Her elektrikçi yapmıyor veya risk almadıkları için bırakıp gidiyorlar. Kabloyu çekip bırakmasını söyledim çünkü her hâlükârda saha ekipleri local arızalara bakmayacaklar.

Öyleyse aynı müşteriye 40 kere gitmeyip ek onardığınız olmuştur.
Lokal arıza dediğin Saha dolabı/Anksatre arasıdır. T.T'nin yetkisi burada biter. Anksatre'den eve kablo çekimi müşteri sorumluluğunda. Prensibal zaten direkt T.T sorumluluğunda (Santral/saha dolabı MDF)

Ben Network tarafına geçtim. Edge (uç) Core (şebeke) cihazlarının datasheet'lerine bakıyorduk. Diğer işlemler yani santral'e bakanların işi bağlama işi o kadar. Bende bir ara santral tarafındayım. Saha ekibi dediğin kıytırık elemanlardır, bilgi bilmezler. Onlar dışarda takılır, Santral'e geçemezler.

Her elektrikçi yapmıyor veya risk almadıkları için bırakıp gidiyorlar. Kabloyu çekip bırakmasını söyledim çünkü her hâlükârda saha ekipleri local arızalara bakmayacaklar.

Hocam şöyle yapsam olur mu? Kablonun bir ucuna RJ11 konnektörünü elektrikçiye yaptırsam sonra onu modeme takıp diğer sıyırılan ucu ankastre kutusuna bıraksam, ya da ek yapılan kablo var bende onun bandını söküp oraya bıraksam sonra saha ekiplerine internetin olmadığını sorun olduğunu falan belirtsem o şekilde olur mu?

Saha ekiplerini sizin dediğiniz gibi yapmaz ise elektrikçi yapabilir mi?

Hocam şöyle yapsam olur mu? Kablonun bir ucuna RJ11 konnektörünü elektrikçiye yaptırsam sonra onu modeme takıp diğer sıyırılan ucu ankastre kutusuna bıraksam, ya da ek yapılan kablo var bende onun bandını söküp oraya bıraksam sonra saha ekiplerine internetin olmadığını sorun olduğunu falan belirtsem o şekilde olur mu?

Saha ekiplerini sizin dediğiniz gibi yapmaz ise elektrikçi yapabilir mi?
Sana yine herhalukarda elektrikçiye bağlat diyebilirler. Herşeye hazırlıklı ol.

Sana yine herhalukarda elektrikçiye bağlat diyebilirler. Her şeye hazırlıklı ol.

Tamamdır teşekkürler verdiğiniz bilgiler için hocalarım. Olmazsa elektrikçiden yapmasını isteyebilirim, saha ekibi yaparsa iyi olurdu;) şeyi merak ediyorum, internet ile ilgili sorun yaşadığımda iç tesisatta sorun olabilir saha ekiplerinden şöyle böyle yapın diyor, sorun çıkarsa 300 TL ile sorun çözebiliriz vs. falan diyor. Madem öyle neden bu işi saha ekipleri yapmıyor. Bana söyledikleri şey benim şu anki sorunumla aynı şeyden bahsetmiyor mu?

Tamamdır teşekkürler verdiğiniz bilgiler için hocalarım. Olmazsa elektrikçiden yapmasını isteyebilirim, saha ekibi yaparsa iyi olurdu;) şeyi merak ediyorum, internet ile ilgili sorun yaşadığımda iç tesisatta sorun olabilir saha ekiplerinden şöyle böyle yapın diyor, sorun çıkarsa 300 TL ile sorun çözebiliriz vs. falan diyor. Madem öyle neden bu işi saha ekipleri yapmıyor. Bana söyledikleri şey benim şu anki sorunumla aynı şeyden bahsetmiyor mu?
300 değil, 400 TL artık o. (En son bu fiyattı galiba) "Sorun çıkarsa" değil, Sorunu sen yaratırsan alınan paradır o. Sorun kendiliğinden oluşursa para almazlar, alamazlar. T.T'nin arızayı nasıl kapattığına bağlı. Eğer T.T kaynaklıysa sorun alınmaz. Müşteri kaynaklıysa alınır.

300 değil, 400 TL artık o. (En son bu fiyattı galiba) "Sorun çıkarsa" değil, Sorunu sen yaratırsan alınan paradır o. Sorun kendiliğinden oluşursa para almazlar, alamazlar. T. T'nin arızayı nasıl kapattığına bağlı. Eğer T. T kaynaklıysa sorun alınmaz. Müşteri kaynaklıysa alınır.

Şaşırmadım 400 TL olmasına. Bantla ek yapılan kabloyu soysam çıkartsam, yeni CAT6 kabloyu oraya koysam kopmuş desem bu T. T kaynaklı olmaz mı? 400 TL vereceğime elektrikçiye yaptırsam daha uyguna gelirdi diye düşünüyorum.

Şaşırmadım 400 TL olmasına. Bantla ek yapılan kabloyu soysam çıkartsam, yeni CAT6 kabloyu oraya koysam kopmuş desem bu T. T kaynaklı olmaz mı? 400 TL vereceğime elektrikçiye yaptırsam daha uyguna gelirdi diye düşünüyorum.
Valla gelen ekibin salaklığına bağlı :D Arızayı nasıl kapatacaklar o önemli. Bence çok aksiyon almana gerek yok ama sen karar ver elbette. Ben işin her zaman düzgün yapılmasından yanayım.
O kabloya da kim öyle ek yaptıysa Anaokul mezunu herhalde :D İşte DSL tarafı da bu yüzden sevmiyorum, bıktık şu DSL'den.

Valla gelen ekibin salaklığına bağlı :D Arızayı nasıl kapatacaklar o önemli. Bence çok aksiyon almana gerek yok ama sen karar ver elbette. Ben işin her zaman düzgün yapılmasından yanayım.
O kabloya da kim öyle ek yaptıysa Anaokul mezunu herhalde :D İşte DSL tarafı da bu yüzden sevmiyorum, bıktık şu DSL'den.
Bir şansımı deneyeyim bakalım ne diyecekler. Detaylı konuşurum ek yapılmış doğru düzgün yapmamışsınız kopmuş, internetimiz sürekli kesiliyor falan diye cart curt. Olmazsa elektirikçiye kaldık ne yapalım, teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için sağolun. İyi sosyaller.🙂🥰

Ne güzel anlatmışsınız. Hat sahibine ulaşacak ekip zaten network biriminden olmayacak.
Saha ekibi dediğin kıytırık elemanlardır, bilgi bilmezler. Onlar dışarda takılır, Santral'e geçemezler.
Gelip bağlıyorlar. Bir çok yerde benzer vakaları gördüm. Başında dikilmezsen ölçüm yapıp gidiyorlar.

Tam kabloyu alacağız bende kopma sorunundan kurtulacağım diyordum. Babam izin vermedi. Bir ara bakarız diyordu şimdi "yok iyi iyi internet ya para mı vereceğiz bir de adamlara!" falan diyor. CS2 gireyim bir maç atayım diyorum şak internet kopuyor. Bir şey de diyemiyorum babam sonuçta, ben alsam kabloyu alırım da onu yaptırması, eve adam gelmesi falan babam izin vermiyor yani. Nasıl oyun oynayacağım böyle bilmiyorum. Bazen 1080p video izlerken bile kopuyor özellikle de akşamları. Kaldık uzun süre daha bu internetle yapacak bir şey yok. Yardımlarınız için yeniden teşekkürler.

Her internet koptuğunda monitöre kafa göz dalacak gibi oluyorum, ya bir internet her maça girdiğinde kopar mı? Sinir krizi hiçbir işimi yapamıyorum.