Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Merhaba arkadaşlar.

Monster Tulpar T6 V3.4 16" satın aldım. Kutusundan açalı daha 1 hafta bile olmadı. Ancak Detroit: Become Human veya Valorant gibi güç harcayan oyunlara girdiğimde arka tarafında bulunan Type-C girişi, bağlı olan cihazın bağlantısını kesiyor.

Ancak bu girişe Samsung telefonumu taktığımda cihazımı şarj etmemesine rağmen veri aktarımının çalıştığını gördüm. Benim de aklıma adaptörün yetersiz olma ihtimali geldi.

Cihazı garantiye götürmeyi düşünüyorum. Ancak sizin de fikrinizi merak ediyorum. Sizce adaptör gerçekten yetersiz kalıyor olabilir mi? Kaldı ki Acer Nitro 5 AN515-58 bilgisayar, i7-12700H işlemci ile 280W adaptör ile gelmişti.

İşte özellikler:

13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700HX
NVIDIA GeForce RTX 5070 Laptop GPU (8 GB VRAM, 115W)
64 GB DDR5 RAM (Monster tarafından değil, kendim taktım.)
2+1 TB NVMe disk

DxDiag: https://techolay.net/sosyal/konu/monster-tulpar-t6-v3-4.140967/

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam servise söyleyerek daha yüksek watt değeri olan adaptör isteyin. Yani işlemci 157W tüketiyor tek başına, nasıl 230W yetecekleri düşünmüşler ki?

Hocam servise söyleyerek daha yüksek watt değeri olan adaptör isteyin. Yani işlemci 157W tüketiyor tek başına, nasıl 230W yetecekleri düşünmüşler ki?
Bana da adaptör gibi geliyor. Herhangi bir oyuna girmediğim sürece Type-C portum tamamen sağlıklı çalışıyor.

Sadece CPU ve GPU maksimum hızda 272W civarı tüketiyor öbür parçaları eklemeye bile gerek kalmadı 230W çok düşük masüstünde RTX 5070 sisteme 230W PSU takmak gibi bir şey :D

Bana da adaptör gibi geliyor. Herhangi bir oyuna girmediğim sürece Type-C portum tamamen sağlıklı çalışıyor.
Servisi arayarak ya da kendi sitelerin de desteğe yazarak söyleyebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla 300W'a kadar adaptörler mevcut. Size uygun mu bilmiyorum. En iyisi desteğe yazmak.

Anakart, 2 disk ve 2 stick RAM yaklaşık 50 W tüketir. MSI Afterburner’da CPU ve GPU tüketimleri kaç görünüyor oyundayken? Oradan toplam tüketimi çıkarabiliriz belki. 🤔 Priz tipi wattmetre varsa daha iyi tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı 120 W kadar çekiyor gibi görünüyor. Diğer bileşenler de 50–60 W çekse, oyunda 180 W’i bulur. Bu sırada notebook kendi pilini şarj edip, bir yandan takılan telefonu da şarj etmeye çalışıyorsa 230 W’ı aşar gibi görünüyor.
Pil koruma özelliği kullanıyorum. Bu cihazdaki de kendini sürekli %70'e düşürüp %80'e geri şarj ediyordu. Pili de şarj ediyor diyebiliriz.