Makaleler
5
Selamlar,

Diyelim ki toplama sistem aldım, Z serisi anakart ile birlikte geldi. Overclock yapmak için 13. 14. nesil K serisi i7, i9 almalı mıyım? Sorun yaratır mı? Şu an o işlemciler sorunlu mu?

Selam,

Diyelim ki toplama sistem aldım, Z serisi anakart ile birlikte geldi. Overclock yapmak için 13. 14. nesil k serisi i7, i9 alınır mı? Sorun yaratır mı? Şu an o işlemciler sorunlu mu?

Almayın. Hatta OC de yapılmaz. Microcode sonrasında da OC yapılmayıp serin tutularak kullanılması gerek. Ama şu an bu fiyatlarda zaten hiç alınmaz. Akıl işi değil😁.

Almayın. Hatta OC de yapılmaz. Microcode sonrasında da OC yapılmayıp serin tutularak kullanılması gerek. Ama şu an bu fiyatlarda zaten hiç alınmaz. Akıl işi değil😁.
Hocam şimdi geçenlerde 45 bine 5070 sistem, Z serisi anakart veriyorlardı. İçinde 14400F vardı. Bu işlemcinin yerine Intel'de ne alabilirim?

Hocam şimdi geçenlerde 45 bine 5070 sistem, Z serisi anakart veriyorlardı. İçinde 14400F vardı. Bu işlemcinin yerine Intel'de ne alabilirim?
Hocam bence o sistemle idare edebildiğin kadar et, o arada ederi olan iyi bir fiyata düz 14700f ve 14900f ( yada Apu'lu olanı farketmez ) bulmaya çalış. Ama bana kalırsa bu hal ile 5 yıl idare et, sonra Direk Am5'e yada o zamana Am6'ya geç.

Hocam bence o sistemle idare edebildiğin kadar et, o arada ederi olan iyi bir fiyata düz 14700f ve 14900f ( yada Apu'lu olanı farketmez ) bulmaya çalış. Ama bana kalırsa bu hal ile 5 yıl idare et, sonra Direk Am5'e yada o zamana Am6'ya geç.
Peki sağlam seri olan 12. seriden i7 alsam? i5 serisi de sağlamdı sanırsam i5 14. nesil de alabilirim 14600K.

Peki sağlam seri olan 12. seriden i7 alsam? i5 serisi de sağlamdı sanırsam i5 14. nesil de alabilirim 14600K.
Hocam 14600k ile de Globalde 2-3 sorun yaşayan olduğu için pek öneremiyorum.(Yanan işlemciyi millete öneriyor denilmesin.) 12. Nesil i7 şu anki işlemciniz kadar iyi değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki gelecek işlemciyi anakartı satsam AMD tarafına geçsem? Anakart bu. Hangi taraf daha çok performans kazandırır?
AMD tabii ki daha çok performans kazandırır. Ama sıfır olarak almış olsanız da şu an 2. El olarak satmış ve çok ucuza gitmiş olacak. O nedenle bence idare edin. Ne de olsa çok büyük bir fark olmayacak.

AMD tabii ki daha çok performans kazandırır. Ama sıfır olarak almış olsanız da şu an 2. El olarak satmış ve çok ucuza gitmiş olacak. O nedenle bence idare edin. Ne de olsa çok büyük bir fark olmayacak.
Düşünmez misin AM5? Ben bu dediğin işlemcilerin sistem toplarken, yanlış görmediysem ciddi ısındığını görmüştüm. Voltaj dengesizlikleri de vardı sanırım.
Sistem satılırsa geçiş yapmayı düşünüyorum ve o fiyatlara da AMD sistemler buldum. Normalde Intel'ciyim fakat malum durumlar belli.