1080ti 2070s gibi kartlar almanın şu an bir mantığı yok. Biri güncelleme almıyor, diğeri da zamanla gidecek.
+ rx7600'de düşünüldüğü kadar driver sorunlarına sahip değil.
1080Ti gibi kartların şöyle bir mantığı var; 5-6K verip sağlam kas güclü kart alacaksın. 3-4 sene rahat gideri var zaten. Fiyat + Güç dusunulduğunde rakipsiz kartlar.

Stabilite sorunu var AMD'lerde. Bir sürümde manyakken ertesi güncellemede tırt oluyor vs. AMD benim için her zaman 2. sırada.

İkinci el kartlara açık değilim. Sizce RTX 5060 almaya değer mi biraz daha çıkıp?
Arc B580 kullanıyorum, sürücünün ilk hallerinden pek eser kalmadı. Evet, hâlâ sorunlar devam ediyor ama Intel'in gözünden kaçan bir oyun varsa forumlara bildirip 1-2 hafta içinde overhead sorununu çözdürmek mümkün olabiliyor. Oyunlar hızlı optimize ediliyor ya da cidden güzel driver güncellemeleriyle mükemmel FPS artışları görebiliyoruz ama RTX 5060 da çok güzel bir kart. Intel'e göre çok daha güzel teknolojileri var. Eğer kesin bir sonuç istiyorsanız RTX 5060 almalısınız. Ama ben bununla idare eder bir de driverların olgunlaşmasını beklerim diyorsanız Arc B580 biraz daha iyi olabilir. Ama kesinlikle unutulmamalı ki driver olgunluğundan tek kastımız oyun performansları değil, ayrıca pek çok özellik hâlâ driverlara gelmesi beklenir halde:
DSR/VSR, Keskinleştirme, Anisotropic Filtering, Adaptive Tessellation gibi pek çok özellik hâlâ driverda yok. En temizi RTX 5060 almak olacaktır.

Tam anlamı ile düzelmedi. 1 hafta önceye kadar limited Edition olanını kullanıyordum. Bir güncellemede getirdikleri özellikleri veya doğuştan beri olan özelliklerini kaldırdılar, bazen ekleyip bazen çıkardılar. İlk geldiği dönemlerde aynı çözünürlükte ve tamamen Ultra ayarlarda 120-130 FPS aldığım FH5, son driver güncellemelerden sonra 95-105 FPS'e kadar gerilemişti.

Bazı yerlerde 2K oyunculuğa göz kırpıyor yazdıklarına da bakmayın, denildiği gibi 1080p kartı bu kart. 2K'ya geçince bazı oyunlarda 40'lara kadar gerileme gördüm. O lafı es geçin.

Zaten dünyanın en kötü driver programını kullanıyor olacaksınız. Herhangi bir oyuncağı yok, AMD veya NVIDIA gibi, ne bileyim gürültü engelleme, bilmem ne frames gibi özellikleri zaten yok, olanlarda gizli sağda solda bir yerde.

Intel hala HD Graphics kafasında bu driver'ları güncelliyor. Onun yerine artık harici grafik kartlarını başka bir programa kaydırıp, sıfırdan temiz bir arayüz ve özellikler eklemeli. Bildiğiniz HD Graphics kontrol paneli. Evet yeni oyuncu lazım pazara ama bu yeni oyuncu çok yavaş ilerliyor. Ben zaten kartı elimden çıkarttım, daha 7-8 aylık, kutulu faturalı garantili kartı geçen hafta 8.5k gibi bir fiyata verdim. Onun yerine gidip ne kadar orta yaşlı da olsa RX6800 16 GB aldım.

Açıkçası ben kullanmış birisi olarak tercih etmem ve AMD, NVIDIA gibi kartlara yönelirim.

Arc B580 kesinlikle 2K bir ekran kartı. Sorun yaşamadım gerçekten 40FPS gördüğün oyunların ya optimize olmamış olması ya da gerçekten B580'in zorlanacağı oyunlar olması lazım. Ama Driver'ın kendi dosyalarında gezinirken gözüme çarpan bir takım bir şeyler oldu. İmages kısmına Arc software isimli bir şey gelmiş. Logosu Arc controldekilere benzemiyor internetten bakabildiğim kadarıyla. Yani Intel yeni bir Arc Control alternatifi peşinde olabilir çünkü ayarlarda gözüme takılan birkaç şey daha var. Frame Generation'ı driverlara getiriyor olma ihtimalleri ya da capture seçeneklerini geri getirme ihtimalleri yüksek. Bazı iconlara rastladım. Yani B770 ya da celestial serisiyle gelebilir ya da rastgele bir tarihte hiçbir fikrim yok ama Intel uzun vadede umut vadediyor. Ayrıca tekrar ediyorum CPU overhead ya da oyuna özel bir tür optimizasyon sorunu yaşıyosanız Intel'e rapor ettiğinizde biraz uzun ya da bazen gerçekten hızlı bir süre içerisinde çözüm görebilirsiniz. Eğer oyunda bir FPS sorunu yaşıyosanız belli bir dengesiz driver updateine kurbanda gidiyor olabilirsiniz. Bir süre boyunca PUBG'de aşırı yüksek fpslerde oynamam rağmen felaket bir stutter sorunu olmuştu. Intel 2 driver sürümü sonrasında sorunu çok güzel bir şekilde düzeltti. Bu sorun olmadan önce driverlar bu oyun stabildi. Yani bazı zamanlarda driverlar stabil olmadan yayınlanabilir. Tabii en temizi NVIDIA GPU almak. Uzun vadede kısa vadede en optimize olmuş olan GPU rahatlıkla NVIDIA'nındır.

Son düzenleme: