dışında çoğunlukla filistin içerikleri paylaşıyor. Bir tane saçma yorum gordum ve medeni bir şekilde boykot edecekseniz, bir de Instagram, Android, Windows, iOS kullanmayi bıraktın dedim. Hemen biri üstüme atladı. Bahanesi ise "zaruri sebepten dolayı kullanmamiz gerekiyormuş" dedi. Bende sırf kendi cikariniz icin bahane edemezsiniz dedim. Konuyu bambaşka yerlere bağladı. Biraz tartışıktık ancak ben ne argo kullandim ne de kaba bir dil.
Daha sonra kendi yorumlarını bir kismini ozelliklede beni etiketledigi yorumlarini sildi. Yani disardidan bakıldığında sanki ben onun üstüne gibip taciz ediyormusum gibi göstermeye calisti. Bir de sürekli kendini daha zekiymis gibi gostermeye calisiyordu. Windows yerine Linux dagitimlari kullan dedigimde ise "benim o tur seylerle isim olmaz daha önemli islerim var" deyip yine sinirbozucu bir şekilde saçmaladı.
Sorum şu bir yere şikayet edecekmis gibi duruyor. Rahatsiz ediyormusum gibi goruneyim diye kasitli olarak kendi yorumlarını silip tuzak cevaplar verdi. Bende kendi yorumlarimi silip hesabimi dondurdum. Benim acimdan bir sıkıntı çıkar mı? Ayrica bu ulke laik degildir dedi bu onun icin sıkıntı yaratmaz mi? Simdiden teşekkürler. Not: Baslik degistirdi icin soyleyeyim dedim. Dava acan ben değilim. Bana açılabilir mi diye sorayım.
Eki Görüntüle 84918
Kendi kendinize triplere girmişsiniz. O mesajların silinmesinin iki olasılığı var:
- Dava vs. olaylarından korkup silmiş olabilir.
- Instagram otomatik olarak silmiş olabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-