11634

Gelişen
Merhaba hocam, ben de konuyla biraz ilgiliyim. Bu hop (adım) sayıları değişebiliyor, yani bazen artıp azalabiliyor. Bunun nedeni nedir?

Mesela daha önce kullandığım ISS (Vodafone Net - Telekom altyapısı) da yaptığım testte adım sayısı 24'e kadar çıkabiliyordu, daha sonra Superonline fiber kullandım (kendi altyapıları) onda yarı yarıya düşmüştü. 12-13 adımda server a ulaşabiliyordum. ISS'den ISS'e bu durum değişiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, ben de konuyla biraz ilgiliyim. Bu hop (adım) sayıları değişebiliyor, yani bazen artıp azalabiliyor. Bunun nedeni nedir?

Mesela daha önce kullandığım ISS (Vodafone Net - Telekom altyapısı) da yaptığım testte adım sayısı 24'e kadar çıkabiliyordu, daha sonra Superonline fiber kullandım (kendi altyapıları) onda yarı yarıya düşmüştü. 12-13 adımda server a ulaşabiliyordum. ISS'den ISS'e bu durum değişiyor mu?
ISS'den ISS'ye değişen şeyler IP Transit yapan firmalar. Yani Telekom başka bir IP Transit yapan firmayla çalışır, Vodafone başka bir IP Transit yapan şirketle çalışır. Hop ekleyerek bazen rotayı değiştirebiliyorlar. Ancak Hop eklemek her zaman kötü olacağı anlamına gelmez. Daha kötü hale geldiyse, farklı IP transit yapan firmayla anlaşacakları için veya bir hop'ta (*) çıkıyorsa rotadan kabul etmeyip, başka bir rotaya çıkıyordur. Yani bu durumlar çok yönlü olabiliyor.

Hop sayısının fazla veya az olması problem oluşturan bir durum değil yani, performansa-ping süresine bir etkisi olmuyor?

Hop sayısının fazla veya az olması problem oluşturan bir durum değil yani, performansa-ping süresine bir etkisi olmuyor?
Genelde olmaz. Mesela şu anda en iyisi Retn, Telecom Italia. En kötüsü GTT'ydi en son. GTT IP transit ile çalışan firma, ekstra 5 hop daha düşürse, yine kötü MS alabilir.

Son düzenleyen: Moderatör: