Butce acisindan problem degilse gec gitsin ozellikle pil ve ekran tarafinda cok fark ettirir ama boyle kili kilina butceni yetistireceksen degmez.
Evet bütçe açısından sorunum yok. Zaten değiş tokuşla üstüne bir miktar ekleyip alacağım.

İmkanın varsa kesinlikle geç derim, aralarındaki farklar öyle az buz farklar değiller. ProMotion ekran ve buna bağlı olarak gelen AOD, çok daha iyi bir kamera paketi, çok çok daha güçlü bir çip, Apple Intelligence (Zira, uzun ömürlülük açısından en önemli faktör bu diyebiliriz.), çok daha iyi bir pil performansına sahip. Dediğim gibi, eğer imkanın var ise geç derim ancak imkan yok ise pek zorlamaya gerek yok.
Evet imkanım ve bütçem var ve yenilikler de bana oldukça güzel ve cezbedici geldi. Pil kapasitesi de artmış günü fazlasıyla kurtaracağını düşünüyorum. Kullandığım telefon artık günü anca çıkarmaya başladı ve bu da sıkıcı bir hal almaya başladı

Üstüne ne kadar vereceğiniz buradaki ilk kriter.
O civarlara çıkabiliyorsanız neden 16 Pro düşünmüyorsunuz ikinci soru.
iPhone 15'ten bu kadar kısa sürede verim alamamaya başladıysanız neden hala iPhone almaya çalışıyorsunuz bu da son soru. 2025 henüz bitmedi, iPhone 15 2024'ün amiral gemisi.

Sonuç olarak geçilir mi geçilir. Mesela kafa kafaya değişiyorsanız geçilir. Üstüne 10 bin verecekseniz geçilir. 15 bin verecekseniz düşünülür, 20 bin ve üstüne mantıksız olur. Bu sırada 16 Pro'nun varlığını da unutmamak gerekir. 16 Pro dururken ben 17 almam.

''Üstüne ne kadar vereceksiniz?'' yazarken 40 bin vermeyi düşündüğünüzü gördüm. Açıkca söyleyeyim saçmalık olur. Ayrıca iPhone şöyle değer kaybetmiyor böyle kendini koruyor diyen arkadaşlara da örnek olsun açtığınız konu. Diğer markalarda telefonu direkt bu paraya alıyorsun zaten. Şimdi hangisi gerçekten değerini koruyor? :D

Ciddi söylüyorum bu arada, üstüne 40 bin verip 17 almak bomboş bir hevesten ve dışarı atılan paradan başka hiçbir şey değil. Ciddiye alırsınız almazsınız bir şey diyemem ama elinizdeki telefonla devam edin. Mantıklı bir hareket kesinlikle değil, param çok diyorsanız meydan sizin.

Haklısınız hayatımda aman aman bir değişiklik olmayacak tabii ki ama yenilikleri ve teknolojiyi seviyorum ve bütçemde olduğu için (düz 17) geçmeyi düşündüm
Tabii ki ancak hisler bir yana, mantık çerçevesinde yaklaşıldığında da asla akıl işi değil. Mevcut telefonunuzun üzerine ekleyeceğiniz 40 bin liranın karşılığını alamıyorsunuz ki bu yükseltmede. Daha kötü bir telefonunuz olsaydı hani belki denirdi. 40 bin lirayı ben neye verdim şimdi dersiniz siz bile.