TheRio016

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, 28 Haziran'da doğum günüm var. Ailem bana 2 hediyeden birisini tercih et dediler, ben de kararsız kaldım, size danışmak istedim. iPhone 13 kullanıyorum (Telefonu bu yaz sonunda 15 Pro Max'e geçmeyi düşünüyorum) ., 3060'lı gaming laptopum var, PS4 Slim 500GB sahibiyim. Şimdi bunları da göz önünde bulundurarak 2 hediyeden birini tercih yapmayı düşündüm. iPad 11 (A16) ya da PS5 Slim. Daha önce hiç tabletim olmadı, dizi film izlemeyi seviyorum. Üniversitede okuyacağım bölümde tablet işime yaramayacak. PS4'te de çoğu exclusive oyunları oynadım ama PS5 tarafı kafamı kurcalamıyor değil, siz olsanız hangi seçeneği seçerdiniz?

Son düzenleme:
Ben kesinlikle PS5 Slim seçerim.

Arkadaşlar merhaba, 28 Haziran'da doğum günüm var. Ailem bana 2 hediyeden birisini tercih et dediler, ben de kararsız kaldım, size danışmak istedim. iPhone 13 kullanıyorum, 3060'lı gaming laptopum var, PS4 Slim 500GB sahibiyim. Şimdi bunları da göz önünde bulundurarak 2 hediyeden birini tercih yapmayı düşündüm. iPad 11 (A16) ya da PS5 Slim. Daha önce hiç tabletim olmadı, dizi film izlemeyi seviyorum. Üniversitede okuyacağım bölümde tablet işime yaramayacak. PS4'te de çoğu exclusive oyunları oynadım ama PS5 tarafı kafamı kurcalamıyor değil, siz olsanız hangi seçeneği seçerdiniz?

PS5'te pek yeni bir şey bulamayabilirsiniz. KYK gibi bir durumda iPad daha rahat olabilir. Dizi film de çok keyifli izlersiniz ama boyutu film amacıyla geliştirilmedi. Yukarıdan siyah çizgiler kalabilir çoğu film ve film oynatıcılarında. Ben iPad diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

PS4'ü aldığımda ilk sene günde 6-7 saat oynuyordum. Sonradan haftada 1-2 kere açıp oynadığım makineye dönüştü aldıktan sonra yine hevesim gider diye korkuyorum.

PS5'te pek yeni bir şey bulamayabilirsiniz. KYK gibi bir durumda iPad daha rahat olabilir. Dizi film de çok keyifli izlersiniz ama boyutu film amacıyla geliştirilmedi. Yukarıdan siyah çizgiler kalabilir çoğu film ve film oynatıcılarında. Ben iPad diyorum.
Aile evinde üniversite okuyacağım dostum.

PS4 varsa ve çok oynamıyorsanız PS5'inde kaderi çok fazla bir farklılık arz etmeyecektir keza KYK'da kalacaksanız konsoldansa tablet daha çok işinizi görür dizi film izlemeye ancak kutsal olan şu probleme geleceğiz; dizi film izlemek için sadece iPad'e ihtiyacınız var mı? Şahsi önerim para biriktirmeniz olur aldırmak yerine.

Telefonu bu yaz sonunda 15 Pro Max'e geçmeyi düşünüyorum. PS5'e geçip sonradan telefonu değiştirdikten sonra tablete gerek kalır mı sadece film dizi için.

PS4 varsa ve çok oynamıyorsanız PS5'inde kaderi çok fazla bir farklılık arz etmeyecektir keza KYK'da kalacaksanız konsoldansa tablet daha çok işinizi görür dizi film izlemeye ancak kutsal olan şu probleme geleceğiz; dizi film izlemek için sadece iPad'e ihtiyacınız var mı? Şahsi önerim para biriktirmeniz olur aldırmak yerine.
Dostum birikimim var zaten kenarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
@TheRio016, Tabii ki de kişisel tercih bir tercih maddi olarak bir birikiminizin olup olmamasıyla alakalı değildi önerim aslında, şahsi olarak eğer 5. nesil konsollarda oynayacağınız veya oynamak isteyeceğiniz yeni nesil bir oyun yoksa (ki PC var anladığım kadarıyla zaten, GTA VI veya yeni PS exclusive oyunları için alınabilir yine tercih meselesi) ve telefonu yükseltince ekran boyutundan dolayı içerik tüketmeye ayriyeten bir cihaz edinme ihtiyacı duymuyorsanız (genelde gerek duyulmaz ancak şahsen öneririm 15 Pro'm olmasına rağmen bir tane iPad 6'mda var bir şeyler izlemek istediğimde daha güzel oluyor) parayı harcamak yerine biriktirmek veya telefon yükselteceğim demişsiniz 15 yerine 16'lara geçiş yapmak için kullanabilirsiniz aradaki tutarı vs mantığınıza yatarsa tabii ki de benimki dışarıdan bir öneri sadece. Bu kıyaslama içerisinde PS5 daha makul görünmekte hem @Demorlius, arkadaşın demiş olduğu gibi eldeki PS4 satılarak bir tablet daha edinilebilir yalnızca içerik tüketimi için iPad 11'e çok gereksinim olmayacaktır (PS4 ikinci elde iPad Air 3, iPad 8 veya 9'la takas edilebilir aslında ve halen daha güncel olan modeller baktığımızda, iPad 8 32 GB olmadığı sürece sorun olmayacaktır bu takasta. Apple önermemin sebebi kullandığınız cep telefonuyla uyumlu oluşu).