Detaylar
Kim cevapladı?Yazılım konusunda daha temkinli bir yol izlemeye başladılar, yeni modelleri piyasa deli gibi sürebilirlerdi fakat akıllılık yapıp yavaş yavaş atılmaya başladılar ki bu iyi bir şey. Yalnız ilginç olan şey NVIDIA ile iş birliği yapacak olmaları, hani rakibinle neden iş birliği yaparsın anlamıyorum.
Uzun vadede açık söyleyeyim çok büyük bir yatırım olmadığı sürece ben gelecek göremiyorum, işlemci sektöründe firma şu an zor günler geçiriyor aynı anda ekran kartında yarışamayacağını zaten gelecek NVIDIA iş birliği ile kanıtlamış oldu bence.
İlk dönemlerinde yazılım konusunda gerçekten vasat olaylar yaşayan bir karttı, şu an ne durumda bilmiyorum kullanan varsa yazsın.
Ben kullanır mıydım? Kullanmam. Hani zaten bilgisayar donanımlarının lüks sayıldığı kadar pahalı bir ülkede yaşıyoruz, bir de üstüne gidip yeni tatlar deneyemem.
Uzun vadede açık söyleyeyim çok büyük bir yatırım olmadığı sürece ben gelecek göremiyorum, işlemci sektöründe firma şu an zor günler geçiriyor aynı anda ekran kartında yarışamayacağını zaten gelecek NVIDIA iş birliği ile kanıtlamış oldu bence.
İlk dönemlerinde yazılım konusunda gerçekten vasat olaylar yaşayan bir karttı, şu an ne durumda bilmiyorum kullanan varsa yazsın.
Ben kullanır mıydım? Kullanmam. Hani zaten bilgisayar donanımlarının lüks sayıldığı kadar pahalı bir ülkede yaşıyoruz, bir de üstüne gidip yeni tatlar deneyemem.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 6
AlbertoTigre
Becerikli
Dünyada her şey tekelleşti rekabet yok oluyor. Intel bunu deneyerek iyi bir atılım yaptı fakat her şey beklenildiği gibi gitmiyor işte işlemci konusunda tecrübeli ve sağlam bir bütçeye sahip olsalar da gidip, olabilecek en minimum düzeyde ekran kartı NVIDIA ile anlaşması garip. NVIDIA karşıtı bir görüşe sahip değilim fakat ekran kartlarını tam sınırda bırakıyor bu da verilen paranın hakkını yeterince karşılamadığını düşünüyorum.
Eski günlerinden çok uzakta Intel, hatta Amerikan devletinin yatırımı olmasa büyük facialar bekliyordu Intel'i öyle söyleyeyim.Dünyada her şey tekelleşti rekabet yok oluyor. Intel bunu deneyerek iyi bir atılım yaptı fakat her şey beklenildiği gibi gitmiyor işte işlemci konusunda tecrübeli ve sağlam bir bütçeye sahip olsalar da gidip, olabilecek en minimum düzeyde ekran kartı NVIDIA ile anlaşması garip. NVIDIA karşıtı bir görüşe sahip değilim fakat ekran kartlarını tam sınırda bırakıyor bu da verilen paranın hakkını yeterince karşılamadığını düşünüyorum.
AlbertoTigre
Becerikli
O zaman vay haline çünkü Amerika'nın Çin'e ambargo uygulama politikası uzun süreçte Amerika'nın zararına olacak şahsi fikrimce. Amerika dünyaya üretim yapan Çin'in üretimini küçültemeyecek ve kısıtlayamayacak çünkü zaten Çin şu anda her şeye sahip kendi markalarını oluşturup dünyaya pazarladılar ve bunu yaparken de her insana ayrı hitap edecek şekilde sınıf sınıf ayırdılar. Şu an Çin Amerika'ya üretim yapmasa dahi ürünleri dünya pazarında yarışıyor.Eski günlerinden çok uzakta Intel, hatta Amerikan devletinin yatırımı olmasa büyük facialar bekliyordu Intel'i öyle söyleyeyim.
- Makaleler
- 10
Yazılım konusunda daha temkinli bir yol izlemeye başladılar, yeni modelleri piyasa deli gibi sürebilirlerdi fakat akıllılık yapıp yavaş yavaş atılmaya başladılar ki bu iyi bir şey. Yalnız ilginç olan şey NVIDIA ile iş birliği yapacak olmaları, hani rakibinle neden iş birliği yaparsın anlamıyorum.
İş birliği mobil cihazlara çıkacak dahili grafik birimli işlemciler için. Özellikle ROG Ally, Steam Deck gibi cihazlarda AMD zen mimarisine rakip olma amacıyla. RT içeren hatta belki DLSS barındıran dahili grafikli mobil işlemci yapma yolundalar. Arc ekran kartları bundan tamamen bağımsız.
Eski günlerinden çok uzakta Intel, hatta Amerikan devletinin yatırımı olmasa büyük facialar bekliyordu Intel'i öyle söyleyeyim.
En büyük müşterisi zaten ABD ordusu. TSMC gibi Tayvan merkezli üretim yapmak yerine Amerika'da üretip yerli askeri teknolojilerde kullanılıyor.
En büyük müşterisi zaten ABD ordusu. TSMC gibi Tayvan merkezli üretim yapmak yerine Amerika'da üretip yerli askeri teknolojilerde kullanılıyor.
ABD'nin NVIDIA tarafından vazgeçeceğini pek düşünmüyorum. O konuda kaynağın varsa buyur belirt, üretim konusu bunu tek başına sağlayamaz yani.
- Makaleler
- 10
ABD'nin NVIDIA tarafından vazgeçeceğini pek düşünmüyorum. O konuda kaynağın varsa buyur belirt, üretim konusu bunu tek başına sağlayamaz yani.
Hem NVIDIA hem Intel'i kullanıyor zaten. Ben sizin dediğinizin aksini söylemedim ki. Sadece iş birliğinin ekran kartlarıyla alakası olmadığını söyledim.
Hem NVIDIA hem Intel'i kullanıyor zaten. Ben sizin dediğinizin aksini söylemedim ki. Sadece iş birliğinin ekran kartlarıyla alakası olmadığını söyledim.
İyi de anlaşma bu değil ki sadece? NVIDIA, Arc GPU'lar yerine NVIDIA'nın GPU Chiplet'lerini Intel CPU'larına entegre etme planını ortaya çıkardı. Ha bu Intel'in kendi battlemage jenerasyon GPU'larını tamamen bırakacağı anlamına gelmez; fakat orta vadede GPU geliştirme maliyetini düşürmek ve pazara daha hızlı çözüm sunmak için NVIDIA'nın donanım bileşenlerini kullanacaklar, bu bile sektörde ki zayıflığını kanıtlamaya yeter.
Ayrıca veri merkezi çözümlerinde NVIDIA'nın GPU teknolojilerini kullanıp rekabete dahil olmak istiyorlar. Yani NVIDIA altyapılarını kullanarak sektöre girmeye çalışacaklar kendi adı altında.
Hani iyi bir durum mu? Değil. Tamamen NVIDIA'nın alt segmentte AMD'yi devirme çabası olarak yorumlarım ben bunu.