HDDKullanıyorum
Üstün
Intel 10nm işlemcileriyle AMD ile rekabete devam ederse fiyaskoları bitmeyecek AMD'den devam.
Son düzenleme:
15. nesilde TSMC'ye 3nm süreci ile ürettirecekler işlemcileri.Intel 10nm işlemcileri ile AMD ile kapışmaya devam ederse fiyaskoları bitmeyecek AMD'den devam.
Alırken hiç bakmadınız mı gerçekten? Niye Intel seçtiniz ki o zaman? Veya niye o işlemciyi seçtiniz?12100F var bende. Arada bir anasına avradına sövüyorum mesela. Neden 12. nesilde tamamen DDR5 geçirmedin? Neden hala saçma salak 4 çekirdek işlemci üretmeye devam ediyorsun? Niye anakartlarına Watt limiti koyuyorsun?
Baktım, param buna yetiyordu. Alırken mantıklıydı. Ryzen 2600-3600-5500 denen Tofaş misali işlemcilere kalacağıma bunu alayım dedim. DDR5 yapsaydı ona göre para ayarlardım ama DDR4 desteği varken 5 için para ayırmaya zahmet etmedim.Alırken hiç bakmadınız mı gerçekten? Niye Intel seçtiniz ki o zaman? Veya niye o işlemciyi seçtiniz?
Ryzen 5500'e falan baktım da 12100F'den çok farklı gelmedi bana throughput olarak. Makas farkı yok. Ben göremedim, siz görmüşsünüz demek ki.Baktım, param buna yetiyordu. Alırken mantıklıydı. Ryzen 2600-3600-5500 denen Tofaş misali işlemcilere kalacağıma bunu alayım dedim. DDR5 yapsaydı ona göre para ayarlardım ama DDR4 desteği varken 5 için para ayırmaya zahmet etmedim.
12100F alacagina 5500 alsaydin hem RAM overclock yapardin hem PBO OC yapardin ayrica anakarti da cok ucuza kapatirdin. 12100F cok mantiksiz bir islemci, o platformdan alinabilir en mantikli islemci F/P dengesini de goz onune alirsak 12400F idi cunku fiyat olarak 5600 ve 5600X'ten ucuz oldugu donemler oldu ve performans olarak kafa kafaya gidiyorlardi hatta 12400F'nin GPU scalingi bir tik daha iyiydi.Baktım, param buna yetiyordu. Alırken mantıklıydı. Ryzen 2600-3600-5500 denen Tofaş misali işlemcilere kalacağıma bunu alayım dedim. DDR5 yapsaydı ona göre para ayarlardım ama DDR4 desteği varken 5 için para ayırmaya zahmet etmedim.
TR'de değil de ABD'de yaşadığını varsay.Türkiye'de enflasyon ve Kur oranın yüksek olduğu için paramın yeteceği işlemci en iyi işlemcidir. Tutup da fanboyluğa göre işlemci almak ne bileyim çok saçma geliyor.