emilbreivik

Uzman
İnternetime, şifreyi söylemediğim ve vermediğim halde 3-4 kişi bağlanabilmiş bir şekilde ve bundan 1 hafta önce haberim oldu benim. Ben şimdi bu bağlananları detaylıca nerede ve nasıl görebilirim, nasıl kolay şekilde bağlantılarını engelleyebilirm?

Modem arayüzünden bulmaya çalıştım ama bir türlü o kısmı bulamadım.

Modem arayüzünde istemci listesi olarak da geçer. Biraz dikkatsiz bakmışsın o yüzden gözünden kaçmış.

Çözümü ise MAC ile engelleme var önce onu yapacaksın sonra da Ağı private moda çevireceksin. Peki ağı görünmez moda alınca ne olacak? Mobilden bağlanırken "Ağ ekle" basıp internetinin adını atıyorum "ttnet123" yaptın onu yazıyorsun sonra güvenliğini de WPA seçiyorsun şifreni yazıyorsun ve bağlanıyorsun.

Fikir vermesi için rastgele bir video.

Uygulaması modemden modeme değişir ama mantık aynıdır. Modemde MAC filtresini aktifleştirmek. WIFI'a bağlanmasını istediğin cihazların MAC adreslerini(Android cihazlarda, WIFI'a bağlanırken, şifre girdiğin bölümde, Rastgele MAC adresi ile WIFI'a bağan seçeneği var onu Gerçek MAC adresi yapmalısın her cihazda, yoksa WIFI'ya bağlanamazsın.) MAC adreslerini White List'e ekleyip, MAC Filter'i açıp White List'i seçmen gerekir. Yeni cihaz eklemen gerektiğinde bu listeye eklemelisin Gerçek MAC adresini. Yoksa dediğim gibi şifreyi doğru yazsan bile bağlanamazsın. Bunu unutma. Ben ilk başlarda unutuyordum, sonra bağlanamadım bir süre sonra hatırladım MAC filtresini. Ayrıca hem modem arayüzünün hem de WIFI şifresini değiştir ve güçlü şifreler yap.