21312

Uzman
Merhaba Sahibinden'den 8.000TL'ye bir ürün satmıştım. Gönderirken böyle değildi. Alıcı iade etti. Kargo geldiğinde üst menteşesinin de kırık olduğunu gördüm. Bunun ile ilgili ne yapabilirim?

1752321653476.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Bu sebeple özellikle de pahalı ürünleri Param Güvende ile göndermeyin diyoruz her yerde. Şanslısın ki alıcı laptopu göndermiş, boş kutu da gönderebilirdi ve parasını geri alırdı. Param Güvende sistemi satıcı için gram mantıklı bir sistem değil.

Geçmiş olsun. Pek bir yolunuz yok. Sahibinden size iadeyi kabul ettirecek zorla, siz aranızda yasal yollarla çözün diyecek. Kargo firması girecek araya, tutanak var mı yok mu olacak uzayacak gidecek.

Sahibindeni aradım, biz sorumlu değiliz kargocunun önünde açıp tutanak tutturmanız lazımdı diyor. Ben şubeden alıp açarken video kaydı aldım. Bunu yaptırmak ne kadar tutar sizce?

Bunu yaptırmak ne kadar tutar sizce?
Menteşe kırığını yaptırmak mı? Laptop modeline ve yapan tamirciye göre değişir, tahminimce 1000 TL'ni alırlar en az.

Tavsiyem, bundan sonra laptop gibi hassas ürünleri kargoyla gönderirken çok daha korunaklı paketle ve Param Güvende gibi sistemler kullanma.

Sonra da alıcı gelir der "Neden Param Güvende kullanmıyorsun, dolandırıcı mısın?" diye. Hayır, PG sisteminin berbatlığı yüzünden tavsiye etmiyorum. Alıcı laptopu alıp iade talebi oluştursa ve boş kutu gönderse maalesef otomatik onaylanıyor sistem. Hem parasını geri alıyor hem ürün onda kalıyor sonra.

İcinden parca da cıkartmıs olabilir, niye kırsın ki?

Kontrol ettim, parça eksiği yok.

Menteşe kırığını yaptırmak mı? Laptop modeline ve yapan tamirciye göre değişir, tahminimce 1000 TL'ni alırlar en az.

Tavsiyem, bundan sonra laptop gibi hassas ürünleri kargoyla gönderirken çok daha korunaklı paketle ve Param Güvende gibi sistemler kullanma.

Sonra da alıcı gelir der "Neden Param Güvende kullanmıyorsun, dolandırıcı mısın?" diye. Hayır, PG sisteminin berbatlığı yüzünden tavsiye etmiyorum. Alıcı laptopu alıp iade talebi oluştursa ve boş kutu gönderse maalesef otomatik onaylanıyor sistem. Hem parasını geri alıyor hem ürün onda kalıyor sonra.

Haklısınız hocam, ahlaksızlık. Yapabileceğim pek bir şey yok gibi. Tam PC alacakken, böyle bir olay yaşanması...