Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 3-3.5 senedir Superonline kullanıyorum, bu süre zarfında hiçbir sorun yaşamadım. Ancak az önce garip sorunlarla karşılaştım, hem bilgisayarımda hem telefonumda eşzamanlı olarak garip hatalar çıkmaya başladı. Telefonumda çıkan hata dikkatimi çekti, bu hata neyden kaynaklı olabilir?
IMG_0567.webp

Bu hata bende de çıkmıştı, kısacası şöyle diyor:
“Bu ağ şifreli DNS trafiğini engelliyor.

Cihazınızın bu ağda eriştiği web sitelerinin ve diğer sunucuların adları, bu ağdaki diğer cihazlar tarafından izlenebilir ve kaydedilebilir.”

Modem’inizi bi’ kapat aç yapın, düzelmez ise müşteri hizmetlerini arayın. Ağ sizin ağınız ise, yani güvenilir ise sorun yok bana kalırsa.

Bu hata bende de çıkmıştı, kısacası şöyle diyor:
“Bu ağ şifreli DNS trafiğini engelliyor.

Cihazınızın bu ağda eriştiği web sitelerinin ve diğer sunucuların adları, bu ağdaki diğer cihazlar tarafından izlenebilir ve kaydedilebilir.”

Modem’inizi bi’ kapat aç yapın, düzelmez ise müşteri hizmetlerini arayın. Ağ sizin ağınız ise, yani güvenilir ise sorun yok bana kalırsa.
Kendi evimin ev interneti. Böyle bir şey 2020’den beri ne gördüm ne duydum, az önce modeme reset çektim ama düzelmedi halen daha aynı. Yarın arayayım o zaman, acaba bu şekilde kullanmak güvenli midir?

Modem arayüzünden güvenlik ayarlarını kontrol edebilirsin. WPA2-PSK ve AES olarak ayarlarsan muhtemelen sorun çözülür.