Beta 4 Güncelleme notlarını aşağıda paylaşıyorum; merak eden ve güncellemeyi düşünen arkadaşlar için faydalı olabilir:

1. Güncelleme Boyutu: Yaklaşık 2.8–3.0 GB arası bir boyuta sahip.
  2. Build Numarası: Yeni build numarası 23A5297i olarak güncellendi.
  3. Liquid Glass Efekti: Apple Music, Hava Durumu gibi sistem uygulamalarında gözle görülür bir görsel değişiklik var.
  4. Dinamik Duvar Kağıtları: Dinamik Wallpaper(Arka Plan) eklendi.
  5. Kamera Uygulaması Güncellemesi: Alt bar üzerinden ayar değiştirme sırasında 30fps sorunu yaşanabiliyor. Uygulama henüz çok stabil değil.
  6. Yeni Telefon Özellikleri: Yabancı kaynaklarda yeni iPhone özellikleri gösteriliyor. (Kullandığım videoyu kaynak olarak aşağıda belirttim.)
  7. Performans Artışı: Şimdiye kadarki en iyi işlem gücü artışı bu sürümle geldi. Performans arayüzde de hissediliyor.
  8. Hata Düzeltmeleri: Çeşitli bug fix’ler mevcut. (Detaylar için eklediğim bağlantıya göz atabilirsiniz.)

Kaynaklar:
Türkçe:
İngilizce1:
İngilizce2:
Yazım İmla için: chatgpt

Benim Yorumum:

Cihazın performansı gerçekten yerine gelmiş. İlerleyen zamanlarda gözlemlediğim değişiklikleri buraya eklemeye devam edeceğim. Pil performansı, elbette stable sürüm kadar iyi değil; ancak iyileştirilmiş denebilir. Isınma sorununun hafiften var olduğu söylenmiş, ben henüz denemedim ama ısınma olacağını tahmin edebiliyorum (38 derece sıcakta telefonun ısınmasını da normal karşılıyorum.)

Bana kalırsa bu güncelleme kesinlikle yapılmalı.

Güncel pil devir sayım 122/Güncel pil sağlık durumum %100.

Ayrıca sonuna bir soru eklemek istiyorum:
Pil sağlığı sizce de önemli bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum normaline göre değerler daha kötüleşti lakin diğer güncellemelerden daha iyi gerçekten.

Beta 5in gelmesini 4 yada 6 ağustos tarihlerinde bekliyorum. cihazda kasma arayüzde sorun hissettiğinizde cihaz dilinini değiştirirseniz faydası oluyor bilginize.
Ingilizce kullaniyorum zaten. Ara ara takilmalar oluyor ama iOS 26 oncesinde de yasiyordum oyle seyler zaten. O yuzden cok takilmiyorum.

Ingilizce kullaniyorum zaten. Ara ara takilmalar oluyor ama iOS 26 oncesinde de yasiyordum oyle seyler zaten. O yuzden cok takilmiyorum.
Şuan iOS18'e downgrade yapıyorum. Takılmalardan sıkıldım üst derece sayılabilecek bir cihaz alıyorum lakin tam performans kullanamıyorum.

Ayrıca Linux'tanda Windows'a tekrar geçtim. Yenilikler hiç benlik değil anlaşılan.

Şuan iOS18'e downgrade yapıyorum. Takılmalardan sıkıldım üst derece sayılabilecek bir cihaz alıyorum lakin tam performans kullanamıyorum.
Yani, dedigim gibi, ben iOS 18'de de ara ara takilmalar yasiyordum zaten. Bu takilmalar artmis gibi hissetmiyorum. Tek buyuk sorunum, ekran goruntusu aldigimda, surekli ekran goruntusunu duzenleme ekrani aciliyor. Begenmedim o isi.

Yani, dedigim gibi, ben iOS 18'de de ara ara takilmalar yasiyordum zaten. Bu takilmalar artmis gibi hissetmiyorum. Tek buyuk sorunum, ekran goruntusu aldigimda, surekli ekran goruntusunu duzenleme ekrani aciliyor. Begenmedim o isi.

Düzenleme ekranı benim hoşuma gitti iOS18'de screeshot alırken aynı ekranı hala arıyorum. Ayrcıa dediğin gibi iOS 18 de bile takılmalar mevcut lakin iOS26 kadar rahatsız etmiyor.

Düzenleme ekranı benim hoşuma gitti iOS18'de screeshot alırken aynı ekranı hala arıyorum. Ayrcıa dediğin gibi iOS 18 de bile takılmalar mevcut lakin iOS26 kadar rahatsız etmiyor.
Duzenleme ekrani kotu degil ama varsayilan olmasi kotu. Ekran goruntusunu aldiktan sonra, ekran goruntusunun ustune dokununca duzenleme ekrani aciliyordu zaten iOS 18'de. Ama simdi her ekran goruntusunde aciliyor, once sag ustten kaydet demem gerekiyor. Ekstra asama. Her seferinde duzenlemiyorum ki ekran goruntusunu.

Duzenleme ekrani kotu degil ama varsayilan olmasi kotu. Ekran goruntusunu aldiktan sonra, ekran goruntusunun ustune dokununca duzenleme ekrani aciliyordu zaten iOS 18'de. Ama simdi her ekran goruntusunde aciliyor, once sag ustten kaydet demem gerekiyor. Ekstra asama. Her seferinde duzenlemiyorum ki ekran goruntusunu.
Ben çoğu zaman düzenlediğim için hoşuma gitmişti. İlerleyen vakitlerde varsayılan olma zorunluluğunu kaldıracak bir ayar ekleyeceklerdir diye düşünüyorum.