iPhone 15 almaya düşünüyorum. Pek oyun oynayan biri değilim. iPhone 15 beni 4 sene götürebilir mi?
15 yerine bence S25 bakın, Apple Intelligence bile olmayan modele para vermek saçmalık.

Hocam daha çok kamera önemli benim için. iPhonelarda da kamera iyi oluyor diye tercih etmiştim.
Tek Pro’lar için o, ve daha iyi kameralı telefonlar var.

iPhone 15, Türkiye için fiyatını pek hak etmeyen bir iPhone modeli hocam.

• Sorunuzun cevabı olarak iPhone 15, yazılımsal olarak en kötü 5-6 senesi daha olan bir cihaz.
  • Kamera konusunda, iPhone 15 kötü bir cihaz diyemem ancak özellikle fiyat bandı için aşırı bir performans beklemeyin, tabii ki de bir Pro model değil.
  • Tavsiyem, iPhone 15'e 52-60K para verebilecek durumunuz var ise, ya yurt dışı iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro, ya da yurt içi iPhone 16e alın derim.
  • Yukarıda saydığım modeller; hem kamera, hem performans, hem pil, hem de uzun ömürlülük konusunda iPhone 15'ten çok daha iyi olurlar.

iPhone'da kararlıysanız almışken 16 almanızı öneririm. 15'in fiyatları fazlasıyla yüksek. 15, 4 yıl götürür. 16'nın en az 6 yıl gideri var.

iPhone 15, Türkiye için fiyatını pek hak etmeyen bir iPhone modeli hocam.

• Sorunuzun cevabı olarak iPhone 15, yazılımsal olarak en kötü 5-6 senesi daha olan bir cihaz.
  • Kamera konusunda, iPhone 15 kötü bir cihaz diyemem ancak özellikle fiyat bandı için aşırı bir performans beklemeyin, tabii ki de bir Pro model değil.
  • Tavsiyem, iPhone 15'e 52-60K para verebilecek durumunuz var ise, ya yurt dışı iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro, ya da yurt içi iPhone 16e alın derim.
  • Yukarıda saydığım modeller; hem kamera, hem performans, hem pil, hem de uzun ömürlülük konusunda iPhone 15'ten çok daha iyi olurlar.
Hocam yurt dışı iphonelar 4 ay kapalı kaldığı için pek sıcak bakmıyorum. İphone 16'ya çıkabilirim ama 128 gb beni 4-5 yıl götürür mü bilmiyorum.

@Kadermahkumu
Hocam kapalı kalma muhabbetini iCloud'u kullanarak ikincil bir cihaz yardımıyla aşabiliyorsunuz hocam. İkincil bir iPhone 7-8 cihazı alıp, her iki cihazda da aynı Apple Hesabı'na bağlarsanız SIM kartınızın takılı olduğu iPhone 7-8'e gelen aramalar ana cihazınıza da gelir. 128 GB hayli hayli yeter hocam, en kötü iCloud+ alırsınız, çok pahalı bir şey sayılmaz.

Götürür ama 5. yılında kasma başlar.

Yani hocam sırf S25'i övebilmek için 4-5. yılında kasar diyorsunuz ya, diyecek bir şeyim yok şu anda.

@Kadermahkumu
Hocam kapalı kalma muhabbetini iCloud'u kullanarak ikincil bir cihaz yardımıyla aşabiliyorsunuz hocam. İkincil bir iPhone 7-8 cihazı alıp, her iki cihazda da aynı Apple Hesabı'na bağlarsanız SIM kartınızın takılı olduğu iPhone 7-8'e gelen aramalar ana cihazınıza da gelir. 128 GB hayli hayli yeter hocam, en kötü iCloud+ alırsınız, çok pahalı bir şey sayılmaz.

Yani hocam sırf S25'i övebilmek için 4-5. yılında kasar diyorsunuz ya, diyecek bir şeyim yok şu anda.
Hocam şuan sanırım benim için en iyi seçenek İPhone 16. İkincil bir cihaz taşımak benim için yük olur. İphone 15'e de değmez deniliyor.

Hayir demiyoruz ama sen de Apple fanboylugu yapacagim diye iCloud'la gezdiriyosun falan diyosun. O ozellik ayni Wi-Fi'a bagli degilse hicbir zaman stabil calismiyor. Ayni Wi-Fi'da olsun diye erisim noktasi acip iPhone 7'yle gezeceksen yaninda zaten pil omru 3 saat olan cihaz paylasimla 1.30 saatte biter herhalde.

Yurt disi iPhone alinmaz. 16'ya yurt icinde cikabiliyorsaniz cikin, cikamiyorsaniz da 15 yerine S25 ya da S25+ alin. S25 de S25+'da iPhone 15'ten cok daha iyi telefonlar.

Hepsi telefon, ikisi de amiral gemisi segmentinde kameraya sahip. İkisi de arama yapiyor muzik falan caliyor, Apple oyle cok ayri bir dunya degil yani. Samsung 7 yil guncelleme destegi de verecek S25 serisine.

Sahsen ayrica 50 bin bir cihaza veriyorsam 60Hz olmasi ironik.