xulnn

Becerikli
Yer
Tekirdağ
Merhaba, aylardır foruma giriş yapmıyordum. Uzun zaman sonra bir tavsiye için geri döndüm. 2 ay önce 2. el bir iPhone 11 aldım. Bataryası orijinal ve pil sağlığı 75'te ancak yeni gelen iOS 26 özelliği ile hem batarya deli gibi ısınıyor, hem de artık dayanmıyor. Durum böyle olunca değiştirilmesi şart oldu, peki Rova marka batarya mı? Yoksa Deji marka batarya mı? Bataryayı ben değişebilirim, yanında gördüğüm kadarıyla bunun için bir kit yollanıyor. Korktuğum tek kısım cihazın ekranına veya anakartına zarar vermek. Sizce bataryayı değiştirme işini kurumsal olmayan bir telefoncuya mı vereyim yoksa kendim mi değişeyim? Yorum sizin.

Not: Ayrıca büyük ihtimalle "paraya kıy, orijinal batarya al" veya "FPPRO'ya falan yolla" gibi yorumlar geleceği için söylüyorum, FPPRO'ya yollayabilirim ama forumlardan ve Şikayetvar'dan baktığım kadarıyla FPPRO birazcık zaman alıyor. Telefonun da 6 yıllık bir telefon olduğunu da göz önünde bulundurarak orijinal batarya takmayı veya taktırmayı düşünmediğimi söylemek istiyorum. Ayrıca bu telefon bana batarya değişiminin yapılacağı aynı gün lazım. Yani batarya değişimi olacağı zaman eğer mümkünse telefonun aynı gün içinde, değilse telefonun en fazla 3 gün içinde geri gelmesi lazım. O yüzden buraya başvuruyorum. Unutmadan şunu da söyleyeyim, telefonu kurumsal bir yere de vermeyi düşünmüyorum çünkü dediğim gibi, telefonumun kısa süre içinde elime geçmesi gerekiyor.

Telefonu 2-3 yil daha kullanma amaciniz varsa orijinal bataryadan sasmayin. Deji vs. 6 aydan sonra yine hizlica pil omrunde dusus yasiyor ve sismeye basliyor.

Ben Deji batarya öneririm. Güvenilir sayılabilecek bir telefoncuya vermekte fayda var. Ben iPhone 6 bataryası değiştirirken bol bol vida arttırmıştım. (Bir de ilk kez değişimde bataryayı çıkartayım derken batarya patlatma ihtimali de var)

iOS 26’yı neden 11’e kurdunuz öncelikle. Bugün elime bir tane 11 geçti onu mesela 17’de bıraktım daha da güncellemedim planlı eskitme yapıyor.

İkincisi ise orijinal batarya pahalı geliyorsa deji den şaşmayın.

Telefonu 2-3 yil daha kullanma amaciniz varsa orijinal bataryadan sasmayin. Deji vs. 6 aydan sonra yine hizlica pil omrunde dusus yasiyor ve sismeye basliyor.
Öyle bir amacım var ancak eğer imkanım olursa iPhone 13 veya 16e gibi bir modele geçebilirim. Şuan imkanım olacak gibi gözükmüyor, ayrıca orijinal batarya değişimi FPPRO gibi kurumsal firmalar hariç zor bulunuyor. Orijinal bataryaya da param çok yetecek gibi değil.

iOS 26'yı neden 11'e kurdunuz öncelikle. Bugün elime bir tane 11 geçti onu mesela 17'de bıraktım daha da güncellemedim planlı eskitme yapıyor.

İkincisi ise orijinal batarya pahalı geliyorsa Deji'den şaşmayın.

iOS 26'ya geçiş sebebim zaten iOS 18'de deli gibi ısınıyordu ve artık gözüme de güzel gözükmüyordu. Geçeli 2 hafta falan oldu, bayağı da smooth ve güzel çalışıyor. Bu ısınma sorunu iOS 18'de de vardı ama şarjım iOS 18'de yetiyordu. iOS 26'da da günde 2 kere takmam gerekiyor.

iOS 26'ya geçiş sebebim zaten iOS 18'de deli gibi ısınıyordu ve artık gözüme de güzel gözükmüyordu. Geçeli 2 hafta falan oldu, bayağı da smooth ve güzel çalışıyor. Bu ısınma sorunu iOS 18'de de vardı ama şarjım iOS 18'de yetiyordu. iOS 26'da da günde 2 kere takmam gerekiyor.
iOS 26 çıktığı zamanlar 18’in imzası açık oluyordu o zaman geri 18’e dönseydin senin için daha iyi olurdu hocam.