Ömer Teker

Uzman
iPhone 13 cihazıma bayağıdır iOS 26 yüklemedim ama artık yüklesem mi diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlarım yükledi ve kasma veya donma yok diyor, sizce olur mu? Pil sağlını etkiler mi? Pil sağlığı %100. orijinal pille değiştirildi Apple'ın servisinde.

Performans sorunu olmaz ama ekran süren biraz azalabilir. Bence iOS 27'nin orta sürümlerini bekle. iOS 26'nın gereksiz dosyalarından arınacak ve daha iyi performans sunacak deniyor.

Performans açısından nasıl etkiler bilmiyorum ama güncellemeler bu güvenlik açıklarını kapattığı için en son sürüme yüklemeniz daha iyi olur sanırım.

13 pekte iyi bir iPhone modeli degil. Ciktigi donem S22 gibi dandik android cihazlardan ustun olsa da artik herhangi firmware update onermem. 18'de kalman telefonun omrunu daha olumlu etkileyecektir.

@sawyerford, şu an 8 saat hocam ekran süresi ama pilim şu an iyi gidiyor birkaç gündür pil şu saatlerde dayanmıyor saat 7 de kalkıyorum sizce güncellemeli miyim pil sağlığına zarar verir mi?

@Simon,

@Doga6,
Dogrudan zarar vermez direkt ama Apple baz model iPhone'larin pilini katlediyor guncellemeyle. Aynisini Samsung'da yapiyor. Sana kalmis. Su an memnunsan bence 18'de kal. Memnun degilsen 26'ya sans verebilirsin.

Benim iPhone 13, iOS 26'ya geçtiğimden beridir kronik şekilde ısınıyor ve kasıyor. Keşke hep iOS 18'de kalsaydım diyorum.

Geçmemenizi öneririm. A15 Bionic işlemcili telefonumda şahsen iOS 18’e geçtiğim için bile pişmanım.

iPhone 13 Pro kullanıyorum. iOS 26'ya geçtim ilk sürümlerine kıyasla o pil sömürüsü olayı bitti. Bu her iOS sürümünde oluyor zamanla optimize ediyorlar. Kasma donma vesaire yaşamadım. Pil sağlığım %85'de. iOS 18'de pili nasıl gidiyorsa şuan da aynı şekilde gidiyor. Güvenlik açısından ben geç derim. Telefon üzerinden update yaptığında eski dosyaları silmiyor zamanla kasma donma hızlı pil gitmesi gibi şikayetleri yaşıyor kullanıcılar. Verilerin silinmeden ve sistem dosyalarının temiz şekilde kurulmasını istiyorsan Windows kullanıyorsan iTunes kullanarak, MacOS kullanıyorsan Finder üzerinden yap derim iPhone-iPad güncellemelerini :).