yms

Çalışkan
Merhaba yaklaşık 7 ay öncesinde İstanbul'a taşındım. Taşındığım bina da fiber altyapısının olmadığını ve uydu interneti ile erişim sağlandığını sonradan öğrendim. 7 aylık süreçte mahallede ve yan, karşı binalarımda fiber altyapının olduğunu öğrendim ve geçen yılın 10. ayında başvurumu yaptım. Bu süreç boyunca sayısız kere aradım durumu anlatmama rağmen X ISS tınlamadı bile, hala daha bu süreç sürüyor. Not olarak da oturduğum bina yeni bir bina. Normal şartlarda X ISS fiber altyapı çekmesi gerekiyor. Bunu geçtik şu an aktif olarak kullandığım uydu internetinin X ISS Beylikdüzü bölgesinde internet hızında bir problem olmamasına rağmen oyun oynadığım zamanlarda %10 %15 gibi packet loss ve oyunda geri atma gibi problemler yaşıyorum. Bu durum gerçekten can sıkmaya başladı ve çıkış yolu bulamıyorum. Ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yaklaşık 7 ay öncesinde İstanbul'a taşındım. Taşındığım bina da fiber altyapısının olmadığını ve uydu interneti ile erişim sağlandığını sonradan öğrendim. 7 aylık süreçte mahallede ve yan, karşı binalarımda fiber altyapının olduğunu öğrendim ve geçen yılın 10. ayında başvurumu yaptım. Bu süreç boyunca sayısız kere aradım durumu anlatmama rağmen X ISS tınlamadı bile, hala daha bu süreç sürüyor. Not olarak da oturduğum bina yeni bir bina. Normal şartlarda X ISS fiber altyapı çekmesi gerekiyor. Bunu geçtik şu an aktif olarak kullandığım uydu internetinin X ISS Beylikdüzü bölgesinde internet hızında bir problem olmamasına rağmen oyun oynadığım zamanlarda %10 %15 gibi packet loss ve oyunda geri atma gibi problemler yaşıyorum. Bu durum gerçekten can sıkmaya başladı ve çıkış yolu bulamıyorum. Ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.
- Uydu İnterneti Performansını Değerlendir: Uydu interneti, genellikle yüksek ping ve paket kaybı sorunlarına neden olabilir. Bunun nedeni, verilerin uyduya ve oradan geri gelmesi için gerekli olan gecikmedir. Bu durumu göz önünde bulundurarak, bazı yapılandırma ayarlarına bakmak faydalı olabilir.

- Modem ve Anten Yerleşimini Kontrol Et: Uydu anteninizin düzgün bir şekilde konumlandırılmış olduğundan emin olun. Antenin açık bir alanda, engeller (binalar, ağaçlar vb.) olmadan, uyduya doğrudan bakacak şekilde yerleştirildiğinden emin olun.

- Bağlantı Kablolarını Kontrol Et: Kabloların sağlam olduğundan ve hasar görmediğinden emin olun. Kablolardaki herhangi bir sorun, internet bağlantınızı olumsuz etkileyebilir.

- Ağ Ayarlarını Gözden Geçir: Modeminizin arayüzüne giriş yaparak, DNS ayarlarınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) gibi alternatif DNS sunucuları kullanmak, bağlantı hızlarını artırabilir.

- Oyun İçin QoS (Hizmet Kalitesi) Ayarlarını Kullan: Modeminizde QoS (Quality of Service) özelliği varsa, bu ayarı kullanarak oyun trafiğine öncelik verebilirsiniz. Bu, diğer cihazların ağ üzerindeki etkisini azaltabilir.

- Oyun Sunucuları ile Uyumu Kontrol Et: Oynadığınız oyunun sunucu ayarlarını kontrol edin. Farklı sunucular veya bölgelerden biri ile oynamayı deneyebilirsiniz; çünkü bazı sunucular daha iyi performans gösterebilir.

- X ISS ile Durumu İletisim Kurun: Sorununuzla ilgili olarak X ISS'nin müşteri hizmetleri ile yeniden iletişime geçin. Gerekirse yazılı bir talep oluşturun. Alternatif olarak, sosyal medya platformları üzerinden de daha aktive bir destek almayı deneyebilirsiniz.

- Komşularla İletişime Geçin: Mahallenizdeki diğer kullanıcılarla iletişime geçin. Benzer sorunları yaşayan başka kişiler varsa, durumu daha etkili bir şekilde iletmek için birleşim oluşturabilirsiniz.

- Alternatif İnternet Sağlayıcılarını Araştırın: Eğer süreç uzarsa, bulunduğunuz bölgede diğer internet servis sağlayıcılarını araştırmak ve alternatif yöntemleri değerlendirmek faydalı olabilir.

- Geçici Çözüm Olarak Mobil İnternet: Eğer acil bir çözüm gerekiyorsa, mobil internet (4G/5G) kullanmak da bir seçenek olabilir. Bu, özellikle oyun oynamak için yeterli bir bağlantı sağlayabilir.

Bu adımları deneyerek, internet bağlantınızdaki sorunları azaltmayı umuyorum.