Detaylar
Kim cevapladı?Şimdi şöyle kuracağız, normalde ekran kartının desteği High Sierra'ya kadar fakat bunu Big Sur, Monterey seviyesine çıkartabiliyorsun. RAM 4 olsa rahatça High Sierra önereceğim, hatta Big Sur denenebilir dendiği gibi biraz macera olsa da. Ama 2GB RAM ile bana kalırsa Sierra kurulmalı ölüsü High Sierra denenebilir, kendine bir sürüm seç. Ona göre uygun imajı atayım indir, yazdır balenaetcher ile. Sonra kuruluma geçmeyi deneyelim uygun bir EFI bulup.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Ram dışında düşünürsek denemeden bilemeyiz. Arkadaşın işlemci yüklü uygulamalar çalıştıracağını da düşünmüyorum. Günlük kullanımda iş görür o işlemci Big Sur'da.
Neden? Çok daha kurulamaz sistemler varken. Ekran kartı OCLP tarafından desteklenen ve diğerlerine kıyasla daha yeni olan ve SSE4.1 desteğine sahip bir işlemcisi var. Denememek için bir sebep yok.
Anladım. O zaman 4GB ile Mojave deneyebilirsin.
RAM almadan o sistemde Mac OS kullanmasın. Çok kötü bilgisayarlarda bizzat denedim. Sıkıntılı çalışıyor.Ram dışında düşünürsek denemeden bilemeyiz. Arkadaşın işlemci yüklü uygulamalar çalıştıracağını da düşünmüyorum. Günlük kullanımda iş görür o işlemci Big Sur'da.
Neden? Çok daha kurulamaz sistemler varken. Ekran kartı OCLP tarafından desteklenen ve diğerlerine kıyasla daha yeni olan ve SSE4.1 desteğine sahip bir işlemcisi var. Denememek için bir sebep yok.
Mac OS görünümü istiyorsa Linux falan kursun.
Bu arada bana kalırsa ilk High Sierra deneyelim, yine çok eski olsa da ben ikinci HDD üzerinde High Sierra kullanıyorum. İşimi görüyor web'de gezmek için arada sırada, olmadı Sierra kurarsın.
Sierra gibi sürümlerde o kadar RAM ihtiyacı yok, 4GB RAM'de Big Sur bile akıyor adeta. Apple'ın en dandik işlemcileri, düşük RAM'leri koyup zamanında optimize çalıştırmış olmasına bakabilirsin. SSD olursa çoğu şey çok iyi oluyor hatta.
Tabii 4'e yükseltirsen RAM'i daha üst şeylere bakarız.Bu arada bana kalırsa ilk High Sierra deneyelim, yine çok eski olsa da ben ikinci HDD üzerinde High Sierra kullanıyorum. İşimi görüyor web'de gezmek için arada sırada, olmadı Sierra kurarsın.
Bu arada bana kalırsa ilk High Sierra deneyelim, yine çok eski olsa da ben ikinci HDD üzerinde High Sierra kullanıyorum. İşimi görüyor Web'de gezmek için arada sırada, olmadı sierra kurarsın.
Sierra gibi sürümlerde o kadar RAM ihtiyacı yok, 4 GB RAM'de Big Sur bile akıyor adeta. Apple'ın en dandik işlemcileri, düşük RAM'leri koyup zamanında optimize çalıştırmış olmasına bakabilirsin.
Ben size tam sistem özelliklerimi belirteyeyim sonra sorun çıkmasın.
2 GB RAM.
Quad Q8200 işlemci.
GeForce 210 ekran kartı.
G31M-ES2l anakart.
500 GB HDD.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Benim de düşüncem öyle. Sisteme RAM eklemesi yapman şart. 2GB DDR2 bir ram elde etmek çok zor değil diye düşünüyorum. Ancak 4GB ise zorlama olur Big Sur için. O yüzden Sierra-Mojave arasını öneriyorum. Ayrıca OpenCore ile NVIDIA kart tanıtımı config üzerinden benim zamanında pek anlamadığım bir işlem Clover'a kıyasla. O yüzden işi OCLP ile halledip sıyrılmak isterdim. Mojave'de OCLP desteği var mı bilmiyorum.
Hayır yok, ethernet kartını vs. belirtebilirsin sadece. Sierra mı High Sierra mı?
Bu sisteme hangisi daha iyi olur?Hayır yok, ethernet kartını vs. belirtebilirsin sadece. Sierra mı High Sierra mı?
Bana kalırsa Sierra ama macera arayıp daha güncelini denemek istiyorsan High Sierra.
Yeni konular
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-
-
-