Bozend

Uzman
Makaleler
2
Bütçe sıkıntım yok. 16e 44 bin lira iken iPhone 15 50 bin lira telefoncuda. Esnaf kartımız oldugu için taksit yapmayı düşünüyorum. Sosyal medya, Spotify, arada sırada oyun oynuyorum telefondan.

Bütçe sıkıntınız olmasa dahi, iPhone 15 için 6.000 TL fazla ödemek mantıklı değil. iPhone 15 şu an ara model durumuna düştü ne en yeni yapay zekayı destekliyor ne de bataryada 16e ile yarışabiliyor. Tek kaybınız Ultra geniş açılı kamera olacaktır, ancak A18 işlemcinin getireceği hız ve güncellik bu eksikliği fazlasıyla kapatır.

Bütçe sıkıntım yok. 16e 44 bin lira iken iPhone 15 50 bin lira telefoncuda. Esnaf kartımız oldugu için taksit yapmayı düşünüyorum. Sosyal medya, Spotify, arada sırada oyun oynuyorum telefondan.

15 kullanıyorum, net kamerası daha iyi. Sırf yapay zeka için 16e alınmaz, GPU çekirdeği daha az.

Bence 16e daha mantıklı olur. Batarya, güncellik, işlemci konularında 15'ten daha önde bir cihaz. Geniş açı sizin için vazgeçilemez bir özellikse o zaman 15 almanız mantıklı olur.

15 kullanıyorum net kamerası daha iyi sırf yapay zeka için 16e alınmaz GPU çekirdeği daha az.

Bak, iPhone 15 kamerasının 16E'den iyi olması teknik olarak imkansız, bu konuda bir anlaşalım önce. Senin iPhone 15'te kullandığın A16 işlemci artık 3 nesil geride kaldı. 16E'nin içindeki A18 çipi ve onun görüntü işleme motoru senin telefonun hayal bile edemeyeceği bir hızda çalışıyor. Sen fotoğrafı çektiğin anda 16e o kareyi milyarlarca işlemden geçirip en net hale getiriyor. iPhone 15 ile çektiğin fotoğraflarda ışık patlamaları yaşarken, 16E'deki Smart HDR 5 sayesinde her şey jilet gibi çıkıyor.

Bir de şu GPU çekirdeği meselesine takılma (Apple burada gerçekten saçma bir iş yaptı kabul) A18 o kadar güçlü ve yeni bir mimari ki, senin 15'in işlemcisini her türlü performans testinde zaten ezip geçiyor. + 16E'de yeni nesil fotoğrafik stiller ve makro çekim kabiliyeti var. Sen 15 ile objeye yaklaştığında odaklayamazken, 16e ile her ayrıntıyı çekebiliyorsun.