MahmutYeni01
Çalışkan
Arkadaşlar hayırlı geceler,
Elimde RTX 4060 Ti 16 GB var, daha önce başka bir sistemim vardı, onu sattım. Şu anki konfigürasyonum şöyle:
Önceden Blender ve yapay zeka işleriyle uğraşıyordum, şimdi ise ağırlıklı olarak hikayeli single-player oyunlar oynuyorum, film/dizi izliyorum. Ara sıra PUBG veya Warzone'da giriyorum.
Şu anda iki seçenek arasında kaldım (Hepsiburada üzerinden taksitli almak istiyorum):
İade hakkım dolunca 4060 Ti’yi satmayı planlıyorum (temiz, yeni sayılır).
Asıl korkum ve sorum şu:
Gelecekte ekonomik kriz düzelirse değil, tam tersi çip arzı sorunu devam eder, GPU üreticileri üretimde sıkıntı yaşar, arz-talep dengesi bozulur ve fiyatlar daha da yükselirse diye endişeliyim. Bu yüzden elimdeki parayla şu anda alabileceğim en mantıklı ve uzun ömürlü kartı almak istiyorum.
Bu iki GPU arasından hangisini seçmem ilerisi için daha mantıklı olur? Hangisi bana daha uzun süre yeterli performans verir?
Özellikle şu konularda tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum:
Deneyimli arkadaşların benchmark karşılaştırması, driver stabilitesi ve uzun vadeli kullanım yorumlarını çok merak ediyorum.
Elimde RTX 4060 Ti 16 GB var, daha önce başka bir sistemim vardı, onu sattım. Şu anki konfigürasyonum şöyle:
- CPU: Intel Core i5-13500
- RAM: 64 GB DDR4
- GPU: RTX 4060 Ti 16 GB
- PSU: Corsair RM650x
- Depolama: 2 TB M.2 SSD
Önceden Blender ve yapay zeka işleriyle uğraşıyordum, şimdi ise ağırlıklı olarak hikayeli single-player oyunlar oynuyorum, film/dizi izliyorum. Ara sıra PUBG veya Warzone'da giriyorum.
Şu anda iki seçenek arasında kaldım (Hepsiburada üzerinden taksitli almak istiyorum):
- Sapphire RX 9070 XT Pulse → 37.600 TL peşin (9 taksit)
- Gainward Python RTX 5070 → 36.600 TL peşin (9 taksit)
İade hakkım dolunca 4060 Ti’yi satmayı planlıyorum (temiz, yeni sayılır).
Asıl korkum ve sorum şu:
Gelecekte ekonomik kriz düzelirse değil, tam tersi çip arzı sorunu devam eder, GPU üreticileri üretimde sıkıntı yaşar, arz-talep dengesi bozulur ve fiyatlar daha da yükselirse diye endişeliyim. Bu yüzden elimdeki parayla şu anda alabileceğim en mantıklı ve uzun ömürlü kartı almak istiyorum.
Bu iki GPU arasından hangisini seçmem ilerisi için daha mantıklı olur? Hangisi bana daha uzun süre yeterli performans verir?
Özellikle şu konularda tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum:
- 2K çözünürlükte hikayeli oyunlarda (single-player) performans farkı nasıl?
- RTX 5070’te yeni 12V-2x6 güç konnektörü nedeniyle yanma/erime sorunu yaşayan oldu mu? Bu konudan ciddi çekiniyorum.
- RX 9070 XT’te film/video izlerken stuttering, drop veya driver kaynaklı sorun yaşayan var mı?
- RX 9070 XT eski tip 8-pin kullandığı için Corsair RM650x ile (güç limiti + hafif undervolt yaparak) sorunsuz çalışır mı? Yeni PSU almak istemiyorum.
- Uzun vadede (3-4 yıl) 1440p’de yüksek ayarlarda stabil performans için hangisi daha iyi bir seçim olur?
Deneyimli arkadaşların benchmark karşılaştırması, driver stabilitesi ve uzun vadeli kullanım yorumlarını çok merak ediyorum.