Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba. Lenovo IdeaPad 320-15IKB 81BT dizüstü model bilgisayarım var. Harici ekran kartı çalışmıyor, sürücü kurarken bilgisayar donuyor ve siyah ekran hatası vermişti mecbur devre dışı bıraktım. Şu an dahili ekran kartı Intel UHD Graphics 620 çalışıyor. Bununla HOI4, ETS2 oynayabilir miyim? Harici ekran kartı AMD Radeon 530 ile oynuyordum.

Sistem özellikleri:
12 GB RAM.
Samsung 870 EVO SSD
Intel i5 8250-U işlemci
Dahili ekran kartı: Intel UHD Graphics 620.
Harici ekran kartı: AMD Radeon 530.
Windows 10 22H2.

8x2 GB RAM yaparak (Dual Channel çalışmasını sağlayarak) biraz daha iyi bir sonuç alınabilir. Çözünürlükte de genelde 1366x768 düşük ayarlarda oynamanız lazım 30 FPS üstü verir.

Benim de 520: C

Ama AAA oyunları dışında iş görüyor gibi...

Şu an HOI4 oynayabiliyorum da en son bu oyunu oynadıktan sonra siyah ekran hatası almıştım. AAA oyunları kaldırmaz zaten amacı ofis hocam.

720p ayarlarda oynayacaksınız biraz da debloat yapmanızı öneririm Windows tarafında.

Hocam oyunda şu ayarları yaptım başka kaldırmam gereken seçenek var mı? Çözünürlük 1366x768 yapsam olur mu?

17670343695657040144323754679884.webp

Son düzenleme:
Olur. Deneyin az fark ediyorsa öyle yapın.

Çözünürlük 1366x768 yapacağım oyundan çıkınca siyah ekranda kalıyor birkaç saniye. Yapay zeka V-Sync'de devre dışı bırakmayı öneriyor gerekli mi? En son bu oyunu oynadıktan sonra siyah ekran sorunu yaşamıştım da dahili ekran kartı da zarar görür mü bu ekran kartı da bozulursa yeni bilgisayar almam zor. Ya da oynamam oyunu.

Çözünürlük 1366x768 yapacağım oyundan çıkınca siyah ekranda kalıyor birkaç saniye. Yapay zeka V-Sync'de devre dışı bırakmayı öneriyor gerekli mi? En son bu oyunu oynadıktan sonra siyah ekran sorunu yaşamıştım da dahili ekran kartı da zarar görür mü bu ekran kartı da bozulursa yeni bilgisayar almam zor. Ya da oynamam oyunu.

Yani ben çoğu zaman şu andaki kardeşimin bilgisayarı da dahili grafik kartlı Intel-AMD Vega fark etmiyor oynadım oynuyorum iş görüyor. Ayarları her zaman en düşükte tutmak en iyi sonucu verir. V-Sync açık kapalı olması 60 FPS üstüne çıkıyorsa sabitleyecekseniz işe yarar yoksa ben genelde kapalı tutuyorum.