Birkaç ay önce ilk kez iOS'a geçtim. Benim iOS hayalim anlık tepkimeler, yağ gibi akan bir arayüz, problemsiz uygulamalardı fakat daha kötü bir deneyim yaşıyorum. Şu an iPhone 15 kullanıyorum, bir önceki telefonum ise S24 Ultra'ydı.
S24U 'nun aşırı hızlı olmasından kaynaklı da olabilir, çoğu yerde iPhone 15 animasyon oynatacak diye hızıma yetişemiyor maalesef.

Şu an bunu da satmaya çalışıyorum valla yine S24, S25 tarzı bir şeye geçeceğim yine Android'den devam. İOS'ta başlıca ayar olduğum şeyleri de sıralarsak;
1. Ses kontrol merkezi yok. Bildirim sesi, klavye sesi ve zil sesi birbiriyle doğru orantılı. Ben bunların üçünü de farklı seviyelerde kullandığım için hep, bunun yokluğu büyük sıkıntı benim için.
2. GPS, Bluetooth, WiFi panelden kapatılamıyor. GPS için zaten kısayol yok ama bluetooth ve WiFi 'nın da sadece taraması duruyor, bir cihaz yakalayınca kene gibi yine yapışıyor.

Hocam, söylediğiniz özelliklere otomasyon atayıp bunları tek tuş ile kapatıp açabilirsiniz. Bunun için kestirmeler gerekiyor maalesef. Denetim merkezinde hepsini bir araya toplayıp derli toplu şekilde alt alta da dizebiliyorsunuz. Bluetooth, Wi-Fi ve konum gibi diğer özellikler için de bu geçerli, hepsi tek seferde açılıp kapatılabiliyor. Hazırlarken biraz meşakkatli olabiliyor. Ama sesleri birbirinden ayırmanın net bir çözümü hala yok, insanlar onu o şekilde kullanıyor.

En sevdiğim özelliği ise kesinlikle iCloud. Dosyalarımı direkt diğer cihazda görebilmek, tek bir fotoğraflar uygulaması, kaldığım yerden devam et özelliği, evrensel kopyala yapıştır sistemi. Muazzam çalışan bir Cloud veya haberleşme her neyse sistemi.
iCloud o konuda çok önde. Mesela Google Photos'da internetteki fotoğraf düşük kalitede gösteriliyor ve netlenmesi bayağı sürüyor, fotoğraflar cihaza indirildiği zaman asıl netliğine geliyor.

Ama iCloud'da o parça sanki sunucuda değilmiş de direkt cihazdaymış gibi direkt net olarak açılıyor, videolar da hemen oynatılmaya bağlıyor. Google yedeklemesindeki videoların açılması 3-5 saniye falan sürüyordu.