Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Modemde AdGuard DNS ayarlama varsa mümkün diye biliyorum.
Modemde AdGuard DNS ayarlama varsa mümkün diye biliyorum.
- Makaleler
- 1
Bu yoruma ek olarak "dns.adguard-dns.com" adresi aktifti en son, çoğu reklamı engelliyor.Modemde AdGuard DNS ayarlama varsa mümkün diye biliyorum.
Uğraştırıcı ve maaliyetli yöntem; PiHole. Ben bir mini PC'de Fedora Server Linux üzerine PiHole kurdum ve modemde DNS değerini bu PC'nin yerel IP adresi yaptım. Bu şekilde modeme bağlı tüm cihazlarda reklamlar engelleniyor. Mini PC 7/24 çalışıyor. Ama çok uğraştırıcı. Ya işletim sistemine gelen güncelleme sonrası ya da PiHole güncellemelerinden sonra bazen sorun yaşanıyor. Çözmek, eğer sistemi bilmiyorsanız saatler alıyor. Bu sistemden vazgeçmeyi değerlendiriyorum. Önermiyorum. Ayrıca mesela Android TV'de çalışan bazı uygulamalar, çalışmaları için gerekli reklam adresleri de engellenince çalışmıyor. Bu cihazları PiHole ayarlarından ayar yapıp, reklam engelleme sisteminden hariç tutmak gerekiyor. Ve son zamanlarda yaşadığım sorun, eğer YT Premium üyeliği olmayan bir hesap ile Android cihazda YT uygulamasında video izlemek isterseniz, video siyah ekran oluyor. Benim Premium hesabım var ama arkadaşım bağlanmıştı bu şekilde bir sorun oldu.
Son düzenleme:
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Eğer router yazılımı olarak OpenWRT kullanıyorsanız reklam engellemek için çözümler mevcut.
Router olarak Keenetic marka cihaz kullanıyorsanız AdGuard kurmanız mümkün.
Ek cihaz almak tercih ederseniz Raspberry Pi alıp PiHole kullanabilirsiniz. Daha verimli olabilir. Modemdeki yükü azaltmış olur. Ben yıllardır PiHole kullanıyorum.
Maalesef bunların hiçbiri iOS'teki YouTube uygulamasındaki reklamları engellemez bu arada.
Ek cihaz almak tercih ederseniz Raspberry Pi alıp PiHole kullanabilirsiniz. Daha verimli olabilir. Modemdeki yükü azaltmış olur. Ben yıllardır PiHole kullanıyorum.
Maalesef bunların hiçbiri iOS'teki YouTube uygulamasındaki reklamları engellemez bu arada.
- Makaleler
- 6
Telefonlarda Android için AdGuard DNS ekleyebilirsin. Modemde sansüronline değilse yapılabilinir belki.Modeme bağlanan tüm cihazlarda tek tek eklenti kurmak yerine direkt reklamları engelleyebilir miyim? Ek cihaz mı almam lazım?
25457
Uzman
Modem ASUS, TurkNet ile kullanıyorum.
Eğer router yazılımı olarak OpenWrt kullanıyorsanız reklam engellemek için çözümler mevcut.
Ek cihaz almak tercih ederseniz Raspberry Pi alıp Pi-hole kullanabilirsiniz. Daha verimli olabilir. Modemdeki yükü azaltmış olur. Ben yıllardır Pi-hole kullanıyorum.
Genel olarak evde Android telefon kullanılıyor, sorun olmaz. Sadece reklam engelleyici için Raspberry Pi çok pahalı geldi, akıllı ev yapma fikrim vardı ileride alırsam kullanırım teşekkürler.
ASUS'ta Adguard DNS seçeneği var:
Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Hocam öyle bir şey mümkün mü? Nasıl yapılıyor?Modemde AdGuard DNS ayarlama varsa mümkün diye biliyorum.