TT gelip binaya delik açtı ama sokakta fiber altyapı için herhangi bir kazı yok, seneler önce de aynı işlemi başka binaya yapmışlardı ama fiber çekmemişlerdi.
Sokağa yeni yaptıkları binalarda fiber var tâbi.
Hizmet almak zor ülkede. 😂

TT gelip binaya delik açtı ama sokakta fiber altyapı için herhangi bir kazı yok, seneler önce de aynı işlemi başka binaya yapmışlardı ama fiber çekmemişlerdi.
Aslında bunları belgelendirip btk üzerinden başvuru yapın genellikle btk den kopyala yapıştır cevap veriyorlar ama deneyimlediğim kadar verdikleri cevaba 3.kez itiraz cevabı yazarsanız , kurum içi denetleme için üst bir birim konu hakkında araştırma yapıyor ve sizi bilgilendiriyor. Şansınızı muhakak deneyin derim.

Aslında bunları belgelendirip btk üzerinden başvuru yapın genellikle btk den kopyala yapıştır cevap veriyorlar ama deneyimlediğim kadar verdikleri cevaba 3.kez itiraz cevabı yazarsanız , kurum içi denetleme için üst bir birim konu hakkında araştırma yapıyor ve sizi bilgilendiriyor. Şansınızı muhakak deneyin derim.
Biraz bekleyeceğim, kokusu çıkar elbet.

ben de btk üzerinden şikayet oluşturmuştum gelen cevap bu, nasıl ilerlemeliyim

Sayın ****** ****** ,

İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.

İnternet erişim hizmetinden yararlandığınız lokasyonda Fibernet (H) hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, Fibernet (H) hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle FİBER (H) altyapı üzerinden hizmet sunumu mümkün olamamaktadır. Hizmet kalitesi ile ilgili geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Fiber altyapı çalışmalarının 2026 Aralık ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir.

Saygılarımızla.

Ben de BTK üzerinden şikayet oluşturmuştum gelen cevap bu, nasıl ilerlemeliyim.

VDSL altyapınız mevcut ise biraz yavaş ilerliyor yazıda belirttikleri süreye kadar uzayabiliyor ama hiç altyapınız yok ise bunu X veya diğer sosyal medyalarda Türk Telekom ve yetkilileri etiketleyerek destek talebinde bulunabilirsiniz. Yüksek ihtimal paylaşımınızın sonrasında sizi arayacaklar ve orada durumu izah edin biraz da ‘işim gereği internet lazım ve sokaktaki öğrencilerimiz de mağdur gibi’ tarzı kelime oyunu yaparak karşınızdakini ikna edin ve muhakak bölge müdürlüğüne elden dilekçe teslim edin.

1 aydır tık yok, binaya fiber getirtmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Fiber kutusunu bağlı olduğum VDSL kutusunun bitişiğine koymuşlar, bina ile kutu arasında yaklaşık 150 metre kadar mesafe var.
Sokakta 20-30 metre ötemdeki binada fiber altyapı var.
Binama fiber altyapı tesisatını döşediler, muhtemelen taşeron döşedi, bina içerisinde kutu var, daire kapısı önünde fiber kabloları bıraktılar ancak bina içerisindeki fiber kutusuna sokaktan gelen bir altyapı yok.

1 aydır tık yok, binaya fiber getirtmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Fiber kutusunu bağlı olduğum VDSL kutusunun bitişiğine koymuşlar, bina ile kutu arasında yaklaşık 150 metre kadar mesafe var.
Sokakta 20-30 metre ötemdeki binada fiber altyapı var.
Binama fiber altyapı tesisatını döşediler, muhtemelen taşeron döşedi, bina içerisinde kutu var, daire kapısı önünde fiber kabloları bıraktılar ancak bina içerisindeki fiber kutusuna sokaktan gelen bir altyapı yok.

Aynı durumu yaşayan birçok kullanıcı var gibi. Bunlardan biri de benim drop kablolar çekildi ama o kabloları besleyecek olan fiber kablo daha çekilmemişti, ben bölge müdürlüğüne giderek durumu izah ettim. Kabloların açıkta olduğundan zarar görme ihtimalinin yüksek olduğunu ve 1 aydan fazladır fiber interneti beklediğimizi söyledim. Masabaşında çalışan yetkili birileri ile görüştü iş emrine göre benim sokağıma mayıs ortasında geleceklerini söylemişler ve geçen hafta bir ekip geldi hem fiber kablo çekildi, kutulara sonlandırma işlemlerini birkaç gün içerisinde yapıp gittiler. Bu yüzden bölge veya genel bölge müdürlüğüne giderek yüz yüze görüşmeni öneririm. Bu süreçte online kanallardan bir cevap alamıyorsun ben denedim bana sürekli ekim ayı içerisinde yapılır gibi tarih uyuşmazlığı ve belirsizliklerle dolu cevaplar verildi ama bölge müdürlüğünde kesin cevap ve tarih alabildim.

Aynı durumu yaşayan birçok kullanıcı var gibi. Bunlardan biri de benim drop kablolar çekildi ama o kabloları besleyecek olan fiber kablo daha çekilmemişti, ben bölge müdürlüğüne giderek durumu izah ettim. Kabloların açıkta olduğundan zarar görme ihtimalinin yüksek olduğunu ve 1 aydan fazladır fiber interneti beklediğimizi söyledim. Masabaşında çalışan yetkili birileri ile görüştü iş emrine göre benim sokağıma mayıs ortasında geleceklerini söylemişler ve geçen hafta bir ekip geldi hem fiber kablo çekildi, kutulara sonlandırma işlemlerini birkaç gün içerisinde yapıp gittiler. Bu yüzden bölge veya genel bölge müdürlüğüne giderek yüz yüze görüşmeni öneririm. Bu süreçte online kanallardan bir cevap alamıyorsun ben denedim bana sürekli ekim ayı içerisinde yapılır gibi tarih uyuşmazlığı ve belirsizliklerle dolu cevaplar verildi ama bölge müdürlüğünde kesin cevap ve tarih alabildim.
Yakında bölge müdürlüğüne giderek işin akıbetini soracağım hocam.
VDSL iş görse de 160 metre ötemdeki fiber kutusundan yararlanamamak can sıkıcı bir iş. Benim bölgemdeki elektrik altyapısı vs yer altına döşendi, belki kazı-izin süreci ile ilgisi vardır.