İnternet altyapısı türünüz nedir?

• Uydu / Starlink

Oy: 0 0,0%
  • İnternete erişimim yok

• WINN

• Oy verenlerin toplamı
    36
Hangisi oluyor bilmiyorum ama evde 2 tane modem tarzı bi şey var. Biri küçük ONT (sanırım sonlandırıcı deniyordu), diğeri normal modem. Birde binanın giriş katında Turk Telekom dolabı var.

VDSL2 FTTC. 50 Mbps paket kullanıyorum. Ancak DSLAM profilinin 50'ye güncellenmesini bekliyorum, yeni geçtim bu pakete.

2017'de geldi bu FTTC bize.

Yeni bir binada olduğum için Fiber. 500 mbps alıyorum. 1 GBit hıza da istesem erişebilirim fakat gerek duymuyorum.

@Silinen üye, ONT cihazı varsa yanılmıyorsam FTTH. FTTB olanlarda binaya fiber, daireye CAT kablosu geliyor. O da router cihazına bağlanıyor diye biliyorum.
Fiber olduğundan eminim ama hangi tür fikrim yok. Binanın giriş katında Türk Telekom dolabı var dediğim gibi oradan daireye geliyor sonra ONT cihazına bağlanıyor, ONT cihazından ise modeme.

100 download, 20 upload alıyorum. Oyunlarda ping değeri fazla olmuyor ancak arada lag giriyor 4-5 saniyelik. Özellikle ETS 2 (TruckersMP)'de. Bir de interneti puanlayan bir site vardı o siteyi biliyorsanız deneme yapmak isterim, merak ettim. A, B, C, D gibi sıralıyordu.

1750259533062.webp