Eylül ayından beri iPhone 16e kullanmaktayım. Telefondan memmnun olduğumu söyleyebilirim özellikle batarya konusunda. Bence bana göre tek eksiği kamera konusunda gece çekiminde iyi çekimler yakalayamıyor maalesef. iOS 18 sürümü mevcut gün içerisinde rahatlıkla sarjı yetiyor.

Arkadaşlar yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim, dediğim gibi dinamik ada vs iPhone 15'te karar verdim ekstra olarak ikinci elde değerini çok koruyacak bir telefon lazım yani bir de gönlüm iPhone 15 istiyor ne kadar 16e iyi de olsa alıp keşke ikilemine düşmesem diye düşünüyorum. Teşekkürler yorumlarınız için.

16e. 2030a kadar götürmesini istiyorsanız tabii. Kamera açısından 16e 15'in üzerinde bir cihaz. 15'in tek üstün yanı ekstra geniş açı ve dinamik ada. Ancak 16e işlemci, 2 GB fazla RAM, ana kamera, Apple AI ve daha güncel olması yanı sıra 15'teki kronik ısınma sorunu da olmayan bir cihaz.
Kamera olarak kesinlikle daha iyi degil. On kameralari ayni, 16e'nin arka kamerasi, 16 Pro'nun ultra-genis aci sensorunu kullaniyor. Dogru duzgun bir ana kamera bile degil.

İkisini de denedim ve testleri izledim benim düşüncem 16e çok daha iyi.
iPhone 16e ana kamerasi teknoloji olarak yardimci kamera seviyesinde. Ki oyle de, dedigim gibi 16e'nin sensoru 16 Pro'nun ultra-genis acili kamerasinda kullanilan sensore sahip. Ayni sinifta degiller. Klasman farki var direkt kameralar arasinda. Goruntu stabilizasyonu olarak geride, sinematik mod gibi cekimler yapamiyor, boyut olarak cok kucuk oldugu icin isik toplama konusunda 15'in oldukca gerisinde.

Gunes isiginda sabit duran nesneleri cekerken fark etmezsin muhtemelen ancak ters isik, dusuk isik, hareketli nesne, vs. kosullar zorlastiginda 15, 16e'yi aglatir.

Nasil testler izledin, hangi kosullarda denedin bilmiyorum ama direkt ilk buldugum inceleme:

"because even the iPhone 16e's solitary 48MP main camera isn't as good as the iPhone 15's. It has a smaller sensor size for one thing (as evidenced by that smaller camera bump), so it scoops up less light."
"It also has an inferior form of optical image stabilisation, with the iPhone 15 packing a more advanced sensor-shift OIS."
"Our reviewer found that it took "lovely photos with exquisite detail and the kind of color fidelity I appreciate (in people and skies especially) in a wide variety of scenarios". It just isn't up to the iPhone 15's standard."