Intel mi yoksa AMD mi daha stabil?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Muratcangir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 724
  • Etiketler Etiketler
    amd
DDR5'de Intel daha stabil. BIOS update'leri yaptıktan sonra işlemcilerde yanma olmuyor. Arkadaşım Ryzen 9 7950X3D kullanıyor ve 4 kanal RAM yüzünden bilgisayarı garantiye gönderdi. Kullanın, ondan sonra konuşun. Intel'in sorunu stabiliteden dolayı değil, voltajlardan dolayı. Onu da düşürdüler BIOS güncellemesi ile, sorun çözüldü.

Or iki tarafı da kullanıyorum, öyle söylendiği gibi AMD daha stabil değil yani.

İki taraftan kullandığınız ürünler tam olarak muadil değiller hocam. Zen 4 X3D R9 işlemciler zaten yapısı gereği stok halde tam performanslı çalışamıyor. Sonradan kullanıcının müdahalesi ile 7950X3D v-cache kullanma sorunu ve çekirdek atama sorunu bir nebze çözüyor fakat bu çözüm 7900X3D için geçerli değil. İkisi arasındaki devasa güç tüketim farkınıda katarsanız göz ardı edilebilir. Uygulama optimizasyonlarında ise her iki firmanında başı çektiği programlar var fakat bana göre Intel biraz daha önde. Yazının bir yarısını sizin için değil gelip 13. 14. nesiller çöküyor diyenler için yazdım çünkü asıl bahsetmek istediğinizi anlamamışlar.

İfadeler: 845
Şu an AM4 de var elimde onda da güç yönetimine müdahele edersem boşta mavi yiyorum. Satıcam tüm AMD makinelerimi valla Intel'den devam.

Intel daha iyi. Üstteki arkadaş AMD kullanmamış belli ki.
Yok artik.

Her zaman olduğu gibi gençler kullandığım ürünü benden iyi biliyor. Seviyorum bu forumları ya.

Iyi de arkadasim bir tane urunde sıkıntı yasadin sorunun urunden mi RAM'den mi anakarttan mi kaynaklandigini bile bilmeden konusuyorsun sende.

Yok artik.

Iyi de arkadasim bir tane urunde sıkıntı yasadin sorunun urunden mi RAM'den mi anakarttan mi kaynaklandigini bile bilmeden konusuyorsun sende.
Heh geldi sorun sendeciler.

Tamam dostum sen 1000er tane sipariş edip karşılaştırırsan sorun çözülecek teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…