Halen daha iPad 6 kullanıyorum işlemci ve Apple Pencil desteği haricinde birebir aynı cihazlar olduğu için konuşabilirim diye düşünüyorum (iPhone 6S'teki A9 yerine iPhone 7'deki A10 Fusion'la geliyor fark ne derseniz). Fiyat olarak iyiymiş diyebilirim sahibinden yerine karşınızda bir muhatap bulacağınızı düşünürsek ancak bu fiyatlardaki her tablet gibi ölü bir yatırım olur özellikle 32 GB depolama gerçekten mutlu etmeyecektir, iPadOS 16'da kalan bir cihaz Jailbreak ile stage Manager özelliğini ekleyerek aynı anda iki uygulama falan çalıştırılıp Subway Surfers vs gibi oyunlar oynayıp bütün film, dizi, sosyal medya içeriklerini tüketebilirsiniz biraz sabırlı olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız ancak 32 GB depolamadan dolayı şahsen biraz kuşkuyla yaklaşırım birkaç basit oyun ve içerik uygulaması (Netflix, YouTube, Spotify vs gibi uygulamalardan bahsediyorum komplike bir şey gelmesin) yükledikten sonra büyük ihtimalle o depolama dolacaktır 1-2 GB anca kalır.
iPad 7 ve özellikle 8'in o fiyatlara bulunması zor ve iPad 7'nin biraz büyük ekran, 1GB ek RAM ve iPadOS 18'in haricinde hiçbir artısı olmayacaktır hatta güncelleme desteği dezavantaj bile olabilir açık söyleyeyim iPadOS 15 ve iPad Air 2'nin çalışmasını iPadOS 17 ve iPad 6'nın çalışmasına tercih ederim (niye kıyaslamada bu cihazlar diye soracaksanız ilk çıktığı 2014'ten beridir Air 2'ye sahiptim ekranını kırdım iPad 6 ve sonrasında yanına Apple Pencil aldım bir seneyi geçti kullanıyorum alırkende eski aksesuarlarımı kullanmaktı amacım çok bir şey yapmıyorum tabletle video film vs izlemek haricinde, iPad Air 2 64+cellular modeldi iPad 6'ysa 128+cellular) kesinlikle gerçekten hantal bir cihaz tamam kağıt üzerinde her şeyi kullanabiliyorsunuz ancak gerçek dünya kullanımında bir Minecraft veya GTA San Andreas gibi bir oyun+müzik açmanız cihazın multitasking yönünde her türlü üçüncü bir uygulamayla kullanılabilirliğini öldürüyor verilerinizi doğru şekilde kaydedip arka planı sürekli temizlemeye hazır olun derim hiçbir şekilde cihaz RAM'de veri tutmuyor tabii bunda 2 GB RAM'in sebep olduğunu anlamak basit çok kafa yormaya gerek yok ama bunun için iPadOS 15'teki daha zayıf bir cihazın daha iyi olduğunu söylüyorum bu kadar kötü değildi ama gerçekten iPadOS 17'de veya 16'da bir şey değişmiş olmalı diye düşünüyorum.
Biraz uzattım ama ana konuya gelip düşünsem bu bütçede çok da daha iyi bir cihaz bulamazsınız onun için alınabilir lamine değilse bile renk doğruluğu düzgün bir panel ve kozmetik, donanım, işletim sisteminin arayüzü vs olarak kaliteli olacaktır (fiyatına göre değerlendirmek lazım Tab A9'dan her türlü iyidir yani) ancak özellikle depolamayı sorgulayın derim (sadece dizi film izleme işinde sorun çıkarmaz tahminimce ama birkaç normal oyunda eklenirse soru işaretlerim var kişisel olarak) ve arka plan aktivitelerinizde cihaz biraz kendisini doğru kullanmanızı ve görece daha akıcı bir kullanım için dağ gibi uygulama yığmamamanızı istiyor diyebilirim.
Sadece Safari üzerinde film izlerim. Fotoğraf ve de dosya gibi şeyleri Cloud ile depolarım. Gerçekten aldığım gibi sadece Pinterest ve X'i kurarım. iPad OS 16 sorun değil 3 yıl daha destek alır diye tahmin ediyorum güvenlik olarak. Uygulama desteği bitince Jailbreak ile hallederim. Çoklu işlem yapmam dediğim gibi sadece film ve haber okuma. A9 hiç kaliteli gelmiyor ayrıca yanlardan kısa ve uzun tabletleri sevmiyorum.