Android kadar açık kaynak bir işletim sistemini nefes aldığım sürece tercih etmem herhalde.
Belirlenen alanın dışına çıkmadığınız sürece hiç bir şey olmaz. Uygulamaları sadece uygulama mağazasından yüklerseniz, bilinmeyen kaynaklardan eklenti kurmaz iseniz bir şey olmaz.

Android sizi korur zaten, bende olduğu gibi.
Screenshot_2024-06-28-15-04-46-593_com.android.vending.webp

Uygulama sadece bazı güvenlik standartlarını içermediği için bile uyarı veren bir sistem ciddi virüslerde mağaza içi uygulamalarda daha iyi koruma sağlıyor.

Ayrıca bilinçli bir kullanıcı için Android'de iOS'de Windows'da Linux'da güvenlidir. Yeter ki kullanmayı bil ve güvenlik sınırını aşma.

Windows kullanırken bile tedirginim, Android kadar açık kaynak bir işletim sistemini nefes aldığım sürece tercih etmem herhalde.

Sonuçları bundan daha ağır olabilir.
Eki Görüntüle 61581
Boş bir mesaj olmuş. Android 2.3'ten (HTC One V, Galaxy Ace, Xperia Z, Xperia Z5 Premium, Zenfone 2-3Max, A70, M51, A54 vs.) beri Android kullanıcısıyım ve hiçbir zaman mailimi çaldırmadım. Önünüze gelen .apk dosyasını yüklemez, önünüze gelen siteye YouTube, Discord, Steam, Google yetkisi vermezseniz sorun olmaz. Ayrıca evde iPad 4'üm var ve herhangi bir şekilde yine verilerim leak edilmedi.

Dedemin 3310'u bile yavaşlamadı ama bu bilmem kaç dolarlık telefonlar yavaşlıyor. Farklı düşünmek çok önemli.

Android ve iOS arasında son kullanıcı açısından o kadar önemli bir güvenlik farkı yok. Ben 11 yıldır Android kullanıyorum bir kere bile virüs yemedim. Aksine kaç tane ünlünün ICloud'u hacklendi.

Hacklenen iCloud'ların güvenlik aşamalarını tamamlamadıkları açıklandı Apple tarafından. Yani iCloud'a fazla güvenip kolay şifreler koymuşlar ve güvenlik kademesi eklememişler. iCloud kolay hacklenecek bir şey değil. Haberin, Apple tarafından açıklanan kısmını da okusaydın keşke. 😄

Boş bir mesaj olmuş. Android 2.3'ten beri Android kullanıcısıyım ve hiçbir zaman mailimi çaldırmadım. Önünüze gelen. APK dosyasını yüklemez, önünüze gelen siteye YouTube, Discord, Steam, Google yetkisi vermezseniz sorun olmaz.

Doğrudur, ben güvenmiyorum. Kendi düşünceme niye boş dedin anlamadım, şahsi düşüncemi paylaştım. Öznel.

Hacklenen ICloud'ların güvenlik aşamalarını tamamlamadıkları açıklandı Apple tarafından. Yani ICloud'a fazla güvenip kolay şifreler koymuşlar ve güvenlik kademesi eklememişler. iCloud kolay hacklenecek bir şey değil. Haberin, Apple tarafından açıklanan kısmını da okusaydın keşke. 😄

Hack olayları genelde kullanıcı hatası yüzünden gerçekleşen şeyler oluyor. O yüzden diyoruz işletim sisteminin pek bir önemi yok diye. Güncel işletim sistemleri aşağı yukarı yakın güvenlik değerlerini sunuyorlar.

Hacklenen ICloud'ların güvenlik aşamalarını tamamlamadıkları açıklandı Apple tarafından. Yani ICloud'a fazla güvenip kolay şifreler koymuşlar ve güvenlik kademesi eklememişler. iCloud kolay hacklenecek bir şey değil. Haberin, Apple tarafından açıklanan kısmını da okusaydın keşke. 😄
Kullanıcı hatası oluyor o zaman. Android'de de Google hesabına iki adımlı doğrulama ve güçlü bir şifre koyarsanız, telefon ile ileri düzey işlemler yaomaz iseniz hesap çalınma durumu ile karşılaşmanız imkansız.

Mesela ben Android'i sonuna kadar kullanan biriyim her türlü çeşitli yazılımı cihazıma kurarım antivirüs kullanırım ve zaten cihazın kendi koruması da var. Virüslü dosya kendini genelde belli ediyor, etmese bile cihaz uyarı veriyor.

Doğrudur, ben güvenmiyorum. Kendi düşünceme niye boş dedin anlamadım, şahsi düşüncemi paylaştım. Öznel.

Dediğiniz şey öznel olmaktan daha çok önyargılı bir mesaj olmuş (yada ben öyle algıladım, amacınız farklıysa kusuruma bakmayın.).

Kullanıcı hatası oluyor o zaman. Android'de de Google hesabına iki adımlı doğrulama ve güçlü bir şifre koyarsanız, telefon ile ileri düzey işlemler yaomaz iseniz hesap çalınma durumu ile karşılaşmanız imkansız.
Pek bilinmez ama iCloud Lock gibi Google Lock'ta var.

1719874943184.webp

Pek bilinmez ama iCloud Lock gibi Google Lock'ta var.
Bende Google hesabına giriş yapmak için cihazın akıllı saatime bağlı olması gerekiyor aksi takdirde giriş reddediliyor mesela, hatta PC'lerde USB bellek anahtarı da kullanılıyor, böyle bir sistemi nasıl geçebilir ki? Ancak ileri düzey bir hacker olmalı ancak ileri düzey bir hacker olan adamın benim Google hesabımı ne yapacak orası muamma.

ICloud'un hacklendiğini mi düşündün gerçekten?

Öyle düşünmedim zaten :)

Ancak gerekli önlemler alınmış sağlam bir hesabın hacklenme ihtimali çok düşüktür. Sunucuda veriler sızdırılmadığı sürece korumalı bir Microsoft, Google veya iCloud hesabı asla çalınamaz. Mesela benim şifrem 50 haneli, iki adımlı dogrulama da açık ve girişi yapabilmek için yanında akıllı saatim olmalı ve parmak izim ile biyometrik doğrulama yapmam gerekiyor. Bu hesabın da sunucudan veriler sızdırılmadığı sürece asla çalınmayacağı kesin ki Google gibi bir dünya devinin sunucularından kimse öyle kolay veri çalamaz bu neredeyse imkansız.

Yani kullanıcı bilinçli olduktan sonra kullandığı sistemin önemi yok. Ha adı sanı bilinmeyen Çin telefonlarını kullanırsan asla güvende olamazsın ama Samsung, Google, Sony gibi markalar kullanarak kaliteli ve güvenli yazılım ile rahatça telefonunu kullanırsın mesela.

Yani demek istediğim özetle şu;
Bilinçli olduğun sürece her yerde güvendesin, bilinçli olmadığın sürece hiçbir yerde güvende değilsin.