12 mini cihazımda 1 senedir iOS 15 kullanıyordum, bugün güvenlik sebebiyle son sürüm olan iOS 17.5.1'i yükledim. Telefonumda bariz yavaşlama var, hem de bariz. Planlı eskitme mi denir artık ne denir bilmiyorum ama benim düşüncem şöyle; mini cihazların amacı son model iPhone'ların kabiliyetlerini tüm gün kullanabilmek değil de, daha çok gündelik işleri halletmek. Konu zaten pratik olması, daha kompakt olması. Biraz sosyal medyada gezersin, biraz mail cevaplarsın, müzik dinlersin, arama yaparsın hepsi bu. Bu kadar yeni özelliğin mini cihazlara fazla olduğunu düşünüyorum, güvenlik güncellemeleri hariç geri kalan şeylerle mini cihazları doldurup taşırmaya gerek yok. Niye işlemcim gereksiz yeni gelen özellikler ile yorulsun? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Apple bir ara kendisi de açıklama yaptı diye hatırlıyorum, eski cihazların batarya sağlığını korumak ve ekran süresini uzun tutmak için performanstan kısılıyor diye bir cevabı var ancak planlı eskitmenin bir bahanesi bu.
Hem iki sürüm birden yükselmişsiniz, bir çok yenilik cihaza aniden bindiği için bariz yavaşlamayı fark edebilirsiniz. Bu normal zaten. Daha fazla özellik, daha güncel hizmetler ve daha fazla kaynak kullanımı. Mezara kadar bizimle gelmeyecek bu telefonlar. Bazıları ikinci elden satılacak, bazıları geri dönüştürülecek, bazıları çekmecede yatacak bazıları ise yazılım denek kobayı haline gelecek. Çok kafaya takmanıza gerek yok. Bunlar zaman içinde olan normal şeyler. Miladı dolmaya başlıyor yavaştan.
Aslında cihaz zaten eskimeye başlıyor, güncel hizmetler cihazı yoruyor bu gayet normal bir şey. Cihazın güncel kalması genelde ön plandadır. Çoğu kullanıcı için destek kesildikten sonra performansın yüksek olması bir şey ifade etmez.Niye işlemcim gereksiz yeni gelen özellikler ile yorulsun? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Hem iki sürüm birden yükselmişsiniz, bir çok yenilik cihaza aniden bindiği için bariz yavaşlamayı fark edebilirsiniz. Bu normal zaten. Daha fazla özellik, daha güncel hizmetler ve daha fazla kaynak kullanımı. Mezara kadar bizimle gelmeyecek bu telefonlar. Bazıları ikinci elden satılacak, bazıları geri dönüştürülecek, bazıları çekmecede yatacak bazıları ise yazılım denek kobayı haline gelecek. Çok kafaya takmanıza gerek yok. Bunlar zaman içinde olan normal şeyler. Miladı dolmaya başlıyor yavaştan.
Kesinlikle bu bir bahane. Pil sağlığı aşırı düşmüş telefonlar için normal bir şey ancak, pil sağlığı %85’in üstündeki telefonlar için böyle bir yavaşlatma kesinlikle normal değil.Apple bir ara kendisi de açıklama yaptı diye hatırlıyorum, eski cihazların batarya sağlığını korumak ve ekran süresini uzun tutmak için performanstan kısılıyor diye bir cevabı var ancak planlı eskitmenin bir bahanesi bu.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Telefondan konumunu Fransa yap. Normal konum değil o merak etme. Düzelir o yavaşlama.
Aynen öyle. Çoğu kişi yeni batarya takınca cihaz geri eski hızını kazanır diyorlar ancak öyle bir olay da yok.Kesinlikle bu bir bahane. Pil sağlığı aşırı düşmüş telefonlar için normal bir şey ancak, pil sağlığı %85’in üstündeki telefonlar için böyle bir yavaşlatma kesinlikle normal değil.
Apple bir ara kendisi de açıklama yaptı diye hatırlıyorum, eski cihazların batarya sağlığını korumak ve ekran süresini uzun tutmak için performanstan kısılıyor diye bir cevabı var ancak planlı eskitmenin bir bahanesi bu.
Aslında cihaz zaten eskimeye başlıyor, güncel hizmetler cihazı yoruyor bu gayet normal bir şey. Cihazın güncel kalması genelde ön plandadır. Çoğu kullanıcı için destek kesildikten sonra performansın yüksek olması bir şey ifade etmez.
Hem iki sürüm birden yükselmişsiniz, birçok yenilik cihaza aniden bindiği için bariz yavaşlamayı fark edebilirsiniz. Bu normal zaten. Daha fazla özellik, daha güncel hizmetler ve daha fazla kaynak kullanımı. Mezara kadar bizimle gelmeyecek bu telefonlar. Bazıları ikinci elden satılacak, bazıları geri dönüştürülecek, bazıları çekmecede yatacak bazıları ise yazılım denek kobayı haline gelecek. Çok kafaya takmanıza gerek yok. Bunlar zaman içinde olan normal şeyler. Miladı dolmaya başlıyor yavaştan.
Kesinlikle öyle katılıyorum, eskiyecekler. Eskimeye mahkumlar. Ama ben yeni almıştım. Azıcık üzüldüm, birazcık.
Bu zaten bilinen bir şey. Yine de bunu aşmanın yolu vardır belki.12 mini cihazımda 1 senedir iOS 15 kullanıyordum, bugün güvenlik sebebiyle son sürüm olan iOS 17.5.1'i yükledim. Telefonumda bariz yavaşlama var, hem de bariz. Planlı eskitme mi denir artık ne denir bilmiyorum ama benim düşüncem şöyle; mini cihazların amacı son model iPhone'ların kabiliyetlerini tüm gün kullanabilmek değil de, daha çok gündelik işleri halletmek. Konu zaten pratik olması, daha kompakt olması. Biraz sosyal medyada gezersin, biraz mail cevaplarsın, müzik dinlersin, arama yaparsın hepsi bu. Bu kadar yeni özelliğin mini cihazlara fazla olduğunu düşünüyorum, güvenlik güncellemeleri hariç geri kalan şeylerle mini cihazları doldurup taşırmaya gerek yok. Niye işlemcim gereksiz yeni gelen özellikler ile yorulsun? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Eki Görüntüle 61568
Alakası yok onun hocam. O sadece aşırı eski cihazlarda oluyor deniliyor ve kesin bir kanıt bile yok ortada.Telefondan konumunu Fransa yap. Normal konum değil o merak etme. Düzelir o yavaşlama.
Biraz yeni model alsaydın keşke be ablaKesinlikle öyle katılıyorum, eskiyecekler. Eskimeye mahkumlar. Ama ben yeni almıştım. Azıcık üzüldüm, birazcık.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Fransa, Apple için dava açtı ve kazandı.Alakası yok onun hocam. O sadece aşırı eski cihazlarda oluyor deniliyor ve kesin bir kanıt bile yok ortada.
Sen bölgeyi Fransa yapınca telefonu kandırmış olmuyorsun. Telefon bölgesini değiştirsen bile cihazın konumu belli, sistem bölgesi belli, ayarlardan değişecek bir ayar ile olacak şeyler değil bunlar.