Çözüldü Intel 14700KF için MSI anakartlı sistemde undervolt nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

probloascobar

Çalışkan
Merhaba,
Recep Baltaş'ın AMD için bir undervolt rehberine diğer forumda denk geldim fakat Intel işlemcilerde MSI anakart için bir rehber göremedim. İşlemcim oyunlarda 360mm sıvı soğutmaya rağmen 85 derecede çalışıyor. Bu dereceyi biraz aşağı çekmek için undervolt işlemi yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.(Yabancı birkaç YouTuber bu işlemi yapmış fakat çok karışık anlatıyor.) Özellikle @Recep Baltaş desteğinizi bekliyorum.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
F7'ye basıp gelişmiş ayarlara girip bu menüye gelip çekirdek voltajının modunun offset yapıp -100mV gibi bir değer verebilirsin.

Bahsettiğiniz işaretlediğim 2 yer sanırım. Bunun haricinde bir ayar yapmama gerek yok değil mi?

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1739861717104~2.webp
    307,5 KB · Görüntüleme: 111
Offset moduna alıp değer vermen gerekiyor, evet işaretledigin yer doğru. Sadece oyunlarda ısınıyor dediğin için başka bir işlem gerekmiyor.

14700k işlemci ile 240mm soğutucu kullanıyordum. Dediğiniz gibi işlemci yanıyordu, Arctic Liquid Freezer II 420 mm sıvı soğutucu aldım sorunu çözdüm.

Dosya Ekleri

• 20250218_191723.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 91
  • 20250218_191744.webp
    6,7 MB · Görüntüleme: 83
Konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum XMP profilinin yanındaki CPU kısmı bende aktif değil ,otomatik mi aktif oldu yoksa açtınız mı?

@@probloascobar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…