DionysosWine

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık bir buçuk yıl önce aldım telefonu. Bugün aradan geçen zamandan sonra burn-in testi yapmak istedim. Görünürde herhangi bir yanık görmedim ancak dinamik adanın sağında ve solunda, özellikle sağında şarj ve Wi-Fi simgelerinin hemen altında ufak bir şerit fark ettim saydam şekilde, sağda ve solda simetrik bir şekilde yatay bir çizgi gibi. Dinamik adayı kullanan biri değilim, onun yanması imkansız. Bu kısım da zaten ölü bölge, genelde siyah veya gri renkler denk geliyor o kısma, bu şekilde de yanması pek mümkün değil. Çok dikkat ederek kullanıyorum, koyu mod, çok düşük ekran parlaklığı ve geceleri beyaz noktayı azaltarak kullandım hep. Acaba bu yanık olabilir mi? Veya yazılımsal bir problem midir? Bu kadar dikkat edip kullandıktan sonra bunun olması biraz can sıktı. Belki düzelir umuduyla son 1 gündür açık modu kullanıyorum. Herhangi bir düzelme olmadı. Çok dikkatli bakılmadığı sürece belli olmuyor ama yine de bu konuda takıntılıyım. Fikirlerinizi bekliyorum.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Görmeden yorum yapmak çok mümkün değil fakat yanık ihtimali düşük bence. Normalde yanıkta belli bir görüntü veya silüetin çok fazla durması gerekir diyelim üst bildirim çubuğu yerinde devamlı sabit beyaz bir arka plan olsa ve o sorun belirse anlarım ama hem böyle değil hem de olsaydı komple üst taraf olmalıydı. Ekran koruyucu mevcut mu? Mikro çatlak varsa ışık kırılması yaratıyor olabilir.

Eğer saat, şebeke Wi-Fi pil durumu ve altta uygulama çekmecesi olan çizgi yanık izi ise gayet normal. 12pm kullanıyorum 4 yıldan fazladır. Bende de yanıklar gözükmekte ancak başka yerde yok.

Görmeden yorum yapmak çok mümkün değil fakat yanık ihtimali düşük bence. Normalde yanıkta belli bir görüntü veya silüetin çok fazla durması gerekir diyelim üst bildirim çubuğu yerinde devamlı sabit beyaz bir arka plan olsa ve o sorun belirse anlarım ama hem böyle değil hem de olsaydı komple üst taraf olmalıydı. Ekran koruyucu mevcut mu? Mikro çatlak varsa ışık kırılması yaratıyor olabilir.
Evet hocam o kısımda yanık oluşturabilecek herhangi bir şey yok duvar kâğıtlarımda genel de siyah renklerdir zaten. Hep açık ekranı da kullanmıyorum. O söylediğiniz ihtimali düşünerek ekran koruyucu söktüm dün herhangi bir değişiklik olmadı. Yazılımsal olabilir dedim telefonu sıfırladım ama maalesef hala orda. Gerçekten çok ilginç yanık oluşturabilecek bir şeyler olsa tamam derim ama ölü bölgede hiçbir görüntü yokken olması baya garip :)

Eğer saat, şebeke Wi-Fi pil durumu ve altta uygulama çekmecesi olan çizgi yanık izi ise gayet normal. 12pm kullanıyorum 4 yıldan fazladır. Bende de yanıklar gözükmekte ancak başka yerde yok.
O da aklıma geldi hocam ama bu tam olarak o şekilde değil dinamik adadan itibaren başlayıp ekranın sağına doğru ekranın bitimine kadar belli bir kalınlığı olan saydam bi şerit. Bir de hani o çekmece sadece ekran kilitliyken oluyor her telefonu açışımda 5-10 saniyeden fazla kalmıyor. Yani o yakmış olsa böyle gözükmezdi diye düşünüyorum.