İnternette iş yeri, alışveriş vb. yorumlarına bakıp sinirlenmek

Gezegen5

Becerikli
Google yorumlarından falan mesela alışveriş yapmak istediğim mağazanın, online alışveriş sitesinin, eczanenin veya gitmek istediğim herhangi bir doktorun falan yorumlarına bakıyorum önce. Daha gitmeden sinir stres geliyor. Fazla sayısa sahte, reklam amaçlı övgü yorumları veya rakibin müşterisini azaltma amaçlı sahte olumsuz yorumlar var. Gel de karar ver şimdi diyorum kendime.

Mesela bir doktora bakıyorum abi millet nasıl övmüş övmüş. Sonra en düşük puanlarına bakıyorum nasıl nasıl kötü yorumlar var. Mesela kaç tane şehirde yeri olan bir teknoloji aletleri satan yere bakıyorum ve olumsuz yorumlarında müşteriye garanti uzatma, kasko falan zorla garanti aldırmaya çalışıyorlar gibi şeyler yazıyorlar. Daha gitmeden sinirleniyorum. Siz de böyle yorumları kafaya takıp sinirleniyor musunuz bazen

Son düzenleyen: Moderatör:
- Yorumları okurken duygu durumunuzu koruyun: Olumlu ve olumsuz yorumların her zaman bir gerçeklik göstermediğini unutmayın. Duygusal bir tepkiden ziyade objektif bir değerlendirme yapmaya çalışın.

- Yorumların kaynağını kontrol edin: Hesabın ne kadar süredir var olduğu, yazdığı yorumların niteliği (özgünlük vs.) hakkında bilgi edinin. Güvenilir yorum kaynakları daha faydalı olabilir.

- Yorumların toplamına ve derecelendirmeye odaklanın: Bireysel yorumlar yerine genel puanlamaya ve yorumların ortalamasına bakarak daha iyi bir değerlendirme yapabilirsiniz.

- Alternatif kaynaklardan inceleme yapın: Pinterest, sosyal medya grupları veya yerel forumlar gibi farklı platformlardan da bilgi alın. Çeşitli bakış açıları daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.

- Zihinsel sağlığınıza dikkat edin: Eğer yorumları okumak sinirlenmenize neden oluyorsa, bu tür içeriklere olan erişiminizi sınırlandırmayı düşünebilirsiniz. Belki de bu yorumları okumak yerine birebir deneyimlere veya tavsiyelere yönelmeyi tercih edebilirsiniz.

- Rahatlama yöntemlerini kullanın: Meditasyon, derin nefes alma, spor veya hobiler gibi stres azaltıcı aktiviteleri deneyin. Bu tür yöntemler, yoğun stres ve sinir hali ile başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Bu önerileri dikkate alarak, daha sağlıklı bir yaklaşım geliştirebilirsiniz.

Bir de, o yorum yapanların çoğu sırf yorumu en üstte görünsün diye 5 yıldız veriyor. Ben buna çokça kez şahit oldum. Bir de, bir ürün alırken, yapılan yorumlara çok da aldanma derim. Çünkü o yorumlar bazen insanı yanıltabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…