Makaleler
43
3840x1606 çözünürlüğünde (4K Wide) video çekiyorum; ancak video hiç keskin durmuyor, kalitesiz duruyor, özellikle galeride videoya en ufacık bir zoom yaptığım zaman kalite çok bozuluyor. Acaba bunun sebebi iPhone 11'in ekranından dolayı mıdır? Kaliteyi artırmak için bir yapay zeka, uygulama, yöntem önerilerini bekliyorum.

Yüksek FPS kaliteli bir video için standart değildir, ben 50 bin liralık aynasız makineyle bile hiç 24 karenin üstüne çıkmadım, sadece ağır çekimde 240 kare kullanıyordum.

Sinematik ve kaliteli videolar için 24 kare bir standarttır, bilemedin 30.

50 ve üstünde flicker dahi olabilir, videocular hiç kullanmazlar. Ayrıca ışık koşulları biraz bile azalırsa fark çok net anlaşılır.

Hocam, size önerim siz normal 4K formatta kayıt alın isterseniz de HLG şeklinde de renklendirilsin ama bu üstü ve altı cinemascope şeklinde croplama işini ya DaVinci'ya da benzer bir uygulamadan yapın. Biz çektiğimiz kısa filmleri her zaman sonradan sinemaya uygun cropluyorduk. Hem daha iyi oluyor, çözünürlük kaybı olmuyor.

24 FPS'de çok kasıyormuş gibi hissettiriyor sevmiyorum. O zaman HLG 8 Bit'de normal 4K çekeceğim.
@vanillamint @DarthGorsoy bu arada şöyle bir seçenek var:

IMG_5169.webp

Bunu seçsem nasıl olur?

Ilginc...
Eki Görüntüle 34353
Haberiniz olmadan acik bile olabilir.

Hiç sanmıyorum hocam, normalde HDR videoları galeriden izlerken daha fazla parlıyor, şarj ve saat kısmı falan soluklaşıyor ancak benim stok uygulamadan çektiğim hiçbir video da öyle bir şey olmuyor.

Cozunurluk dusuyor ama ufak bir kayip var. Deneyin, belki o bile sizin video kalitesi sorununuzu cozebilir.

Hocam aslında benim sorunum çözünürlükten çok videonun bulanık gibi durması, keskinliğin olmaması. Instagram’da başka doğa videoları, araba videoları vs. Görüyorum kalite cam gibi oluyor.

Ilginc...
Eki Görüntüle 34353
Haberiniz olmadan acik bile olabilir.

Cozunurluk dusuyor ama ufak bir kayip var. Deneyin, belki o bile sizin video kalitesi sorununuzu cozebilir.

Pek sizi ilgilendiren bir ayar degil aslinda.
Hardware olarak 1/2.55 inç'lik bir sensöre sahip, en iyi ışık koşullarında bile bir ton işleme metodu dahi kullansa keskinlik çok iyi olmayacaktır zira piksel boyutları ve sensör boyutu biraz düşük.

Birkaç yüz dolar değerinde abonelik ile görsel öge çözünürlüğünü ve keskinliğini arttıran yazılım vardı ama elindeki cihazın sensör ve donanım limitinden ötürü tatmin edici bir kalite, renklendirme ve keskinlik elde edebileceğini zannetmiyorum.

Fotoğraf makineleri derdini çözer ama dâhâ iyi sensör ve görsel deneyim için para harcayıp harcamamak sana kalmış.

Hiç sanmıyorum hocam, normalde HDR videoları galeriden izlerken daha fazla parlıyor, şarj ve saat kısmı falan soluklaşıyor ancak benim stok uygulamadan çektiğim hiçbir video da öyle bir şey olmuyor.

Hocam aslında benim sorunum çözünürlükten çok videonun bulanık gibi durması, keskinliğin olmaması. Instagram’da başka doğa videoları, araba videoları vs. Görüyorum kalite cam gibi oluyor.
Hocam, dediğim gibi iPhone orijinal yazılımında bir ton düzeltme ve iyileştirme filtresi atıyor olabilir, telefonlarla çekilen videolar hep bir upscale gibi duruyordu bir dönem. Özellikle de sensörün küçüklüğü sebebiyle.

Bu kullandığınız yazılım daha bir pro-mode gibi olduğu için o filtreleri atmıyor olabilir ve size bulanık görünüyor olabilir, o bulanıklığın sebebi o. Siz kayıt sonrası DaVinci gibi bir uygulamada istediğiniz kadar keskinleştirme atarsanız sorun olmaz.

Aynı formatta da işlersiniz. Tahminim bu yönde.

İşte bunu biraz yazılım ile çözebilirsem çözmeyi arıyorum.
Hocam, yukarıda dediğim gibi bunu bir yazılımla falan çözmeye uğraşmayın. Kamera fitre atmıyor o yüzden böyle, siz en iyisi sonradan bir işleme uygulaması kullanarak manuel olarak keskinleştirin ve sorun çözülecektir.