Güncel olarak 14 Pro Max kullanıyorum. Dün tanıtılan 17 serisinin baz modelinde ekran özelinde güncellenen 3000 nit parlaklık, promotion 120 Hz olması, daha güzel çeken ön kamerası ve A19 çip ilgimi çekti. Açıkçası daha ulaşılabilir olduğundan dolayı düz iPhone 17 düşünüyorum. Sizce 14 Pro Max'ten yükseltmek mantıklı olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
iPhone kullanmayan biri olarak yorumum direk geç
. Yani geçilir ve yükseltme yapmak için en mantıklı model bence de. 16 Pro'ya da Pro Max kullanıyorum desen gerek yok derdim ama 14 serisi olunca çok fark olacaktır senin için.
RoaringLion
Üstün
Cihazınızı yenilemiş olursunuz. 3 yıllık telefon yerine son model kullanmaya başlarsınız, pil ömrü ve yeni nesil işlemci gibi artıları olur. Onun haricinde başka bir şey katacağına inanmıyorum.
- Makaleler
- 1
Telefonda ne yaptığınıza bağlı. Eğer kamerasını çok kullanmayıp sadece alo alo gibi günlük işlerde kullanıyorsan gerek yok. Hem 14'ünde kamerası bence gayet güzel. Gram gerek yok.
Üzerine ne kadar koyacağınıza bağlı. Anladığım kadarıyla ana kamera değişmemiş, o yüzden toplam kamera performansı olarak optik zoom tarafını da puanlamaya dahil edince geriye gideceksiniz. Açıkcası A16 bionic ile 14 Pro hala oldukça güçlü bir telefon, tamam 120 hz ile en büyük eksiğini kapatarak bence (fiyatını hesaba katmadan, şimdilik) en alınabilir düz model olsa da bugün kullanırken hiçbir fark hissetmediğiniz gibi kamera olarak geriye düşeceksiniz. Arada ne kadar fark verdiğinize bağlı olarak, daha güncel hem de 0 bir cihaza geçmek mantıksız olmayacak ama 16 Pro ile (şu an güncel fiyatları bilmiyorum) fiyatları aynıysa ya da çok yakınsa 16 Pro bakın.
Kullanım alışkanlıklarınız nedir?Güncel olarak 14 Pro Max kullanıyorum. Dün tanıtılan 17 serisinin baz modelinde ekran özelinde güncellenen 3000 nit parlaklık, promotion 120 Hz olması, daha güzel çeken ön kamerası ve A19 çip ilgimi çekti. Açıkçası daha ulaşılabilir olduğundan dolayı düz iPhone 17 düşünüyorum. Sizce 14 Pro Max'ten yükseltmek mantıklı olur mu?
Görkem Say
Üstün
Gecilir.
Bana ekran önemli açıkçası. Kamera vs çok fazla işim olmuyor.
- Makaleler
- 43
Kesinlikle geçilir. 120 Hz ProMotion ekran ve buna bağlı olarak gelen Hep Açık Ekran özelliği, hem CPU, hem GPU hem de Neural Engine konusunda çok çok çok daha iyi bir çip, çok daha iyi bir kamera paketi vs. gerçekten muazzam bir cihaz oldu bu sene.
İki kamera deyip geçmemek lazım, o iki kamera dört kameralık iş görüyor. Hem ana kameranız var, hem Ultra geniş açı kameranız var, hem telefoto kameranız var hem de makro kameranız var. Ön kamerada Center Stage muhabbetini, artan çözünürlüğü ve büyüyen sensörü söylemiyorum bile.
Çip konusunda iPhone 15'te bulunan A16'ya kıyasla %40'a kadar daha hızlı bir CPU'ya sahip. GPU tarafında %80 daha hızlı. Artık cihaz içi yapay zeka için Neural Accelerators özelliğine sahip GPU'lar kullanıyorlar.
Çipe bağlı olarak artan verimlilik sayesinde önceki nesillere göre muazzam bir pil ömrü artışı var. Bu fark özellikle Pro ve Pro Max'lerde olsa da iPhone 17 de pil olarak çok iyi. iPhone 16'ya kıyasla bile nereden baksanız en kötü 5-6 saatlik bir artış var, iPhone 14 Pro Max'ten sonra alacağınız pil performansını siz düşünün.
İki kamera deyip geçmemek lazım, o iki kamera dört kameralık iş görüyor. Hem ana kameranız var, hem Ultra geniş açı kameranız var, hem telefoto kameranız var hem de makro kameranız var. Ön kamerada Center Stage muhabbetini, artan çözünürlüğü ve büyüyen sensörü söylemiyorum bile.
Çip konusunda iPhone 15'te bulunan A16'ya kıyasla %40'a kadar daha hızlı bir CPU'ya sahip. GPU tarafında %80 daha hızlı. Artık cihaz içi yapay zeka için Neural Accelerators özelliğine sahip GPU'lar kullanıyorlar.
Çipe bağlı olarak artan verimlilik sayesinde önceki nesillere göre muazzam bir pil ömrü artışı var. Bu fark özellikle Pro ve Pro Max'lerde olsa da iPhone 17 de pil olarak çok iyi. iPhone 16'ya kıyasla bile nereden baksanız en kötü 5-6 saatlik bir artış var, iPhone 14 Pro Max'ten sonra alacağınız pil performansını siz düşünün.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi