egemen_o7

Uzman
Honor 400 telefon aldım IP66 sertifikası var. Denizde yüzeye yakın 20-30cm civarı daldırarak fotoğraf video çekebilmek istedim ama internette net bir şeyler bulamıyorum bu soruma.
Artı olarak duşta kullanmayı merak ediyorum. Duşa dayanıklı mıdır?

Diğer IP66 telefonların test videolarında gördüğüme göre bayağı dayanıklı bir seviye aslında, zarar görmez herhalde 10sn daldırsam suya. Ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
Sakın ola böyle bir hata yapmayın diyorum.
Hocam şunu anlamıyorum, ben önceden A30S kullanıyordum eski ve ucuz olduğundan duşa soktum kaç defa, her yer buhar, sonra suya daldırıp foto çekmedir vs denedim sorun olmadı. A30S'i suyla da yıkadığım oldu bol bol. Bu nasıl dayanıyor da şiddetli akan bir itfaiye hortumuna dayanması gerektiği yazan Ip66 için böyle şeylere dayanamaz olarak bahsediliyor?

Honor 400 telefon aldım IP66 sertifikası var. Denizde yüzeye yakın 20-30cm civarı daldırarak fotoğraf video çekebilmek istedim ama internette net bir şeyler bulamıyorum bu soruma.
Artı olarak duşta kullanmayı merak ediyorum. Duşa dayanıklı mıdır?

Diğer IP66 telefonların test videolarında gördüğüme göre bayağı dayanıklı bir seviye aslında, zarar görmez herhalde 10sn daldırsam suya. Ne diyorsunuz?
Ip65: Muhafaza toz geçirmezdir ve her yönden gelebilecek düşük tazyikte ki sulara karşı koruma sağlamaktadır.

IP66: Muhafaza toz geçirmezdir ve her yönden gelebilecek yüksek tazyikte ki sulara karşı koruma sağlamaktadır.

IP67: Muhafaza toza ve 30 dakikadan kısa süreli olan suya batırmalara karşı koruma sağlar.

Kısacası kısa süreli suya maruz kalmasından zarar görme ihtimali oldukça düşük. Bakın sıfır değil sadece düşük. Yapmamanız daha iyi olur.

Hocam şunu anlamıyorum, ben önceden A30S kullanıyordum eski ve ucuz olduğundan duşa soktum kaç defa, her yer buhar, sonra suya daldırıp fotoğraf çekmedir vs denedim sorun olmadı. A30S'i suyla da yıkadığım oldu bol bol. Bu nasıl dayanıyor da şiddetli akan bir itfaiye hortumuna dayanması gerektiği yazan IP66 için böyle şeylere dayanamaz olarak bahsediliyor?

A30Sten daha suya karşı korumalıdır ama yine de öyle şeyler kaza sonucu kurtarma ihtimalin yüksek olsun diye koyuldu. Cihazların iddiası o yönde değil.

A30Sten daha suya karşı korumalıdır ama yine de öyle şeyler kaza sonucu kurtarma ihtimalin yüksek olsun diye koyuldu. Cihazların iddiası o yönde değil.
Yıl 2025 her cihaz dayanmalıdır ya. Vernik atarsın elektronik parçalarına, denizin dibinde 2 saat dursun vernik kaplı bir anakart, genede geçirmez. ha tamir amaçlı açması çok zor olur o ayrı

Ülkede herhangi bir yasal hakkınızı aradığınız an bile haksız çıkabilirken nasıl böyle riskler alabiliyorsunuz? Fotoğraf çekmek istiyorsanız su altı kameraları daha güvenlidir sanırım.