Hala büyük eziyet değil. Samsung'un son dökümleri gayet iyi. Exynos 2400, 1480, 1380, 1330 bunlara örnek.

Gelişmeler var ancak hala verimlilik olarak Snapdragon ile aynı değil ve aynı parayı verip Amerika'daki kullanıcılar daha iyi bir işlemci alırken bize daha altını vermeleri bir tık kötü.

24 yaşındayım ve dayanağı var bizzat iki cihazıda elime alıp denedim çeşitli konularda? Dayanağı olmadığı bilmeden neden yok diyorsun?

Şişirme olmuyor daha optimize bir sistem olduğu için skorun daha yüksek olması normal. Apple cihazlarda soğutma sistemi yok demişin S23'te fan mı var sıvı soğutma mı var telefonda birkaç ısı yayıcı dışında nasıl bir soğutma olabilir?
Telefondaki ufak tefek soğutmalar kritik öneme sahip işte, zaten SoC 10-15W çekiyor maks. Fan mı olması lazımdı?

Sistemin optimizasyonuyla CPU skorunun pek bir alakası da yok ya, stabillikle falan alakası yok. Dediğin şeyleri 10 yaşındaki çocuk da yapıyor, donanım bilgin sıfır hocam. İyi günler.
3D Mark sonuçlarında niye roket takıp gezdiriyor S23 o zaman? Onu da cevaplarsan çok makbule geçecek, çünkü mâlum iOS cihazlar Geekbench dışında hiçbir yerde üstünlük sağlayamıyor da.

Telefondaki ufak tefek soğutmalar kritik öneme sahip işte, zaten SoC 10-15W çekiyor maksimum fan mı olması lazımdı?

Sistemin optimizasyonuyla CPU skorunun pek bir alakası da yok ya, stabillikle falan alakası yok. Dediğin şeyleri 10 yaşındaki çocuk da yapıyor, donanım bilgin sıfır hocam. İyi günler.
3D mark sonuçlarında niye roket takıp gezdiriyor S23 o zaman? Onu da cevaplarsan çok makbule geçecek, çünkü mâlum iOS cihazlar Geekbench dışında hiçbir yerde üstünlük sağlayamıyor da.

3D mark skorlarını karşılaştıramazsın direkt olarak Apple'nin GPU altyapısı farklı çünkü metal kullanıyor Apple.
ona görede oyunları optimize olarak yapıyorlar karşılaştırma doğru olmaz.

Donanım bilgim de senden iyidir ancak bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum gerek yok herkes istediğini alıp kullansın bana garip gelen yani aradaki fiyat farkına bakarak bu kadar taraftarlık yapılması Amerika'da aynı fiyat ikisi de ve baskın olan taraf belli iddia ediyorum buradada aynı olsa bu kadar kavga edilmezdi Samsung vs Apple konusunda evet Samsung fiyat performans olarak iyi sadece ama eninde sonunda Apple'ın çoğu konuda daha iyi olduğunuda kabul etmek lazım.

3D mark skorlarını karşılaştıramazsın direkt olarak Apple'nin GPU altyapısı farklı çünkü metal kullanıyor Apple.
ona görede oyunları optimize olarak yapıyorlar karşılaştırma doğru olmaz.

Donanım bilgim de senden iyidir ancak bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum gerek yok herkes istediğini alıp kullansın bana garip gelen yani aradaki fiyat farkına bakarak bu kadar taraftarlık yapılması Amerika'da aynı fiyat ikisi de ve baskın olan taraf belli iddia ediyorum buradada aynı olsa bu kadar kavga edilmezdi Samsung vs Apple konusunda evet Samsung fiyat performans olarak iyi sadece ama eninde sonunda Apple'ın çoğu konuda daha iyi olduğunuda kabul etmek lazım.
Az önce soğutma olsa ne olmasa ne diyen sen değil miydin? 15 Pro'larda bile yok Vapor Chamber, oyun oynayacak adamın Apple tercih etmesi saçmalıktan öteye geçemez. iOS'da iyi çalışan var Android'de iyi çalışan var. Emülasyon dünyasını söylemedim bile.

Az önce soğutma olsa ne olmasa ne diyen sen değil miydin? 15 Pro'larda bile yok Vapor chamber, oyun oynayacak adamın Apple tercih etmesi saçmalıktan öteye geçemez. IOS'da iyi çalışan var Android'de iyi çalışan var. Emülasyon dünyasını söylemedim bile.

Soğutma ne olmasa ne demedim mesajımı tekrar oku.
Vapor chamber gibi bir soğutma sistemi yok evet ve 15 serisi zaten ısınıyor bunu da kabul ediyorum.
Emulasyon vs de yok doğruya doğru. Oyun için, normal oyunlar oynanacaksa veya emulasyon evet Samsung daha iyi ama farklı şeyler denemek isteyenler için Apple arcadede cidden güzel oyunlar var ve optimize olarak çıktğı için pek ısındırmıyor.

Soğutma ne olmasa ne demedim mesajımı tekrar oku.
Vapor chamber gibi bir soğutma sistemi yok evet ve 15 serisi zaten ısınıyor bunu da kabul ediyorum.
Emulasyon vs de yok doğruya doğru. Oyun için, normal oyunlar oynanacaksa veya emulasyon evet Samsung daha iyi ama farklı şeyler denemek isteyenler için Apple arcadede cidden güzel oyunlar var ve optimize olarak çıktğı için pek ısındırmıyor.
Vapor Chamber var, ve inanılmaz da farkediyor. Apple cihazlar cidden çok ısınıyor, donanım güçlü ve besleyen bir sistem yok.

Ha, Apple için de yeni AAA oyunlar geliyor, Resident evil gibi. Dediğin gibi Apple Arcade'yi ben de çok beğeniyorum, kaliteli oyunlar var. Ama S serisi bir telefon alıp monitöre bağlayıp emülasyon yapmanın tadı da ayrı. İki cihaz serisi de oldukça güçlü. Konsol hayranlığı olan birisi S serisi almalı ama bence.
Ha şu da var, bazı büyük oyunların optimize olması çok farkediyor. Örneğin iPhone 15 Pro ile S24 Ultra'nın Warzone performansı arasında çok fark var.

iPhone 14 rakibi olamıyor aynı zamanda çıkmış olabilir ancak iPhone her zaman Samsung'dan bir nesil önde yani 14'e rakip olabilecek (ki ona bile olamıyor) cihaz S24 :D

Bütün uygulamalar iOS sürümünde daha stabil oyunlar vs dahil.

Ben iPhone 14 Pro Max'tan S23 Ultra'ya geçtim, arkadaşımda S23 kullanıyor.

Benim deneyimlerimi geç internetten ufak bir araştırma ile S23'un 14 Pro'dan daha iyi bir kameraya sahip olduğunu gözlemleyebiliyoruz :)

1712319354210.webp

1712319363654.webp

1712319371157.webp

1712319377590.webp

1712319436732.webp

Laf salatası yapmaya gerek yok. Her şey ortada.

Zaten insanlar tepkilerini vermişler.

Apple yeni din çıkarmalı :) Bizim ülkede tapacak çok.