Liguori

Yetkin
Makaleler
1

Banana Pi Türkiye sitesindeki ürünlere "Hemen Satın Al" butonuna tıklayınca buraya yönlendirdi. İlk kez karşılaşıyorum. Raspberry Pi için satış yapan SAMM Market sitesine çok benziyor. Onlara güveniyorum. Ama bu siteyi yeni görüyorum.

Daha önce alışveriş yapan var mı? Güvenilir mi? Ürünler ülke içinden mi kargo oluyor yoksa yurt dışından mı geliyor? Yurt dışından ise çok fazla gümrük ücreti ve müşavirlik gerekiyor mu?

Banana Pi Türkiye sitesindeki ürünlere "hemen satın al" butonuna tıklayınca buraya yönlendirdi. İlk kez karşılaşıyorum. Raspberry Pi için satış yapan samm market sitesine çok benziyor. Onlara güveniyorum. Ama bu siteyi yeni görüyorum.

Daha önce alışveriş yapan var mı? Güvenilir mi? Ürünler ülke içinden mi kargo oluyor yoksa yurt dışından mı geliyor? Yurt dışından ise çok fazla gümrük ücreti ve müşavirlik gerekiyor mu?

Hocam iotstorenin resmi adı "proteales elektronik yazılım sanayi ve ticaret a. Ş" şirketin adresi İstanbul, Ataşehir, Barbaros mAh. Begonya sok. No:1/2 olarak geçiyor. Proteales, Türkiye'de banana Pi geliştirme kartlarının distribütörü olduğunu söylüyor. Resmi firma ünvanı var, ticaret sicil kaydı bulunuyor. Fakat sanırsam daha çok yeni. Çünkü ne bir forumda ne de bir şikayet sayfasında yazı bulamadım firma hakkında. Çok yeni bir site anlamına geliyor daha kimse kullanmamış da olabilir.
Kargo konusuna gelirsek ise bazı ürünlerde "New hot 2-3 days" ibareleri yer alıyor. Yani bazı ürünleri yurt dışından getirtip bazı ürünleri Türkiye'den kargolatıyorlar muhtemelen.
New hot ibareleri yer alan ürünlerde gümrük vergisi uygulanma riski var. Siz alırken görmeseniz bile kapınıza geldiğinde o vergiyi paşa paşa ödettiriyorlar, aldığınız ürünün %40'ı mı %30'u mu ne vergi veriyorsunuz onu tam bilmiyorum fakat yüksek bir meblağ. Özellikle teknolojik olan ve fiyatı 1.000 TL'den yüksek olan aletlerde.
Kısacası ben şahsi olarak tercih etmezdim bu siteyi, daha çok yeni dolandırıcı olma ihtimalleri var. Bir siteyi hackleyip kendi sitelerini koymuş olma ihtimalleri var. Ticaret sicil kaydına, resmi firma ünvanına bakmayın. Yurt dışında alınması en zor antivirüs ünvanını alıp dolandırıcılık yapan hindistanlılar çok. Çoğu kişi de bu ünvana güvenip dolandırılıyor.

1760691724719.webp

Banana Pi resmi sitesinde de onları gösteriyor. Muhtemelen güvenilir gibi ama kimsenin daha alışveriş yapmamış olması biraz endişelendirici. SAMM Market gibi popüler değil demek.

https://banana-pi.com.tr/ sitesi de onlara ait gözüküyor zaten.

Bazı ürünlerde aynı gün kargo diyor. Yani umarım gümrük veya vergi sıkıntısı yoktur. Yerli distribütörü olduğu için herhalde müşteriye ekstra vergi çıkmaz diye umuyorum.

1760691837123.webp

Eki Görüntüle 193306

Banana Pi resmi sitesinde de onları gösteriyor. Muhtemelen güvenilir gibi ama kimsenin daha alışveriş yapmamış olması biraz endişelendirici. Samm market gibi popüler değil demek.

https://banana-pi.com.tr/ sitesi de onlara ait gözüküyor zaten.

Bazı ürünlerde aynı gün kargo diyor. Yani umarım gümrük veya vergi sıkıntısı yoktur. Yerli distribütörü olduğu için herhalde müşteriye ekstra vergi çıkmaz diye umuyorum.

Eki Görüntüle 193307

Çıkabilir hocam, "New hot 2-3 days" ibaresi bütün işi bozuyor. Ben GameSir'in kendi sitesinden stant alacaktım, bildiğin stant 10 dolar falan. Tam satın alırken bu siteye bir sorayım dedim. Altında yazan ufacık bir ibareden dolayı gümrük vergisi çıkacakmış. 10 dolarlık ürünüm kargo ve gümrük vergisinden dolayı 18 dolar falan olacakmış. Az buz bir para da değil.
İsterseniz siz alacağınız ürünü söyleyin, Türkiye'de var mı yok mu onu araştıralım oradan alın. Veya Amazon'dan bakın.