İnternetten televizyon alınır mı?

Normalde hep RTINGS üzerinden incelerdim ne alacağıma ama ücretli yaptılar artık, en azında Wayback Machine'den bakabildiğime bakıyorum.

@25457, @Sxinar, dediği yöntemde iyidir ama Türkiye'de yaşadığımızdan ne olur ne olmaz servisin kutuyu açıp kurulumu yapması daha sağlıklı olur.
Evet açıkçası değişik bir servise denk gelirse kırık olduğu icin sorumluluk üstlenmeye bilirler.
En garantisi dediğiniz gibi.

Alınır kardeşim neden alınmasın? Zaten fiziksel mağazadan aldığında ve memnun kalmadığında ürünü iade etme hakkın olmuyor, mağazanın insafına kalıyorsun. Ama internetten aldığında 14 gün boyunca hiçbir sebep göstermeden kapı gibi iade hakkın var. Sırf bu yüzden bile internetten alınır. Hem Amazon ve Hepsiburada gibi satıcılardan aldığında teşhir ürünü riskiyle uğraşmazsın, doğrudan depodan kapalı kutu gelir. Servis gelip kurar, bir sorun çıkarsa raporunu tutar ve paranı kurtarırsın. Mağazaya gidip hem daha fazla para verip hem de iade hakkından vazgeçmek saçmalık, al geç.

Yakın zamanda aileme ev dizdim. Beyaz eşya, televizyon, klima kısaca demirbaş sayılabilecek ne varsa internetten söyledim. Ürünler kargoya çıktığı gibi firmalar beni arayıp randevu için yardımcı oldular. Ürünler geldikten bir gün sonra servisler geldi bütün ürünleri kurdu gitti. Fiziksel mağazalara kıyasla aşağı yukarı %35 ucuza geldi her şey üstelik 9 taksit ile aldım.

• Mağazadan da alsanız internetten de alsanız ürün geldiğinde kurulum için servisi aramanız gerekecek.
  • Ürünü mağaza ya da internetten alınca kargo/nakliye firması teslim ederken kutunun herhangi bir yerinde kırık, delik, (kalem ucu dahi olsa) yırtık vs. olup olmadığını iyice kontrol edip hatta mümkünse kaydını alıp tutanağı imzalamanız ve gelen yetkili servis kurulum yaparken çıkacak arıza durumunda kutunun sağlam olduğunu ama kurulum sırasında görünen arızanın olduğunu tespit ettirmeniz gerekir.
  • Tabi ürünün teslim ve kurulumunda arıza çıkmadı iyi güzel ama bitti mi? Maalesef hayır. Zira ürün kurulumu yapıldıktan sonra da servis gitmeden lifetime testi, çeşitli renklerin açılımıyla homojenlik, (özellikle siyah-beyaz) ışık sızması ve piksel testi gibi çeşitli testlerin yapılması da gerekir.
  • Velhasıl ürünü nereden aldığınızdan ziyade teslim ve kurulumda titizlikle davranıp hak kaybı yaşamamanız önemli. Zira çok absürt sebeplerle kabahat firmaya ait olmasına rağmen çeşitli mağduriyetler yaşanabiliyor.

Not: Lehe Yargıtay kararı olsa da sürecin uzaması ve süreç boyu yaşanacak mağduriyet düşünülünce riske girmek istemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…