Cihazına bağlı ilk açtığında böyle 20 dakika boyunca ısınıp pil çok harcıyor ama sonra yavaş yavaş optimize oluyor. Bug konusunda da ben kullandım ufak tefek buglar dışında çok rastlamadım, yeni gelen özellikler dışında pek bir bug yok. iPhone 16 Plus kullanıyorum bu arada.
16e var bende sıkıntı olur mu acaba

Arkadaşlar selam,
Telefonuma yedek alma vs. işlerle uğraşmak istemediğinden ötürü kurulum yapmadım. Ama A13 işlemciye sahip iPad 9 tabletimde iOS 26’yı 2 gündür kullanıyorum. Özetle söyleyeyim: Yüklemeyin.
Belki bu cihaza özgü bir optimizasyon sorunu vardır bilmiyorum ama animasyonlarda ve genel performsnsta çok ciddi sıkıntılar var. Uygulama içi sorunlar yok, ama arayüzde dolaşırken ve kilit ekranında feci derecede bug var animasyonlarda. En azından iPad 9 nezdinde kurmanızı önermiyorum.
Ayrıca kendi kanımca bu güncelleme, iPhone 11, 12 ve 13’ü bitirmeye yönelik hazırlanmış. Bu 3 cihaz haricinde çoğu kişi performans sorunları yaşamamış. Bundan dolayı kendi cihazım olan 12’ye bu güncellemeyi kurmamayı şimdiden karar verdim gibi.

Arkadaşlar selam,
Telefonuma yedek alma vs. işlerle uğraşmak istemediğinden ötürü kurulum yapmadım. Ama A13 işlemciye sahip iPad 9 tabletimde iOS 26'yı 2 gündür kullanıyorum. Özetle söyleyeyim: Yüklemeyin.
Belki bu cihaza özgü bir optimizasyon sorunu vardır bilmiyorum ama animasyonlarda ve genel performsnsta çok ciddi sıkıntılar var. Uygulama içi sorunlar yok ama arayüzde dolaşırken ve kilit ekranında feci derecede bug var animasyonlarda. En azından iPad 9 nezdinde kurmanızı önermiyorum.
Ayrıca kendi kanımca bu güncelleme, iPhone 11, 12 ve 13'ü bitirmeye yönelik hazırlanmış. Bu 3 cihaz haricinde çoğu kişi performans sorunları yaşamamış. Bundan dolayı kendi cihazım olan 12'ye bu güncellemeyi kurmamayı şimdiden karar verdim gibi.
Hocam beta sürümde bu problemler normal ben 14 kullanıyorum mesela bende de çok fazla sorun var. Bence kararlı sürüm çıkınca karar verin geçip geçmeyeceğinize.

...iPhone 11, 12 ve 13’ü bitirmeye yönelik hazırlanmış.

iOS 26 zaten iPhone 11 serisinin son güncellemesi olacak, o yüzden fazladan yavaş çalışması çok normal hocam. Sonuçta 6 yaşında ve bu güncelleme ile birlikte 7 büyük iOS güncellemesi alacak bir cihazdan bahsediyoruz.
iPhone 12 serisi de yavaş yavaş bitecek, iOS 27 muhtemelen bu serinin son güncellemesi olacak.
iPhone 13 serisinin bitmesine daha çok var hocam. Hele hele bu kadar fazla satmış bir seriyi Apple şimdiden bitirmeye çalışmayacaktır. En az 2-3 tane daha iOS güncellemesi alacak bir model.

iOS 26 zaten iPhone 11 serisinin son güncellemesi olacak, o yüzden fazladan yavaş çalışması çok normal hocam. Sonuçta 6 yaşında ve bu güncelleme ile birlikte 7 büyük iOS güncellemesi alacak bir cihazdan bahsediyoruz.
iPhone 12 serisi de yavaş yavaş bitecek, iOS 27 muhtemelen bu serinin son güncellemesi olacak.
iPhone 13 serisinin bitmesine daha çok var hocam. Hele hele bu kadar fazla satmış bir seriyi Apple şimdiden bitirmeye çalışmayacaktır. En az 2-3 tane daha iOS güncellemesi alacak bir model.
iPhone 11 kullanan arkadaşım fazla meraktan kurmuş ve onun cihazında gördüğüm deneyimler içler acısı. Kilit ekranındaki animasyonlarda glitch falan oluyor, uygulamalara tıklarken falan 4-5 saniyelik kilitlenmeler oluyor. Ben kesin olarak iPhone 12’ye kurmama kararı verdim. iOS 17’den 18’e geçişte bariz bir performans kaybı oldu ama bu tolare edilebilir düzeydeydi. Şimdi 26’ya yükseltirsem olabilecekleri tahmin edebiliyorum.
Güncelleme muhabbetinde benim görüşüm 12 ile 13’ün aynı zamanda desteğinin kesileceği yönünde. Çünkü ikisinin donanımsal anlamda çok bir farkı yok, iki cihazda da 4 GB RAM var ve işlemcilerinde de çok hayati bir fark yok. Tabi Apple nezdinde satış rakamları vs. göz önüne alınırsa iPhone 13 kadar satış rakamlarına ulaşamadığı için 12’nin desteği daha erken gidebilir mi bilmiyorum.

@guneralp
iPhone 11’imde ben aşırı aman aman 4-5 saniyelik kilitlenmeler falan yaşamadım hocam. Animasyon hataları dışında gayet kullanılabilir düzeyde idi. iPhone 12 ile iPhone 13’ün desteği aynı anda kesilmez. iPhone 12 serisi dünya çapında pek tutmamış bir seri iken iPhone 13 serisi oldukça tutmuş bir seri. Ayrıca donanım bakımından da A15 Bionic, A14 Bionic’e göre çok daha verimli, Neural Engine birimi daha fazla TOPS değerine sahip, ML gibi konularda daha yetenekli ve genel anlamda daha güçlü bir çip. iPhone 13’ün desteğinin kesilmesine daha çok var bence.

Uyumluluk güncellemesi gönderdik. Bu sorun düzeltildi. Apple, iptal ettiği iOS 19 dizesini bazı cihazlardan kaldırmamış. iOS 19 dizeleri iOS 26 olarak değerlendiren bir yama yaptık.

İşte @Asily tarafından yazılan ve güncel eklenti ile sürümü tespit edilen örnek:

(Eski mesajların sürüm bilgisi değiştirilemez. Bunun nedeni optimizasyondur.)

Son düzenleme:
Uyumluluk güncellemesi gönderdik. Bu sorun düzeltildi. Apple, iptal ettiği iOS 19 dizesini bazı cihazlardan kaldırmamış. iOS 19 dizeleri iOS 26 olarak değerlendiren bir yama yaptık.

İşte @Asily tarafından yazılan ve güncel eklenti ile sürümü tespit edilen örnek:

(Eski mesajların sürüm bilgisi değiştirilemez. Bunun nedeni optimizasyondur.)
macOS 26 ise macOS 10.15.7 olarak gözüküyor gibi duruyor. Bende de macOS 16 göründü sonradan 10.15.7 görünmeye başladı. Ona da el atılacak mı?