Peki sence RX 7600'mü almalıyım yoksa B580'mi?

RX 7600'ü almanı öneririm.
sürücü ve stabilite: RX 7600 olgun sürücülere sahip, B580 hâlâ bazı oyunlarda uyum ve sürücü sorunları yaşayabiliyor.
işlemci uyumu: senin i3-13100F işlemcinle RX 7600 daha dengeli çalışır; B580 ile 1080P'de darboğaz daha belirgin olur.
güç tüketimi: RX 7600 daha düşük TDP'ye sahip, sistemin daha az ısınır ve verimli çalışır.
Sadece VRAM konusunda B580 daha iyi (12 GB) ama çoğu oyun 8 GB ile rahat oynanabiliyor.
Özetlemek gerekirse daha stabil ve işlemciye uyumlu bir deneyim istiyorsan RX 7600.

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan B580 takılma sorunları hala yaratabiliyormuş RX 7600 dedikleri gibi daha mantıklı olabilir.

Hayır, B580'in tüm sorunları tam olarak çözülmedi. Intel düzenli olarak sürücü güncellemeleriyle performans ve uyumlulukta ilerleme kaydetmiş durumda. Ama CPU overhead sorunu hâlâ var, özellikle 1080p ve işlemciye daha çok yüklenen oyunlarda performans düşüşü yapabiliyor. Bazı oyunlarda küçük grafiksel hatalar veya uyum problemleri hâlâ görülüyor. Yani kart genel olarak kullanılır ve iyi performanslı durumda ama sorunlar tamamen bitmiş değil.
Hangi AI platforumunu kullanıyorsanız kullanmayın!

B580 alabilirsin, Intel driver konularını zamanla hallediyor. 13100F ile hafif tatlı bir darboğaz (yuzde 5-10 arası) yaşarsın ama ileride 14400f gibi bir upgrade yaparsanız tadından yenmez.

RX7600 AMD olduğu için direkt elenmekte bence. Driver sorunları vs. vs.

İkinci elde 1080Ti veya 2070S gibi kartlara bakabilirsin. Saf kas gücün olacak sonuçta.

@SpeedBeast34 , Chat GPT kullanıp tavsiye vermeyin lütfen.

B580 normalde büyük bir darboğaz yaptırmayacak bir kart, ama sorunlarından biri zaten darboğaz yaptırmayacak işlemcilere bunu yaşatmasıydı. Ben iki tane B580 kullanıcısı arkadaş sordum, eskisi kadar olmadığını söylediler ancak hala devam ediyormuş. Çok sık driver güncellemesi geliyor ancak çıkışa göre baya iyi durumda.

Hangi AI platforumunu kullanıyorsanız kullanmayın!

B580 alabilirsin, Intel driver konularını zamanla hallediyor. 13100F ile hafif tatlı bir darboğaz (yuzde 5-10 arası) yaşarsın ama ileride 14400f gibi bir upgrade yaparsanız tadından yenmez.

RX7600 AMD olduğu için direkt elenmekte bence. Driver sorunları vs. vs.

İkinci elde 1080Ti veya 2070S gibi kartlara bakabilirsin. Saf kas gücün olacak sonuçta.
1080ti 2070s gibi kartlar almanın şu an bir mantığı yok. Biri güncelleme almıyor, diğeri da zamanla gidecek.
+ rx7600'de düşünüldüğü kadar driver sorunlarına sahip değil.

@TheConquest , maksimum bütçe belirtirseniz ona göre öneri yapayım. İkinci el kartlara açık mısınız?

@SpeedBeast34 , Chat GPT kullanıp tavsiye vermeyin lütfen.

B580 normalde büyük bir darboğaz yaptırmayacak bir kart, ama sorunlarından biri zaten darboğaz yaptırmayacak işlemcilere bunu yaşatmasıydı. Ben iki tane B580 kullanıcısı arkadaş sordum, eskisi kadar olmadığını söylediler ancak hala devam ediyormuş. Çok sık driver güncellemesi geliyor ancak çıkışa göre baya iyi durumda.

1080ti 2070s gibi kartlar almanın şu an bir mantığı yok. Biri güncelleme almıyor, diğeri da zamanla gidecek.
+ rx7600'de düşünüldüğü kadar driver sorunlarına sahip değil.

@TheConquest , maksimum bütçe belirtirseniz ona göre öneri yapayım. İkinci el kartlara açık mısınız?
İkinci el kartlara açık değilim. Sizce RTX 5060 almaya değer mi biraz daha çıkıp?

İkinci el kartlara açık değilim. Sizce RTX 5060 almaya değer mi biraz daha çıkıp?
Normalde önermeyeceğim bir kart ama bütçeniz kısıtlı ise tercih edebilirsiniz. Yer yer darboğaz yapacaktır, rekabetçi oyunları saymıyorum zaten.

Bunun haricinde 16bin bandında çıkıyorsanız 9060xt 16GB için indirim de kovalayabilirsiniz, bu indirim gecelerinde felan 15bin bandına düştüğünü görmüştüm.

İkinci elde çok daha iyi seçenekler var o bütçede :confused:

Normalde önermeyeceğim bir kart ama bütçeniz kısıtlı ise tercih edebilirsiniz. Yer yer darboğaz yapacaktır, rekabetçi oyunları saymıyorum zaten.

Bunun haricinde 16bin bandında çıkıyorsanız 9060xt 16GB için indirim de kovalayabilirsiniz, bu indirim gecelerinde felan 15bin bandına düştüğünü görmüştüm.

İkinci elde çok daha iyi seçenekler var o bütçede :confused:
Peki İ313100F 5060'lamı daha çok darboğaz yapar yoksa B580'lemi?