omuraycil

Uzman
Sıfır ayarında ikinci el iPhone 16 Pro 1TB ile sıfır iPhone 17 512 GB arasında kararsız kaldım, hangisi daha mantıklı? Fiyat olarak ikisi de benzer paraya geliyor.

Fotoğraf ve video çok çekiyorum, bu sebeple depolama alanı önemli. Şu an kullandığım 256 GB yetmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır ayarında ikinci el iPhone 16 Pro 1TB ile sıfır iPhone 17 512 GB arasında kararsız kaldım, hangisi daha mantıklı? Fiyat olarak ikisi de benzer paraya geliyor.

Fotoğraf ve video çok çekiyorum, bu sebeple depolama alanı önemli. Şu an kullandığım 256 GB yetmiyor.

"Pro" düzeyde video ve fotoğraf önemli değilse bütçe artırıp daha yüksek kapasiteli iPhone 17 ya da taşınabilir SSD alıp video ile fotoğrafları oraya atarım dersen 256 iPhone 17.
2.el iPhone 16 Pro önermeme sebebim kısaca fırsatçı çok. Cihazın içini açıp kurnazlık yapmış olabilir. Ancak açılmamış sıfır ayarında tertemiz diyorsan onu alabilirsin.
Ben olsam bir 17'nin 2.el pazarına bakardım.

"Pro" düzeyde video ve fotoğraf önemli değilse bütçe artırıp daha yüksek kapasiteli iPhone 17 ya da taşınabilir SSD alıp video ile fotoğrafları oraya atarım dersen 256 iPhone 17.
2.el iPhone 16 Pro önermeme sebebim kısaca fırsatçı çok. Cihazın içini açıp kurnazlık yapmış olabilir. Ancak açılmamış sıfır ayarında tertemiz diyorsan onu alabilirsin.
Ben olsam bir 17'nin 2.el pazarına bakardım.
Harici SSD taşımak bana göre değil. Şu an 256 kullanıyorum, yetmiyor; 512 altını zaten almam. 16 Pro'yu 120 FPS 4K video ve 5x zoom sebebiyle seçeneklerim arasına aldım, tabii bir de 1 TB olması. 17'de 512'den fazlası yok.

Harici SSD taşımak bana göre değil şu an 256 kullanıyorum yetmiyor 512 altını zaten almam 16 Pro'yu 120FPS 4K video ve 5X Zoom sebebiyle seçeneklerim arasında tabii bir de 1TB olması 17 de 512'den fazlası yok.

Yani Pro video ve fotoğraf sizin uygun. O zaman güvenilir yer ve cihazın içi açılmamışsa alabilirsiniz.

Yani Pro video ve fotoğraf sizin uygun. O zaman güvenilir yer ve cihazın içi açılmamışsa alabilirsiniz.
Raw çekip profesyonel düzenleme yapmıyorum, çok gezen biriyim; plansız, spontane olarak fotoğraf, video çekiyorum, gece de çekiyorum. Yukarıda yazdığım gibi beni cezbeden 120 fps video. Şu an 12 mini 256 kullanıyorum. 8K video gelmeden değiştirmem diyordum ama yine gelmedi. 5 senedir kullandığım 12 mini artık batarya, depolama ve fotoğraf olarak yetersiz geldiği için mecburi güncel modele geçmem gerek.

RAW cekip profesyonel düzenleme yapmıyorum cok gezen biriyim plansız spontane olarak fotoğraf video çekiyorum gecede çekiyorum. Yukarıda yazdığım gibi beni cezbeden 120FPS video şu an 12 mini 256 kullanıyorum 8K video gelmeden değiştirmem diyordum ama gene gelmedi 5 senedir kullandığım 12 mini artık batarya depolama ve fotoğraf olarak yetersiz geldiği icin mecburi güncel modele geçmem gerek.

RAW çekmeseniz bile Zoom önemliyse Pro model iyi olur. Aslında Android modellerede bakabilirsiniz.

Ana kamera olarak ve zoom tarafında 16 Pro daha iyi cihaz. Yonga, UW kamerası ve selfie kamerasında 17 daha iyi. Batarya olarak da 17 daha iyi. Ayrıca ekran tarafında da 17 daha üstün.

Hayır parlaklık olarak daha iyi 17. Ayrıca yansıma önleyici kaplama var 17 de ve de cam koruması daha dayanıklı 16 Pro modeline göre. Peak parlaklık olarak 17 3000 nit, diğeri 2000 nit.

UW kamerası da 17'nin daha iyi değil, yanlış yazdım. Sonradan siteye girme fırsatım olmadı mesajı düzenleyemedim. İkisinin UW kameraları aynı.

Son düzenleme: