Valla hocam çok saçma fiyatlar isteniyor. 45 bin TL'lik cihaz için 108 bin TL istenmemesi lazım, marka karı ve vergi ne olursa olsun. Aynısı Android'de olsa 45 bin TL'lik cihaz taş çatlasa 75-80 bin TL'ye filan çıkar. Neticede bir telefon, ulaşım aracı bu ama algısı altından değerli. Mesela 17 alacağıma gider 16 Pro alırım. Fazlasıyla yeter. A19 Pro, M4'ün performansını geçiyormuş diye lanse ediliyor. Apple öyle bir lansman yapıyor ki almayı düşünmeyen kişi bile vay be diyip etkilenebiliyor. Fiyatlarına göre fazla abartılı buldum 17 serisini.İşine gelmeyen gider Pro ya da Düz alır. Özellikle ince isteyen dışında bu air modelini bekleyen zaten yoktu. Kim bekliyordu ki kim tepki göstersin? Satış rakamlarını göreceğiz ancak dediğim gibi amaç esasen ileride bu telefonu katlamak bile olabilir. Yan ürün gibi bir şey çünkü. Şahsen ben gider Pro alırdım.
Aramızda yurt dışında yaşayan varsa onlar için daha alınabilir 17 serisi, bunu da belirtmek isterim. Ben Türkiye fiyatları üzerinden değerlendirme yaptım.