glittery

Uzman
Yer
Bursa
Merhaba,

iPad'imde iOS 26 beta kullanıyorum ve eski iOS sürümüne dönmek istiyorum. Telefoncular garanti dışı olduğu için yapmıyorlar. Apple tarafından hangi sürümler imzalanıyor ve güvenli şekilde downgrade yapmanın adımları neler?

Beta yedekleri eski sürüme yüklenebiliyor mu? Tecrübeli arkadaşlardan rehber veya uyarılar bekliyorum.

Teşekkürler.
Ayrıca iPad'i iade edeceğim.

Garanti dışı olur mu bilmiyorum ama, iPhone 16'mı bu siteden, iOS sürümü yükleyerek downgrade yaptım. iTunes üzerinden yazdırdım.

Son düzenleme:
Cihaz bilgilerini seçince, en üste imzalı sürüm çıkıyor.

Son düzenleme:
Cihazın garantisi ile alakalı falan değil, beceremeyecekleri için yapamıyorlar. Beta yedekleri eski sürüme yüklenemez, eğer betaya geçmeden önce cihazınızı yedeklemediyseniz maalesef veri kaybı yaşayacaksınız.

Şu siteden kendi cihazınıza uygun tam sürümü yükleyin:

Bilgisayarınızda Apple Aygıtları uygulamasını açın, iPad'inizi bağladıktan sonra çıkacak olan ekranda "iPad'e Geri Yükle" tuşuna Shift tuşuna basılı tutarken basın, açılan pencerede "ipsw.me" üzerinden yüklemiş olduğunuz iPadOS sürümünü seçin ve ilerleyin, adımlar gerçekleşecek zaten. Cihazın kurulum ekranı karşınıza geldiğinde eski sürümlerden bir iCloud yedeğiniz var ise o yedekten geri yüklersiniz, iCloud Fotoğrafları açık ise fotoğraflarınızda veri kaybı yaşamazsınız. Bu adımların hepsini yapmadan önce, iOS 26'da iken fotoğraflar uygulamasına girin ve bütün her şeyinizin iCloud ile eşzamanlanmış olduğundan emin olun.