CRT_User
Yetkin
Selamlar. Modern sistemler ve yüksek gecikme süreleri.. AM5 platformunda, manuel ayarlarla 58-60 NS'lere indirdiğim DDR5 6000 MHz kitlerle bile bir türlü o eski DDR4 sistemlerindeki anlık akıcılığı yakalayamadım. Özellikle rekabetçi FPS oyunlarında bu fark çok hissediliyordu.
Ben de bir kararla sistemi komple değiştirip, Ring Bus mimarisi sayesinde en düşük gecikmeyi sunan platformlardan birine, Intel 11. Nesil'e geçtim. 11900K ve 3200MHz CL14 vasat bir B-die kitle sonuç bu:
Sonuç: 44.7 NS (Testi güvenli mod ile yaptığım için CPU frekansı ve l3 gibi değerler daha kötü çıktı.)
Hedefte daha kaliteli bir kitle 35 NS'leri görmek var, bakalım kısmet.
Not: Oyunlardaki akıcılık sadece ekran kartı değil, düşük RAM gecikmesi, işlemcinin veriye anında ulaşmasını sağlayarak %1 ve %0.1 FPS değerlerini fırlatır. Bu da daha az takılma (stutter) ve anlık tepkilerde üstünlük sağlar.
Siz de AIDA64 testinizi ve sistem bilgilerinizi paylaşın sonuçları görelim.
Ben de bir kararla sistemi komple değiştirip, Ring Bus mimarisi sayesinde en düşük gecikmeyi sunan platformlardan birine, Intel 11. Nesil'e geçtim. 11900K ve 3200MHz CL14 vasat bir B-die kitle sonuç bu:
Sonuç: 44.7 NS (Testi güvenli mod ile yaptığım için CPU frekansı ve l3 gibi değerler daha kötü çıktı.)
Hedefte daha kaliteli bir kitle 35 NS'leri görmek var, bakalım kısmet.
Not: Oyunlardaki akıcılık sadece ekran kartı değil, düşük RAM gecikmesi, işlemcinin veriye anında ulaşmasını sağlayarak %1 ve %0.1 FPS değerlerini fırlatır. Bu da daha az takılma (stutter) ve anlık tepkilerde üstünlük sağlar.
Siz de AIDA64 testinizi ve sistem bilgilerinizi paylaşın sonuçları görelim.