intelultra

Başarılı
Merhaba, bilgisayarım yakın zamanda çok yavaşladı ve SSD almaya karar verdim. Bu iki SSD arasından birini alacağım.

1. Intel H10 256 GB + 16 GB Optane.
2. Kingston OS20001 256 GB.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? SSD ve HDD birlikte kullanacağım.

Sistem;

ASUS B460M Plus Wi-Fi anakart.
Arc A770.
i5-10400F

Merhaba, bilgisayarım yakın zamanda çok yavaşladı ve SSD almaya karar verdim. Bu iki SSD arasından birini alacağım.

1. Intel H10 256 GB + 16 GB Optane.
2. Kingston OS20001 256 GB.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? SSD ve HDD birlikte kullanacağım.

Sistem;

ASUS B460M Plus Wi-Fi anakart.
Arc A770.
i5-10400F
Bütçe ne? Belki daha iyi SSD önerebiliriz.

Peki sizce iki SSD arasında hız konusunda büyük bir fark olur mu?
Görebildiğim kadarıyla Kingston'da Phison E13T kontrolcü yer alıyor, Intel H10'un kontrolcüsüne erişemedim ancak sitesinde belirtilen hızlar 1450/650 olarak girilmiş. Okuma hızı iş görür, yazma hızı SATA seviyesinde. Kingston okuma/yazma hızları konusunda muhtemelen daha iyi olacaktır. Phison E13T, 2000 MB/sn civarında hızlar sunabilen bir kontrolcü.

NAND konusunda Kingston için bir şey belirtilmemiş, incelemesi de bulunmuyor. Intel için QLC NAND bilgisi girilmiş, kullanılan NAND da üst model değilse hem daha dayanıksız hem de daha yavaş olacaktır.

Aslında ikisi de iyi değil, özellikle Intel'in yazma hızı performansı bayağı düşük ancak ikisinden birini almak zorundaysan Intel'i al geç, en azından DRAM'i var. Ne kadar para vereceksin bunlara o da önemli.

Görebildiğim kadarıyla Kingston'da phison E13t kontrolcü yer alıyor, Intel H10'un kontrolcüsüne erişemedim ancak sitesinde belirtilen hızlar 1450/650 olarak girilmiş. Okuma hızı iş görür, yazma hızı SATA seviyesinde. Kingston okuma/yazma hızları konusunda muhtemelen daha iyi olacaktır. Phison E13t, 2000 MB/sn civarında hızlar sunabilen bir kontrolcü.

NAND konusunda Kingston için bir şey belirtilmemiş, incelemesi de bulunmuyor. Intel için QLC NAND bilgisi girilmiş, kullanılan NAND da üst model değilse hem daha dayanıksız hem de daha yavaş olacaktır.

Aslında ikisi de iyi değil, özellikle Intel'in yazma hızı performansı bayağı düşük ancak ikisinden birini almak zorundaysan Intel'i al geç, en azından DRAM'i var. Ne kadar para vereceksin bunlara o da önemli.

Cevap için sağ olun, ikisinin de fiyatı yaklaşık 900-950 civarına geliyor.

Kesinlikle alma o paralara, yazık olur. 1.000 TL'ye mis gibi Kioxia Exceria var, bunlardan çok daha iyi yani. Hem de 500 GB...