8242

Uzman
Herkese iyi günler, sizce bu ekran kartı alınır mı? İnternette kimisi belli başlı sorunları olduğunu söylüyor açıkçası bundan dolayı biraz kararsızım lakin sıfır fiyatının uygun olması nedeniyle almak istiyorum. Genel olarak RDR2 GTA 5 Forest Mafia tarzı oyunlar oynuyorum ve bir sıkıntı çıkarır mı? 2. el piyasası beni pek fazla ilgilendirmiyor. Aldığım zaman kullanıp satmak gibi bir niyetim yok.
Kullananı ya da bir bilgisi olan biri cevaplarsa çok sevinirim.

Herkese iyi günler, sizce bu ekran kartı alınır mı? İnternette kimisi belli başlı sorunları olduğunu söylüyor açıkçası bundan dolayı biraz kararsızım lakin sıfır fiyatının uygun olması nedeniyle almak istiyorum. Genel olarak RDR2 GTA 5 Forest Mafia tarzı oyunlar oynuyorum ve bir sıkıntı çıkarır mı? 2. el piyasası beni pek fazla ilgilendirmiyor. Aldığım zaman kullanıp satmak gibi bir niyetim yok.
2. El istemediğiniz için zaten tek seçeneğiniz A750.

A750'nin driver sorunları anca düzelmeye başladı diyebilirim.

Güncel bir sistemde(10. nesil Intel Core işlemci ya da Ryzen 3000 serisi ve üstü) F/P kartı. ReSize BAR ayarını açmanız gerek. Biraz verimsiz bir GPU, 200Win üstünde güç tüketimi var performansı 3060'a denk olabiliyor ama Unreal Engine ve PlayStation oyunlarında bayağı performans sorunu var. XeSS2 kullanabilirsiniz. Intel driverları zamanla iyileştiriyor. NVIDIA seviyesinde driver beklemeyin. Son olarak kart boşta 40W tüketiyor ki muadili AMD NVIDIA'da 8-9W civarı. 2.el istemiyorum sıfır olsun diyorsan alabilirsin.

Hocam ben kartı 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Geçen yaz mavi ekranlar ile dolu bir yaz oldu ama yaklaşık 8 9 aydır ne mavi ekran ne siyah ekran, o tür sorunlar yaşamadım bir gerçek var bazı oyunlarda FPS ve anlık donmalar mevcut. Hem oyunun optimizasyonu hem de kartın hataları birleşince bayağı kötü bir hal alıyor. Ama kart yarı yolda kesinlikle bırakmaz emin olun.

Ayrıca eğer bu kartı alırsanız, softwaredan kartı 160 ila 145watt arasına sabitleyin. Çünkü bazı oyunlarda wattı yükseltsenizde düşürsenizde performansta düşüş olmuyor.

Dosya Ekleri

• 1755602348371.webp
    1755602348371.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 70
Öncelikle 2 yıl kadar kullandım bu kartı. Şimdi RT 9060 XT 16 GB kullanıyorum.

Sıcak çalışan ve yüksek akım çeken bir kart olarak tanımlayabilirim. PC'yi her açtığınızda bi' ekran gidip gelir böyle, ya da Netflix, Prime veya Disney fark etmez herhangi bir içerik platformuna tarayıcıdan giriş yaparsanız ekran bi' gidip gelir.
Oyuna girersin istediğin FPS'i alamazsın, sürekli takılmalar olur.
En sevdiğim ASC oyunlarından ASC Odyssey'de yüksek FPS almana rağmen oynanmayacak kadar takılma yaşatır, lanet eder kapatırsın.

Yazılımı tezek gibidir, ne bir düzgün ayar yapabilirsin, ne o ayar kaydedilir, hatta ayar yaparsın donar kalır öyle :)
Kendi kendini güncelleyemez, sürekli güncellenemedi uyarısı verir, DDU ile silip yüklersen anca düzelir.

Ha oyun oynatır mı, oynatır tabi, fiyatına göre de iyi FPS verir aslında da. 9060 XT'e geçtikten sonra sırtımdan yük kalkmış gibi hissetmedim değil.
@Tahir.bin, Bana BSOD verdirtmedi sağolsun.

Ben çok fazla sorun yaşadım o yüzden pek önermediğim kart.

Öncelikle 2 yıl kadar kullandım bu kartı. Şimdi RT 9060 XT 16 GB kullanıyorum.

Sıcak çalışan ve yüksek akım çeken bir kart olarak tanımlayabilirim. PC'yi her açtığınızda bi' ekran gidip gelir böyle, ya da Netflix, Prime veya Disney fark etmez herhangi bir içerik platformuna tarayıcıdan giriş yaparsanız ekran bi' gidip gelir.
Oyuna girersin istediğin FPS'i alamazsın, sürekli takılmalar olur.
En sevdiğim asc oyunlarından asc Odyssey'de yüksek FPS almana rağmen oynanmayacak kadar takılma yaşatır, lanet eder kapatırsın.

Yazılımı tezek gibidir, ne bir düzgün ayar yapabilirsin, ne o ayar kaydedilir, hatta ayar yaparsın donar kalır öyle :)
Kendi kendini güncelleyemez, sürekli güncellenemedi uyarısı verir, DDU ile silip yüklersen anca düzelir.

Ha oyun oynatır mı, oynatır tabii, fiyatına göre de iyi FPS verir aslında da. 9060 XT'e geçtikten sonra sırtımdan yük kalkmış gibi hissetmedim değil.
@Tahir.bin, bana BSoD verdirtmedi sağ olsun.

Eski Arc Control uygulamasında driver güncellenemiyordu ama yeni programında sorun kalktı(yeni programın içi çok boş). Asc oyunları için DXVK şart gibi, God of War'ı DXVK saysinde oynayabildim. Aslında kartın oyun oynatamaması başlıca almamak için bir sebep. Eskiden AMD kullanırken böyle bir sorun hiç yaşamamıştım.